Bildbomb från flytten!

11D38FC4-D26C-405B-A48A-1BF57F6F0414

Ledsen för radiotystnaden, men det har varit…mycket. Så att säga. 😬 Men i dag är jag ääääntligen tillbaka på kontoret för en HELDAG (taaack mamma som rattar Tintan! 🙌🏻) så nu ska ni få se hur flytten gick! 👆🏻

fail

Vi ville ju gärna dokumentera denna historiska lördag med en vacker familjebild. Gick sådär. Ja, resultatet ser ni ju ovan.

bra 2

Det här var det bästa vi fick till. 👆🏻Jag frågar återigen HUUR GÖÖÖÖÖR FOLK (läs: andra bloggare) när de tar såna där magiskt fina, glada och spontana bilder på sin familj?! Hajar inte.

C23DD2C6-E993-4EE4-8B07-4873F75F3371

Hursomhelst. I lördags gick alltså flytten av stapeln, och vår (gamla) trapp såg således ut som ovan. Flyttfirman kom 9.30 och packade det sista. Vi tittade på en liten stund så att Iggy fick se hur det gick till när lådorna bars in i flyttbilen, och sen gick vi upp och sa hejdå till alla rummen och tackade för allt kul vi haft i dem. 💘 Det var väldigt osentimentalt, faktiskt. Både för oss och för Iggy.

A3A6DC91-C29A-4C1E-B620-0FEA65B030C5

Medan det flyttades hemma hos oss slank vi bort till Urban Deli och käkade frulle. Niklas latte kom med ett flådigt porträtt. Likt va? 😂

PHOTO-2019-03-30-19-13-39

För att jag och Niklas skulle kunna ratta så ostört som möjligt med flytten tog sedan mamma båda kidsen till Skansen. Iggy fick åka alla möjliga karuseller och gå på Skansenakvariet. Lycka! ✨

PHOTO-2019-03-30-19-18-11

Det fikades såklart också en del. Och busades. 😍

IMG_1548

Eftersom flyttfirman både packade och bar så behövde jag och Niklas inte göra så himla mycket. Men lite fix and trix blir det ju alltid. Vårt jobb bestod mest i att organisera och packa upp allteftersom lådorna dunsade in i vindslyan, så att vi kunde få upp ett beboeligt hem så snabbt det gick.

IMG_1551

Och hörrni. Jag måste verkligen ge en STOR RACKARNS ELOGE till vår flyttfirma, Grabbarna Flytt. De var tamejtusan helt magiska! 😭🙌🏻 Vårt mål var ju att få till en orimligt smidig flytt, och det blev det också. Tack vare denna ASGRYMMA flyttfirma.

Jag vet att de flyttat åt flera influencers, men vill därför poängtera att de killar som kom hem till oss inte hade en aning om vad jag pysslade med förrän ett par timmar in i flytten när vi började snickesnacka. Och de var rasande trevliga att ha å göra med från första minuten, så deras bemötande hade ingenting att göra med att jag eventuellt kunde skriva något snajdigt i bloggen om dem.

DSC06080

Och jag vill verkligen ge dem SÅ mycket cred för deras insats. Från det att de kom hem till oss och packade på fredagen så hade de GRYM energi. ✨ De fixade alltalltallt, var inkännande om hur vi ville ha det, var på superglatt humör trots HÅRT jobb och massa meck och gjorde verkligen det där lilla extra. Allt gick att ordna, inget tyckte de var bökigt och de var urgulliga, omtänksamma och helt MAGISKA att ha å göra med i en annars rätt så jobbig situation som en flytt ändå är.

När alla lådor och möbler stod på rätt ställen i vindslyan, och hela köket var uppackat slank våra flytthjältar hem, och jag hoppas att de uppfattade hur tacksamma vi var för deras insats. Har även sagt det till deras chef, och nu skriver jag det här också så att det inte går att undgå. 😜 Men gör man nåt bra ska man få veta det. 💪🏻💥

