ANNONS

Den inte lika flådiga sidan av vindslyan…

/

IMG_1411

Okeeeeej godingar. Hittills har ni ju mest fått se vindslyan ur dess bästa vinkel – bokstavligt talat. 😂 Dels för att jag tyckt det varit roligt att visa på den enorma potential som finns här, men sen har jag ju också velat att ni ska bli lika pepp på den här lyan som vi. 😊

IMG_1414

(Tack Flowery för de ljuvliga inflyttningsblommorna! ✨)

I dag tänkte jag dock bjussa på några inte riiiiktigt lika fina vinklar, så att ni förstår varför vi måste göra om så mycket. Okej, är ni beredda? 🙈 Nu kör vi! 💥

IMG_1171

Dessa bilder tog jag på flyttdagen, när lyan var i princip tom. Det här är Niklas rum. 👆🏻 Som ni ser är det gaaaaanska många hål i väggen. Och i taket. Och golvet är inte smutsigt, det mörka ni ser är slitningar.

IMG_1170

Här ser ni…mera hål. Det är också en ganska stor spricka i taket, kanske inte syns så bra på just den här bilden dock inser jag.

IMG_1173

I Iggys rum är det mera hål i väggar, tak och golv. En snajdig linoleummatta i vackert orangebrunt och garderober som totalt missar målet vad gäller att ta vara på utrymmet. 😂 Utöver ytskikten är alla detaljer som eluttag, lampknappar, spottar och i princip all ytterdragen el ett enda kaos. De hänger på trekvart alt är trasigt och/eller råddigt. Alla fönsterkarmar är också sönderfrätta.

Men. Detta ska såklart kirras, och då kommer det bli LJUVLIGT! I går pratade jag med förvaltaren som nu lagt en beställning på målning av samtliga tak och väggar, målning av fönsterkarmar samt byte av linoleummattor. De alternativ vi hade att välja på var att antingen måla på befintliga väggar (då blir vi inte av med glasfiberväven 😱) eller tapeter (det vill vi inte ha). Jag föreslog då att vi kunde stå för färgen, så målar målarna istället med mineralfärg som täcker glasfibret och ger en slags cementaktig finish. Det gick bra, hurra! Så det kör vi på.

Skärmavbild 2019-03-28 kl. 13.37.22

Vad gäller linoleummattorna så kommer vi välja en mattfärg som är så nära den nyans vi ska måla golven i som möjligt. Och sen måla mattorna. Det var också okej, förutsatt att det görs snyggt såklart. I Iggys rum ska vi ju ha gröngrått golv till exempel. 👆🏻 Därför kör vi på en så gröngrå linoleummatta som möjligt, så att eventuella slitningar i golvfärgen inte syns så mycket när de dyker upp.

När grunden är kirrad och det platsbyggda är klart kommer detta vara som en helt ny lya. Väntar nu med spänning på att hyresvärdens fixarmänska ska ringa och boka tid för att påbörja alla projekt. 😍

Skärmavbild 2019-04-04 kl. 17.00.33

Under tiden uppdaterar Henke och Zandra på Esteriör vår inrednings-PDF. Vi var till exempel inte så förtjusta i byrån med alla lådor i Niklas rum 👆🏻 (fin men inte så praktisk). Ville även ha något mjukare material, plåt kändes lite hårt. Då föreslog de denna istället:

Skärmavbild 2019-04-04 kl. 17.00.24

…som känns som huvudet på spiken, vi ÄLSKAR denna byrå! 🙌🏻 I mitt rum har vi också gjort lite ändringar:

Skärmavbild 2019-03-27 kl. 16.35.10

Henke och Zandra hade ovan sängbord på förslag, samt ett macramédraperi in till mitt rum (för att skilja det från ingången till badrummet). Vi tyckte båda var skitsnygga, men inte 100% praktiska. Jag kommer behöva sängbord med lådor/dörrar för att gömma ”fula” grejer som blöjor, våtservetter, nappar osv. Och även om macramé är magiskt vackert så är det inte tillräckligt ljuddämpande. Detta är nu deras nya förslag:

Skärmavbild 2019-04-04 kl. 17.00.53

Ett tyngre sammetsdraperi (perfekt!) och ett par sängbord som är så snygga att jag typ GICK AV när jag såg dem. 😭🙌🏻 Finaste jag sett! Så heja heja Esteriör, snart har vi ett komplett inredningsförslag. Då kan vi börja beställa möbler. Ingen brådska med det i och för sig, bättre att ha det så spartanskt som möjligt när det ändå ska målas om och råddas med alla väggar, tak och golv. Ju mindre grejer vi har att skyffla runt, desto bättre. 👍🏻 Okej, det var allt. Hoppas ni fortfarande tycker lika mycket om vindslyan, trots att ni fått se några av hennes inte lika vackra sidor nu då. 😜

20
148

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00