Hej från lilla office & let´s have a frågestund!

IMG_1523

Hej hej från mitt fina lilla office space. 👋🏻 Jag trivs så bra här hos Sandra. 💘 Hon är en gullplupp. Snäll, kommunikativ, har vacker musiksmak (som inte stör när jag jobbar 🙌🏻) och tycker om att ha det städat (ÄLSKARRRR). Det är roligt att snickesnacka med henne om alla projekt hon rattar och saker hon skriver på. Sen jobbar hon (precis som jag) rasande intensivt när hon väl jobbar, vilket är skönt. Skulle säga att hon är en optimal kontorskompis faktiskt.

IMG_1611

Bara det att hon låter mig sätta upp min fitta på väggen. Eller, inte min fitta, det är Hannas. Om vi ska vara noga. Sandra har ännu heller inte klagat på att jag slaktar mitt tangentbord (ni som lyssnar på poddisen hajar 🦈😜). Tycker att hon slaktar på rätt bra själv, för den delen. #SlaktarSisters 🔪

IMG_1436

Uppenbarligen gillar jag att omge mig med kvinnliga kroppsdelar, för min pennburk här på kontoret har tuttar. Prickiga såna. Måste vara bästaste sorten? 😍 Fick den i present av Linnéa som gör nakenskulpturer av gamla krukor och burkar hon hittat på loppis. Lika vackra som genialiska. (.)(.)

IMG_1555

Hursomhaver. Det blir ju myyyycket flytt, vindslya och (brist på) sömn i el bloggo just nu. Själv har jag för lite tid och för tillfället även för lite energi till mer kreativa inlägg än att berätta vad som hänt för dagen. Så tänkte att ni skulle få hjälpa mig en smula. 🙏🏻

IMG_1537

Vad sägs därför om att köra en klassisk frågestund? SÅ LÄNGE SEN vi körde det här i el bloggo, och det skulle vara en snygg chans för mig att få skriva om något annat än det som ligger allraallra närmast i hjärnan – och ge er chansen att få svar på nåt ni undrar. Om ni nu undrar nåt, vill säga. Skriv era eventuella funderingar i kommentarsfältet, så svarar jag i nästa vecka. Blir kul! 🎉

 1. Hej! Så roligt med frågestund!
  Du är min favorit blogg ! Så peppig!

  Det enda jag undrar, eftersom det är inget jag tack o lov fått erfara, är Niklas sömnsvårigheter! Jag har däremot erfarenhet av depression o alltid tyckt så synd om honom och er när jag läser om detta. Att sömn är så viktigt 🙁 jag undrar mest om han alltid haft sömnsvårigheter? Och om sömntabletter hjälper? Vad det finns för hjälpmedel?

  Helt okej om du inte svarar men det är iaf enda fråga jag har 🙂 i övrigt älskar jag ditt hår, din klädstil och din nya lgh :)!!

 2. Ett sånt här inlägg duger alldeles perfekt! Kul att få läsa om det mer vardagliga oxå🤗
  Jag undrar hur du tänker kring val av skola för Iggy? Privat/kommunal eller är det avståndet som avgör? Rykte osv? Alltid kul att höra hur andra tänker!😜🙌🏻💕

 3. Hej! Gillar mycket att följa dig och din urgölliga familj. Tack för att du delar med dig av högt och lågt!
  Skulle gärna vilja höra mer om ekonomi och hur ni får ihop vardagen med egna företag, influensande och föräldraledighet? Vem/hur mycket föräldradagar tar ni ut? Hur löser ni det som egna företagare? Vad är era största inkomstkällor? Osv.
  KRAM!