DSC06076

När Iggy kom hem hade vi fått till ett ganska bra uppstyrt hem redan, och det kändes som att han kände sig som hemma rätt omgående. Förra gången vi flyttade blev han ju lite otrygg märkte vi. Ville allra helst sitta i sin vagn de första dagarna. Men då var han ju mycket yngre också, ett drygt år. Nu har vi pratat så mycket om flytten under så lång tid, vi har varit i vindslyan med honom flera gånger och denna gång är han ju fem bast och förstår så mycket mer. Så hittills har det gått plättlätt på Iggyfronten. Hoppas det inte kommer någon backlash. 🙏🏻

DSC06081

Prio att få till på lördagen var ett fungerande allrum, bra sovmöjligheter och att teve och wifi skulle funka. Det lyckades vi med, så vi kunde käka en mysig middag ihop på lördagkvällen och sen mysa framför teven som vi brukar. Det påverkade säkert också Iggys oberördhet; just att rutinerna var desamma – och att möblerna var de gamla vanliga.

IMG_1235

Dagen efter kom farmor med flyttgröt i form av en smarrig tomatpaj. Sen slank hon med kidsen till kusin Ruben. Så kunde Iggy leka med honom medan jag och Niklas och mamma packade upp kartonger för glatta livet.

DSC06101

När energin sjönk slank mamma och köpte bullar, styrde kaffe och kirrade en skål full med saltlakrits åt mig. ❤️

Lekhörna 1

Vi fick upp en bra lekhörna till ungarna 👆🏻, och Niklas organiserade i köket. Kan verkligen rekommendera att låta flyttfirman packa upp köket. 👍🏻 För även om vi bytte plats på i princip allt efteråt 😂 så var det OERHÖRT härligt att inte behöva packa upp åtta kartonger med köksgrejer. Bara det där att bli av med kartongerna var SÅ skönt. 🙌🏻

Så på söndag kväll hade vi fått ganska bra ordning på större delen av lyan faktiskt. I Iggys rum står det fortfarande ett gäng kartonger dock. Där bor mormor just nu på en luftmadrass (förvirrande att jag ibland kallar henne mormor och ibland mamma? Sorry.). Hon stannar tills på söndag vilket känns väldigt skönt.

Avslutningsvis vill jag bara skriva att vi trivs så IN I BÄNGEN BRA redan. 😭🙌🏻 Att komma ut i det stora rummet varje morgon är en fröjd. Det är ljust och härligt, och det här med den ÖPPNA PLANLÖSNINGEN alltså. Det är verkligen precis vad vår familj behövde. 💘 Skriver mer om varför vi älskar lyan så mycket i nästa inlägg. Nu ska jag ta tag i inboxen här på kontoret. Hörs snart, och TACK för alla fina kommentarer om vindslyan – SÅ kul att ni gillar den lika mycket som vi! 😚

 1. Emmy skriver:

  Alltså din mamma ❤

 2. Emmy skriver:

  Wow😍Sååå fin ny lägga! Och nu har ni inte ens börjat med att bygga än heller, magiskt!✨Blir så pepp då vi kanske ska flytta snart och oron växt lite i magen över allt som ska fixas runt omkring det. Nu blir jag mest taggad🤩🙌🏻💝

  1. vad kul att du blir taggad! Vi är sjukt taggade och nu när vi är här känns det faktiskt inte så farligt med all renovering – nu har vi ju slutresultatet inom räckhåll liksom, eftersom vi BOR här nu och verkligen inser HUR bra detta kommer att bli!

 3. Sofie skriver:

  Tjoho vad härligt ni har det i nya lyan 🥳!

  Jag kom att tänka på en sak, ni skulle väl ha hjälp av inredare från den där butiken i stan? De skulle väl också hjälpa till vid flytten? 🙂 var sååå pepp på att se slutresultatet 👏🏼

  Eller blev det avblåst och jag har missad det kanske 🙂

  1. Jaa, vi trivs redan så sjukt bra! Inredarna har vi möten med titt som tätt, nästa steg är att vi köper in möblerna de valt tillsammans med oss, men vi ska spika alla detaljer först. Sen måste lyan målas om och golven kirras, sen ska vi få hem de nya möblerna, och SEN kommer de och gör i ordning lyan. Så det är några steg kvar. 🙂

 4. 😍😍😍😍 stora rummet är verkligen en dröm

  1. JAAAAAA!!!!! Alltså älskarrrrr rummet! <3<3<3<3<3<3<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..