ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Knorr

När det blir lätt att göra rätt

/

DSC06310

Att vi mänskor behöver ändra våra kostvanor och äta mer vegetariskt/veganskt och mindre kött har väl ingen missat. Om vi vill ha en något så nära en vettig planet att överlämna till våra barn, vill säga.

För såna som jag som inte är några matlagare kan det dock kännas lite bökigt å stökigt att hitta bra alternativ till de protein man annars gärna plockar på sig av ren vana i matbutiken (kött, fisk, fågel). Då är det skönt med såna matnyheter som Knorr nu lanserat – måltidslösningar som gör det enkelt (och smarrigt! 😋) att göra bättre val när man handlar.

DSC06298

De här tre rackarna hittar ni nu nämligen i kylen för vegetariska produkter: Chili Sin Carne, Vego Bites In Red Curry Sauce och Vego Balls In Tomato Sauce. 👆🏻Vegetariska rätter i smakrika såser som blir klara på 20 minuter. Fria från artificiella smakförstärkare, konstgjorda färgämnen och tillsatta konserveringsmedel.

DSC06325

Allt man behöver göra är att värma dem (jag körde på Chili Sin Carnen)…

DSC06355

…och servera med till exempel ris eller pasta. Lätt som en plätt! 👍🏻

DSC06358

Och just det där med att göra det enkelt att göra mer hållbara val på matfronten är lite av Knorrs mission. De är ett gigantiskt varumärke (deras produkter finns i 2,8 miljarder hem!), och om deras fokus tidigare varit att leverera smarriga lösningar som förenklar för folk att laga mat – så har fokuset nu utökats till att även inspirera kunderna att bidra till en mer hållbar framtid. Detta genom att göra det plättlätt att välja mer vegetariskt och veganskt i butiken. Ett bra mission tycker jag – 2,8 miljarder kunder kan göra en rätt rejäl skillnad. ❤️

DSC06374

Ovan skål tog mig tio minuter att kirra. Och gott blev det. Jag hade färdigkokat råris i kylen som jag värmde och skedade upp, klickade över Chili Sin Carnen och toppade med persilja. Öste på lite cayennepeppar också, I like my chilis HOT. 👹💥 Gick snabbt, var extremt okomplicerat och krävde i princip noll av mig som matlagare – vilket som ni vet passar mig perfekt. ✌🏻

Kan också tänka mig att festa till vegochilin med nachochips och guacamole. Perfa till fredagsmyset, och kul för kidsen att skopa upp chilin med hjälp av chipsen.

DSC06380

Jag tycker det är toppen med fler lättillgängliga alternativ på vegofronten. 🌱 Knorr ligger dessutom i framkant vad gäller ansvarsfull odling och produktion vilket såklart också ger en fet guldstjärna. 🌟

DSC06293

Utöver de tre färdiga måltidslösningarna har Knorr också precis lanserat ovan raringar. Tre olika veggie snacks där allt man behöver göra är att tillsätta kokande vatten (perfekta luncher för mig på kontoret 👍🏻), två veganska fonder och en vegetarisk version av denna klassiker:

DSC06295

Soldatens ärtsoppa! Hurra! 🎉🙌🏻 Just ärtsoppan tror jag att måååånga blir väldans glada över. Det är ju en riktig klassiker och att den nu finns som helt vegetarisk känns efterlängtat.

DSC06483

Heja Knorr som gör det lättare att göra mer hållbara val. 👏🏻 Håll utkik efter deras goda vegogrejer nästa gång ni slinker runt i matbutiken vettja, och passa på att prova en av dem. Du får nu välja en valfri smak om du handlar för 500 kr på Coop (+ fri frakt) med koden vwvego 😋

6
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00