 4. Hej, kul med frågestund! Blir som alla andra jättepeppad av både blogg, tuben och insta. Varje gång jag går in så hoppas jag på att det kommit något nytt från dig🌸 Hittade nyligen hit och har ju massor inlägg och poddavsnitt att plöja😁 Tycker det är häftigt hur ärliga både du och Niklas är. Mer sånt! Jag har ingen fråga så egentligen utan undrar lite mer vad du lyssnar på för musik när du väl gör det. Behöver lite nytt på spellistorna känner jag. Har du någon pepplista att dela med dig av? Stay true! Tack!💞

 5. Hej Vanja!
  Jag undrar när du tog körkort (vill minnas att du någon gång sagt att du har? 😅)
  Hur gick den resan?
  Har precis satt igång min och behöver all pepp jag kan få 🤩👊😍

  Så glad att jag hittade dig i youtube-världen!
  Kram

 6. Hej Vanja!
  Jag har liten undran. Jag har hört dig säga i podden att du typ alltid bot i hyresrätt, och typ gjort om dem lite för att den ska passa dig och din familj. Skulle vilja veta lite mer om det. Jag bor själv i en hyresrätt och känner att jag mer eller mindre skulle vilja göra om vissa saker i min lägenhet. Men är liksom lite osäker hur långt man kan få gå. Ofta får man höra att man får för ändra hur mycket man vill till en viss grad. Men de säger inte vad det innebär.

  Hoppas att du får hur jag menar. Och tack för en fortsatt underbar blogg och podd du och Josefin kör med 🙂

  1. Hej Johanna,

   Jag kan tipsa om bostadsavsnittet i podden, det är en av dom första avsnitten och där pratar Vanja om sin resa med hyresrätter och vad som är okej att göra osv. Det är ett jättebra avsnitt 🙂

  2. Har också frågat om det och vet att hon också tagit upp det i något poddavsnitt!
   Det verkar bero mycket på hyresvärden? Där jag bor spelar det ingen roll om det är proffsigt utfört och jag betalat en hantverkare för att göra det, jag fick ändå betala en ny tapet en gång! Det är ju ändå ingen stor grej och den var inte jättecrazy; vit med stora gröna blad.
   Så himla trist att kanske behöva bo i en halvsunkig lägga med stor potential bara för att hyresvärden många gånger inte tycker det behövs fixas till eller att man måste betala för att återställa allt senare 🙁 Drömmen att få göra som Vanja och Niklas gjort och få bo i urtjusiga hyresläggor!

 7. Hej!

  Har ni lyckats identifiera orsaken till Niklas insomni? Har för mig att ni trodde att det hade med hans kost att göra.

 8. Tack för en fantastisk blogg!
  Jag undrar lite hur du tänker kring det här med familj och att stadga sig/hitta ”den rätte”?? Hur visste du att Niklas var ”the one” och hur/när träffades ni? Själv är jag 30 år, bor i stockholm och VILL så gärna träffa den rätte och känner mig mer än gärna redo för familj och barn. MEN det är ju liksom inte nåt jag bara kan ”skaffa mig” utan det måste ju klicka och allt det där. Hur hade du känt om du vart i min sits? Hur hade du liksom resonerat och fokuserat? 💖❤️

 9. Hej Vanja!
  Jag har läst din blogg rätt länge (tack för mysig blogg som visar både fram- och baksidorna av det mesta 👍🏻❤) men hittills aldrig kommenterat 😬 Nu passar jag dock på 😉

  Jag har precis blivit tvåbarnsmamma, min förstfödda är 2,5 och lillebror är snart 5 månader. Jag upplever så otroligt mycket upp- och nedgångar i detta… Ena sekunden är allt fantastiskt och i nästa vill jag bara gråta för att jag har dåligt samvete mot förstfödda/höjde rösten ännu en gång/aldrig får vara själv/har ont i hela kroppen osv.

