I annonssamarbete med KNORR

När det blir lätt att göra rätt

DSC06310

Att vi mänskor behöver ändra våra kostvanor och äta mer vegetariskt/veganskt och mindre kött har väl ingen missat. Om vi vill ha en något så nära en vettig planet att överlämna till våra barn, vill säga.

För såna som jag som inte är några matlagare kan det dock kännas lite bökigt å stökigt att hitta bra alternativ till de protein man annars gärna plockar på sig av ren vana i matbutiken (kött, fisk, fågel). Då är det skönt med såna matnyheter som Knorr nu lanserat – måltidslösningar som gör det enkelt (och smarrigt! 😋) att göra bättre val när man handlar.

DSC06298

De här tre rackarna hittar ni nu nämligen i kylen för vegetariska produkter: Chili Sin Carne, Vego Bites In Red Curry Sauce och Vego Balls In Tomato Sauce. 👆🏻Vegetariska rätter i smakrika såser som blir klara på 20 minuter. Fria från artificiella smakförstärkare, konstgjorda färgämnen och tillsatta konserveringsmedel.

DSC06325

Allt man behöver göra är att värma dem (jag körde på Chili Sin Carnen)…

DSC06355

…och servera med till exempel ris eller pasta. Lätt som en plätt! 👍🏻

DSC06358

Och just det där med att göra det enkelt att göra mer hållbara val på matfronten är lite av Knorrs mission. De är ett gigantiskt varumärke (deras produkter finns i 2,8 miljarder hem!), och om deras fokus tidigare varit att leverera smarriga lösningar som förenklar för folk att laga mat – så har fokuset nu utökats till att även inspirera kunderna att bidra till en mer hållbar framtid. Detta genom att göra det plättlätt att välja mer vegetariskt och veganskt i butiken. Ett bra mission tycker jag – 2,8 miljarder kunder kan göra en rätt rejäl skillnad. ❤️

DSC06374

Ovan skål tog mig tio minuter att kirra. Och gott blev det. Jag hade färdigkokat råris i kylen som jag värmde och skedade upp, klickade över Chili Sin Carnen och toppade med persilja. Öste på lite cayennepeppar också, I like my chilis HOT. 👹💥 Gick snabbt, var extremt okomplicerat och krävde i princip noll av mig som matlagare – vilket som ni vet passar mig perfekt. ✌🏻

Kan också tänka mig att festa till vegochilin med nachochips och guacamole. Perfa till fredagsmyset, och kul för kidsen att skopa upp chilin med hjälp av chipsen.

DSC06380

Jag tycker det är toppen med fler lättillgängliga alternativ på vegofronten. 🌱 Knorr ligger dessutom i framkant vad gäller ansvarsfull odling och produktion vilket såklart också ger en fet guldstjärna. 🌟

DSC06293

Utöver de tre färdiga måltidslösningarna har Knorr också precis lanserat ovan raringar. Tre olika veggie snacks där allt man behöver göra är att tillsätta kokande vatten (perfekta luncher för mig på kontoret 👍🏻), två veganska fonder och en vegetarisk version av denna klassiker:

DSC06295

Soldatens ärtsoppa! Hurra! 🎉🙌🏻 Just ärtsoppan tror jag att måååånga blir väldans glada över. Det är ju en riktig klassiker och att den nu finns som helt vegetarisk känns efterlängtat.

DSC06483

Heja Knorr som gör det lättare att göra mer hållbara val. 👏🏻 Håll utkik efter deras goda vegogrejer nästa gång ni slinker runt i matbutiken vettja, och passa på att prova en av dem. Du får nu välja en valfri smak om du handlar för 500 kr på Coop (+ fri frakt) med koden vwvego 😋

 1. Skriver som till de andra bloggarna som också fått samarbete med KNORR.

  Ledsen att förstöra din bild om att du är miljövänlig, men sojaproduktionen är inte sådär jättebra för vår värld den heller. Fokusera på närodlat istället, betydligt bättre.

  Och dessa produkter må vara utan artificiella tillsatser, men där är desto mer socker i dem. Innehåller både socker och maltodextrin (koncentrerat socker).

  Detta är inte hälsosamma alternativ, möjligen snabba alternativ.

  1. Karin skriver:

   Jag tänkte precis samma sak, det är SÅ JÄKLA svårt att göra rätt idag. Tröttsamt svårt om jag ska vara ärlig. Hu!

   Utöver att sojaproduktionen i stort är en bov vad gäller skövling (jag har inte kollat in Knorrs del i detta) så är också soja en riktig lurifax vad gäller hormoner och särskilt för kvinnofölk. Det finns massor av (skrämmande) forskning om hur 2 glas soja(mjölk) eller soja i annan form per dag räcker för att slå omkull en kvinnas menscykel och utöver det en raaaad andra besvärande (=allvarliga) grejer.

   Vi använde mycket sojabönor (och andra sojaprodukter) i vår vegetariska kost tills vi med chock läste på om detta 😱

  1. A skriver:

   Många icke-vegetarianer drar alltid dessa argument mot soja och verkar inte vara medvetna om att större delen av sojaproduktionen går till djurfoder. Citat från WWF nedan samt länk. Vad gäller hormonstörande ämnen så länkar jag till Livsmedelsverket och en intervju som Food Pharmacy har gjort med en person som är nutritionist och näringsfysiolog.

   ”Huvuddelen av den soja som produceras används till djurfoder vid produktion av kött, mjölk och ägg samt vid odling av fisk.”

   https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/palmolja-och-soja/soja/

   https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/hormomstorande-amnen

   https://foodpharmacy.se/2017/06/soja/

   1. Ja större delen gör det, men inte allt. Och äter man rätt kött så bidrar man heller inte till den skövlingen. Inget icke-vegetarisk trick, bara ren fakta.

    Reagerade nog faktiskt mest på den stora mängden socker i maten.

   1. Karin skriver:

    A: Jag är vegetarian (som går mot veganskt).

    Jag ställer inte dem mot varandra och jag är medveten om att den största delen går till djurfoder men betyder det att vi struntar ”i den mindre” delen då? Eller kan vi förändra båda delarna?

    Om det visar sig att soja inte påverkar hormoner som jag hittills läst blir jag strålande glad, det var som sagt en stor del av vår kost innan den infon framkom..

 2. Så bra för mig som inte tycker om att laga mat och som vill äta bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..