Jag vill ju inte gå miste om LIVET

Innehåller en annonslänk

DSC06606

I går hade vi ettårskalas hemma hos oss för Tintan. Jag försökte få till en gölli biiiild på oss två, men det gick sådär. Detta var vad vi kunde åstadkomma. 👆🏻 Tintan var mer fokuserad på alla ballonger vi höll på att blåsa upp, än att posera. Helt förståeligt.

DSC06613

”Vi kan väl ta en sån där söt pussbild?” tänkte jag. Gick också…sådär.

DSC06598

Näää, Tintan var mer taggad på att leka med ballonger. Helt rätt!

DSC06582

Storebror blev också taggad. Ballonger alltså. JORDENS uppfinning! Måste vara bland det roligaste kids vet? (Dumt nog för mig, som har ballongskräck. 😬)

DSC06572

Upprepar härmed meningen ”Måste vara bland det roligaste kids vet?” och hänvisar till ovan bild. 👆🏻 MINEN! ”My preciousssssss…” 😂

mormor och iggy

Även mormor fick sig en ballongmatch! 👊🏻✨

DSC06597

Tintan var födelsedagsfin i en sparkdräkt från Cubus. Kan inte FÅ NOG av sparkdräkter! 😍 Älskar dem lika mycket på Tintan som på mig själv. 🤩

DSC06673

Niklas lagade all mat (SÅ gott) och slank sen i väg. Spenderade kalastimmarna på en bergknalle i solen, lyssnandes på musik. Helt rätt. Det var nästan 20 pers hemma hos oss, varav 7 kids som härjade hejvilt. Ingen plats för en utmattad kan man lugnt säga. 😅

DSC06675

Vi andra gick loss på maten, två tårtor och en massa snickesnack. Blev toklyckat måste jag säga. Min syrra hade styrt upp en påskäggsjakt dessutom, så kidsen var i extas. ❤️

DSC06683

Eftersom BP:n (BloggPojkvännen) inte var med, blev det inte så mycket plåtat på själva kalaset. Men den här fick mormor till i alla fall. Här har vi precis sjungit för Tintan, och jag försöker få henne att blåsa ut ljuset. Gick sådär, Iggy steg in och blåste i syrrans ställe.

tinta 2

Så glad att vi gjorde detta, trots att livet just nu är lite kämpigt. Niklas frågade om jag inte ville ställa in, eftersom även jag ju är ganska tilltufsad. Men jag kände att NÄÄÄÄÄ! Det är ju sånt här som ÄR LIVET. Nu får tamejfan jobbet stryka på foten, så att livet får ta mer plats. Gjorde slag i saken på den fronten i dag, så har gråtit en skvätt nu i eftermiddags. Berättar mer om det senare i veckan. 💘

Men jag kände att även fast jag är trött så VILLE JAG DETTA så gärna. Att få hänga med de jag älskar. Ge Tintan ett kalas. Viktigt dock att sänka förväntingarna och känna ett lugn inför att saker blir som de blir. Och inget behöver vara perfekt. Eller ens i närheten. Niklas gjorde maten, i övrigt förberedde vi i princip ingenting. Jag städade ju i veckan, men det var bara gött. Kom på att det vore skoj för kidsen med ballonger, de rattade jag fram ur kökslådan tio minuter innan gästerna kom. Förberedde NADA. Och fick en massa hjälp av familjen att ratta med disk, kaffekirrning osv under kalaset. Så det gick toppenbra. Så tacksam för denna fina söndag. ❤️

 1. Första gången jag hör om någon mer än mig som har ballongskräck! På våra egna kalas kör vi serpentiner och sådana där i metallpapper som på bilden som inte kan smälla. Andras barnkalas fock, brrr…. Hur ska man kunna slappna av när det kan panga när som helst?? 🙂

 2. Sofia skriver:

  Huvudsaken är inte att allt blir sådär perfekt och uppstyrt, utan att man ibland bara umgås och trivs. <3

 3. Tina skriver:

  Jag har också ballongskräck och bubbelkorksskräck, du också? Är liksom rädd för höga ljud som kan komma. Jobbigt eftersom bubbel är himla gott.
  Men nu till det viktiga. Låter som att ni tänker så bra. Klart det är jobbet som ska stryka på foten men fasen inte alltid lätt att FAKTISKT agera och inte bara fortsätta i samma spår. Men ni är modiga och så starka i detta jobbiga nu och i varandra verkar det som. Kram på er❤️

 4. Alicia skriver:

  Vanja! Kommenterar nästan aldrig men läser din blogg dagligen! Har precis som du ballongskräck. Skönt att läsa att man inte är ensam. Tycker att det är bland det obehagligaste. Allt med ballonger är 😩Synd att det är typ alla barn i ens närhets favvoleksak 😅

 5. Var är din snygga klänning ifrån? 🤩 Mysigt kalas!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..