  Kan inte du berätta lite om hur du upplever det att vara tvåbarnsmamma, kanske framförallt hur det var i början? Har du några tips för att inte bli tokig? 🙄😜 Har googlat lite om ”tvåbarnschock” men får då bara intrycket av att det är så enkelt för alla och känner mig då ännu sämre…

  1. Du är inte ensam! Har en 2,5 åring och en 10-månaders. Oj så slitigt ibland, då allt går i ett och man kämpar med tålamodet. Jag tycker dock allt blivit lättare och lättare ju äldre min yngsta blivit! Börjar se lite vinsterna av att ha dem så tätt, kärleken växer dem emellan❤️ Men vilken bergochdalbana, helt fantastiskt underbart ibland och så sjukt jobbigt ibland.. håll ut! Kramar

 10. Hellooo fina Vanja❤️
  Hur mycket brukar du shoppa för i månaden? Tänker mig kläder/mat/allt som är utöver det man ”behöver”! Känns som att du har så många fina småprylar och nya kläder fast ändå känns det typ inte som slöseriköp..?? Eller hur tänker/resonerar/gör du? Jag önskar verkligen jag kunde unna mig själv mer vardagsglädje men jag är så saaatans snål! Haha

  Vad är det värsta samarbetet du gjort? Du behöver förstås inte nämna företaget! Tycker bara såna storys är så galet intressanta

  Kram!!

 11. Vill veta din hudvårdsrutin! Vilka är dina favorit smink-produkter? Kan du berätta lite mer hur ni resonerade innan ni skaffade barn nr 2? Tack för en superhärlig blogg! 🌟🙌💜

 12. Hej! Jag vet att du har sagt att du var med i gravid vecka för vecka (när du väntade Iggy) mycket för att marknadsföra ditt dåvarande företag. Var det du som kontaktade ”gvfv” eller var det de som kontaktade dig?
  Kramis

 13. Hej,

  Älskar din blogg och hur genuin den känns.
  Tänkte mest fråga om du är orolig att ”få slut på innehåll” till bloggen. Tänker att vi nu fått följa dig med två föräldraledigheter och graviditeter och att du snart ska bli solo igen. Mycket (personligen älskar jag det) kretsar ju kring barnen och en vanlig dag innehåller ju ofta innehåll om vad du och Tintin gjort och bilder på henne tex.
  Kram!

 14. Hej, kul att följa er flytt tycker jag. Och framförallt den kommande omvandlingen.. Du skrev att ni skulle fråga er hyresvärd om lov för att göra större ingrepp i lägenheten, slå ut en vägg, omvandla badrummet och bygga terass om jag minns rätt. Fick ni era idéer godkända undrar jag?
  Tack för en peppig blogg!

 15. Hej! Kul med frågestund! Nu när Tintan snart fyller 1 undrar jag hur ni ser på att ni skaffade ett till barn? Har det blivit som ni tänkte? Vilka söker har gått lättare? Och vilka saker har varit svårare? Tänker en uppdatering om hur ni känner om det hela nu när det snart gått ett helt år sedan hon kom ♥️

 16. Hej, super fin vindsvåning ni flyttat till. Vart i från kommer den härliga mattan som jag tror ni hade i Modo boarden för matrummet? 😊

 17. Vad är du mest tacksam för i livet just nu? 💘

  OCH har du någon gång varit med om en
  nära döden upplevelse, vad i så fall?? 🙃

 18. Hej Vanja,
  Har inte följt dig alls länge men Tack för en bra blogg!
  Jag undrar hur det är med DIN sömn? Eftersom du får ta ett stort ansvar med barnen och nätter. Jag tycker själv att det är tungt vissa perioder och då är vi två som delar nätter och mornar.
  Ta hand om er! Kram

 19. Det var ju tal om giftermål i bloggen för ett tag sen, är det något ni vill göra? I så fall, i kyrkan eller borgerligt? Och varför? Skulle du tycka att det kändes tryggare om ni var gifta pga att ni har barn tillsammans eller spelar det ingen större roll? Kram!

