Rävsaxen jag befinner mig i

IMG_2730

Förra veckans bukett från Flowery. 🌸 Superfin fortfarande, innehåller en sån där magisk pion som ändrar färg ni vet. Från rosa till korall till blekt, blekt gul. ÄLSKAR BLOMMOR! 😭🙌🏻 Blir genuint glad ända in i själen av att ha växter och blommor omkring mig. 🌻

Nåt annat jag blir genuint glad ända in i själen av är min mamma. Min FANTASTISKA mamma. Hon skulle åka hem i dag, och jag hade ordnat med barnvakt 13-17 för att kunna jobba. Men…det sket sig. Och jag fick typ panik. Blev helt matt och kände bara att ”JAG ORKAR INTE LÄNGRE!”. Min tid, som liksom hela tiden tas ifrån mig. Även när jag har the best of plans. Men vad gör mamma då? Jo – vips så har hon plockat fram mobilen, och bokat in sig på ett tåg i morgon istället. Säger: ”Jag tar Tintan, nu går du till kontoret! Jag stannar en dag till!”. Hon är tamejtusan det FINASTE SOM FINNS. ❤️ Återigen räddar hon situationen, återigen räddar hon mig från att gå sönder av stress.

Jag sitter ju i lite av en rävsax. Det är därför jag har varit och är) så stressad. Niklas är den som är föräldraledig, men iom att han mår så dåligt kan han inte ta Tintan. Jag har därför behövt ratta henne, jobba (det är mina kanaler som föder familjen, så jag kan inte inte jobba heller) och sen wheela å deala med renovering osv utöver det. Och sen det allmänna familjegrejset som såklart tillkommer. En ekvation som inte går ihop. Därav all stress.

Men från och med måndag har vi nu barnvaktshjälp inbokad 4 timmar åt gången, tre dagar i veckan. Jag hoppas att de 12 timmarna ska vara tillräckliga för att jag ska hinna jobba undan det som behöver göras utan att bli stressad. För mer har vi inte råd med. Vi har egentligen inte råd som det är (SÅ mycket utgifter med allt som ska göras i lyan), men måste lösa situationen NU. Använda de pengar vi har NU. Och det är ju tillfälligt – i augusti börjar Tintan på föris, då kommer tiden tillbaka. Och barnvaktshjälpen får bli prio ett, den möjliggör att jag kan jobba och att Niklas kan vila. Det som vi behöver alltså. Vi får välja bort annat nu som inte är livsviktigt.

Tack vare mamma sitter jag nu på kontoret, skriver detta och har precis svarat på allt viktigt i inboxen. Kan jobba till kl 18, och känner därför att jag har OCEANER av tid, då det mesta ju redan är undanstökat. 😂 Och när jag känner så kan jag NJUTA av mitt jobb. För jag ÄLSKAR ju att göra det jag gör. Så sorgligt att jobbet blivit förknippat med så mycket stress och press den senaste tiden. Har jag bara möjlighet att göra det som ska göras utan att vara paniskt stressad medans jag gör det, så är det ju SKITKUL! 🎉 Har världens bästa jobb, och vill kunna njuta av det. Och med barnvaktsupplägget borde det faktiskt kunna bli så igen. Sen ska vi också se till att få Niklas sjukskriven så fort det går, borde ha gjorts för länge sedan egentligen. ❤️ Många fredagskramar!

 1. Hanna skriver:

  Förstår att det måste vara jättekämpigt för er ❤️ en sak jag funderade på bara… Kan Niklas inte få sjukpenning istället så kan du ta föräldradagarna? Jag var sjukskriven när min son var liten vilket gjorde att min man kunde vara hemma mer och vi dessutom klarade oss bättre ekonomiskt. ❤️❤️❤️ Kram till er

 2. Linda skriver:

  Det viktigaste först nu, lägenhetsrenovering bör få komma långt ner på listan. Och även jobb. Niklas sjukskriven och du föräldraledig kanske? Ni har två barn som behöver er! Tänk om er bådas energi tar slut? Släpp så mycket måsten ni kan.

  En annan fundering, har Niklas alltid varit smal? Det är ganska vanligt att kroppen blir undernärd vid utmattning. Och det är svårt att komma tillbaka, vet fall där det tagit många år för personen att ”bara” jobba 50 procent. Kika vad ni kan göra åt näringen, en utbränd kropp får oavsett jobba väldigt hårt.

  Lycka till på er resa, det kommer lösa sig, framöver.

 3. Åh massa massa massa styrka & kärlek till dig & er alla💗❤️ Man önskar att man kunde göra ngt för er. Du är så stark som kämpar på & håller dig över ytan. Sån inspiration🌸⭐️ Fina du!

 4. Anna skriver:

  Det är väl heller inte nödvändigt att renovera och köpa nya möbler?

  1. Maya skriver:

   Nej herregud pausa renoveringen???? Ok styra upp sovbunker till Niklas, det måste ju ske iom hela poängen med flytten och något som kan bidra till att hjälpa situationen men i övrigt är det väl inget som måste ske NU?

 5. C skriver:

  Nu blir det tough love här (förlåt!), men SKIT i lägenhetsutgifterna nu. Nu är även du på gränsen till utbrändhet och det är viktigare att du orkar blicka upp mot himlen då och då, kunna äta glass på Nytan med barnen och bara INTE må dåligt. Sen blir det inskolning, vab (tyvärr att räkna med ju när de precis har börjat) och annat pussel. Lägg lägenhetsutgifterna på hyllan en stund ♥️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..