 20. Hej Vanja!

  Jag är 28 år och singel sen 2 år tillbaka här i Stockholm. Jag dejtar en del men tycker, som så många andra, att jakten efter mannen med stort M är svår att hitta. Jag har haft turen att träffa många schysta killar som varit väldigt fina mot mig, men dessvärre har jag saknat det här pirret med dem. Jag kommer på mig själv med att känna att de just bara är trevliga och därför landar det ofta på ett kompis-stadie. Det blir liksom inget mer… Däremot de killar som ofta är hard to get, har glimten i ögat och är ”mer charmiga” (om man nu kan uttrycka sig så) har jag en tendens att snöa in på rejält. Jag upplever att kombinationen ”snäll & ödmjuk men med pondus och glimten i ögat” är väldigt svår att hitta och jag blir därför osäker på om jag har för höga krav, eller om jag helt enkelt snöar in på fel killar.

  Min fråga är därför, hur kände du när du träffade Niklas? Och har du några tips kring hur man kan tänka?

  Tack för en fantastisk blogg och inspiration! Kram

 21. Undrar om du upplever någon slags förändringsprocess i influencervärlden mtp samarbeten och miljötänk? Pratas det något om framtiden för influencers, om folk tänker i nya banor ur miljösynpunkt? Att man kanske inte önskar att influera folk att köpa mer grejer och bidra till mer miljöbelastning? Och hur mycket undersöker man företagens värderingar i förbindelse med eventuella samarbeten? Undersöker man något runt produktion och hållbarhet och arbetsförhållanden för människorna som tillverkar produkter för de företag man promoterar t ex? Säkert stor variation, men tycker det hade varit intressant att veta hur ”pratet” går runt detta.

 22. En hår vlogg längtar jag så efter, har efterfrågat innan, vill så gärna se hur du lockar, dina lockar och ja hela frisyren, I LOVE IT

 23. Kul med hederlig frågestund 🙂
  1. Vem är den du som allra närmast förutom Niklas? Som du kan prata med allt om?
  2. Det skulle vara intressant att veta lite mer om arbetet innan, under och efter ett samarbete med ett företag, hur det egentligen går till/avtalets utformning (i den mån du kan dela med dig såklart).
  3. Har du ångrat något samarbete?
  4. Har ni tankar att resa bort under renoveringen, t ex Portugal? För att få lite lugn och ro.
  5. Har Niklas närmaste familj/släkt insomni?
  6. Har du något riktigt drömsamarbete du skulle önska få göra och vad isf? 🙂
  7. Hur mår dina nagelband/fingrar nu??
  8. Vilka vitaminer tar du varje dag?
  9. Är du ffde nöjd med din tandblekning? Så sugen på att testa men är sååå mesig och rädd för biverkningar.
  10. Vilka är enligt dig, dina mindre bra egenskaper och hur jobbar du med det?
  Nu får jag ge mig med frågor;) KRAM FINASTE VANJA och trevlig helg!

 24. Hej!
  Följer dig sen nåt år tillbaka och gillar dig skarpt!
  Jag kanske är världens kallaste person så förlåt men jag känner mig så oförstående till N sömnsvårigheter. Känner mig typ arg på lasset du får dra och på alla dagar som verkar bli förstörda för en sån solstråle som du verkar vara. Har allt testats? Känns som det måste satt sig i huvudet?Mobilfritt sovrum så man inte tar till den när man inte somnar? Tycker det är för jävligt hur mycket det förstör för er och tycker så himla synd om dig/er.

  1. Håller med dig!!! Jag lever själv med en man med ”svårigheter” (grav adhd) vilket försvårar livet enormt för familjen givetvis. Trots att han har en diagnos, medicin osv och jag älskar honom, så orkar jag inte längre ta mer ansvar/dra ett större lass med hem/barn/sömn/projektledning. Orkar inte ha överseende eller tycka synd om honom mer… Man kan ju inte gå under själv för att den man Lever med har det jobbigt.. måste väl finnas en gräns även för dig Vanja? Hejjar på er och tycker verkligen om dig!! Men undrar genuuint hur du står ut? Hälsningar en Annan mamma som kämpar

   1. Hej, vi har inte exakt samma svårigheter (Min man har ganska svår reumatism och depression till följd av detta) och det finns kanske inget som någon annan säger som hjälper men jag vill gärna försöka iaf!

    Det som hjälpt mig allra mest är faktiskt den smått revolutionerande tanken att ens partner gör ju inte det ”jobbiga” för att vara elak utan den önskar nog mest av alla att må bra och kunna fungera normalt.

    Med det sagt så behöver man själv dra ner sina förväntningar (alltså inser ju att det låter trist och en smula orättvis att säga så men det hjälper mig iaf), sedan måste man inse att ”alla andra” förmodligen har någon skit som de kämpar med (typ livet lämnar en ju inte oberörd), vidare behöver man ta hjälp och inte vara stolt (och hylla sig själv massor!!) och så behöver man se till att man själv mår bra (dvs ta hand om sig själv). Oftast är det en del tuffare perioder och inte hela tiden så det kan ju också hjälpa att tänka på det. Hoppas att det vänder snart för er och att ni finner kraft någonstans! Kram

 25. Yrken du kan tänka dig?
  Fler barn?
  Mår du dåligt om du inte fotograferar en rätt när du äter ute?
  Fåfäng?
  Beskriv dig med 10 ord.
  Favoritserier?
  Hobby?
  Vad får dig att känna ångest?

 26. Har följt dig sedan ”gravid vecka för vecka” och måste bara säga att du (och din familj) verkar så gulliga och rara! Keep up the good spirit! Älskar dessutom ”den-som-lider-minst-principen” och har applicerat den i mitt eget liv -vilket gett en bättre stämning i familjen!

  Jag undrar; om du inte bott i Stockholm var hade du velat bo då?

 27. Vad är din syn på skönhetsoperationer/botox/fillers etc? När går man för långt, är det samtidens krav på hur man ser ut eller är det för att ”40 är det nya 30” så man ser äldre ut än man känner sig? Har ju själv fyllt 40 precis (vad hände med tiden liksom) och börjar följa fler och fler skönhetssalongskonton på insta etc och kommer på mig själv googla före och efter bilder lite väl ofta nu för tiden 😉

  Tänkte bara höra hur andra ser på saken. Givetvis är det varje människas eget val vad ma än gör med sina pengar, men jag är ju sann feminist, så hur skulle det rimma med att man alternerar sitt utseende osv.

  Kram!!

 28. Hur gör man slut med en kompis??
  Jag umgicks med en tjej förut som kunde vara riktigt otrevlig mot alla om hon hade en allmänt dålig dag eller var irriterad på något annat. T ex ignorerade en helt och hållet och hälsade inte ens.
  Känns som ett taskigt och omoget beteende som jag inte klarade av. Jag tog det så personligt då jag aldrig visste var jag hade henne eller vilket humör hon var på, drog mig undan och vi slutade umgås.
  Nu jobbar hon på ett ställe jag brukar vara in på och varje gång säger hon att hon vill ta en fika. Jag känner inte alls för att ha den negativa, ostabila energin i mitt liv men vet inte hur man säger det på ett schysst sätt. Jag har hittills lyckats slingra mig undan men det tar också väldigt mycket energi.
  Kram!

 29. Hej! & KUL med en frågestund.
  Har tänkt på en fråga som gäller Niklas sömn;
  Du pratar ju en del om hur du/han påverkas av det då det gäller rattandet av barnen mm, men hur påverkas barnen av att Niklas inte mår bra?
  Kan tänka mig att Tintin kanske inte riktigt förstår då hon fortfarande är så pass liten, men hur påverkas det Iggy? Märks det liksom på honom när Niklas inte mår på topp? Hade bara varit intressant att höra.

  STOR KRAM till er och heja er – hela familjen!
  Hoppas så att ni, någon gång, blir av med detta jobbiga. 💖

 30. Jag får känslan när jag läser di blogg att ni fick mer enbarnschock än tvånarndchock. Du skriver om att Tintin är lätt att ha med men det var svårare med Iggy. Tror du att det bror på att barnen är olika med olika krav för att vara nöjda? eller är det ni som nu har ett mer barnvänligt liv och att det då är lättare med en bebis än om man ska ställa om från att vara bara två?

  Tack för en fin blogg och att du delar båda lätta och svåra stunder

 31. Ville fråga hur ni tänker kring fler barn? Själv kämpat 5år för stt få ett enda, drömmen finns att ha fler men oddsen är ju inte stora (är redan 37) och dessutom knakar det i fogarna i förhållandet så jag är rädd att det skulle vara för mycket?? Du skrev nånting om att ni hade det tufft med första barnet, var kan jag läsa mer…? Var det förhållandet eller var det något helt annat? Vi går varandra på nerverna hela tiden, vill inte ha det så, vet inte om det ”hör till” då bebis 10mån… Rädd för gräl för jag blir så ledsen. Aja…ville höra dina tankar kring allt det!

  Jag har också haft insomnia och lider med er. Min räddning har hittills varit Lergigan, hoppas det inte återvänder för det är totalt förskräckligt. Lider med N och de oförstående kommentarer ni får här, Men det är visst svårt för folk som inte upplevt det själv att förstå att har man insomnia så hjälper det inte att ”slappna av lite” eller ”ha det mörkt i sovrummet” eller ”inte ha mobilen i sängen”. Men folk menar säkert väl:) Lycka till och hoppas vi alla slipper insomnian!!!<3

  1. Hej finis, svarar direkt här. <3 För oss tror jag inte det blir fler barn, jag är så pass gammal (41) och om vi ska orka med en till småbarnsperiod måste det nog hinna gå kanske fyra år till, så det blir i så fall på håret. Men är vansinnesglad över mina två godingar, de räcker fint. Att förhå¨llandet knakar under småbarnsåren...ja du. Vilket förhållande gör INTE det undrar jag? Att slänga in en bebis i mixen knakig relation och en tioåmånaders skulle inte jag göra, just för att jag inte tror att jag och Niklas skulle fixa det. Men jag känner ju inte er, så det där vet du bäst själv. Eftersom det tog fem år att få det första skulle jag dock inte våga vänta alltför länge innan jag gav mig på tvåan, om du känner starkt att du vill ha fler barn. Men kanbske ändå ge mig råd att landa en liiiiten smula. Ett halvår, ett år? Skulle du sen bli på smällen omedelbart är det ju 9 månader där som er första bebis ytterlgare hinner växa till sig, och om jag ska utgå från mina och NIklas erfarneheter så var det när Iggy märmade sig tre år som allt förändrades för oss, just för att allt blev SÅ mycket enklare på barnfronten. Nu är ju dock alla barn olika etc etc, men det är i alla fall vår erfarenhet. <3

   Så jag skulle nog för det första inte ta några livsavgörande beslut gällande relationen under småbarnsåren (att gå varandra på nerverna, sääärskilt under de första två åren) är nog mer regel än undantag tror jag he he, och sen låta mig själv landa ett år så att barn nr 1 hann växa till sig. Och sen kliva på försök nr två, för känner man att man VILL ha ytterlugare ett barn så tycker jag man är skyldig sig själv att försöka. <3<3<3

   Vi hade det kaosigt de första åren som sagt, spelade in två videos om det där vi berättar väldigt öppet, du hittar dem här: https://www.youtube.com/watch?v=0NmVK-yoF5s&list=PLKQlU9G9SaYUK0oioiegPxiiGUuOQBu51&index=8 och här: https://www.youtube.com/watch?v=X9DqwZKtgWg&list=PLKQlU9G9SaYUK0oioiegPxiiGUuOQBu51&index=7 KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..