Update – och nu räcker det!

5ECDEBEC-B1B2-4C82-9F85-3DFD85FEE464

Tack för all kärlek ni skickar vår tilltufsade lilla familj. ❤️ Vi är än mer tilltufsade i dag dessvärre. Niklas säng gick sönder i natt (sover på luftmadrass pga för mycket bök att bygga upp vattensängen innan golvet är kirrat) så han fick mecka runt med det och sov nada. Tintan vaknade 04 (gjorde hon även i går 😬) så inte tokmycket sömn för min del heller.

IMG_3431

Skulle tränat kl 11, men Niklas var ett vrak så det var inte läge att han tog Tintan, och jag kände att det blev för stressigt att ta mig till andra sidan stan, träna och sen åka tillbaka. För även om jag lyckas få Tintan att sova under passet, är hon inte superförtjust i att åka vagn. Så att sen ta sig tillbaka till Söder efteråt kan vara lite trixigt. Kände därför att det blev mer stress än belöning, så tog en två timmars promenix istället (sovande Tinta 🙌🏻).

IMG_3416

Gick ner mot vattnet och njöt av vårblommor och det ljumna vädret.

IMG_3417

Man mår alltid bättre ute. Ljus och syre is the shit. ✨

IMG_3428

Lyssnade på en urgammal playlist jag satte ihop när vi precis startat GlamMom, och där dök denna ljuvliga låt upp. 👆🏻 Den var Niklas favorit ett tag, och han skickade den till mig. Blev så glad när den började spela i mina öron, påminde mig om härliga dagar och en urgullig Niklas som skickade låtar han älskade till mig. Låtar som alltid, alltid, alltid hade en söt gitarrfigur som hook. Det var verkligen hans grej på den tiden. 😂

Och på tal om Niklas – jag förstår att det är svårt att få hela bilden av vår situation som den varit och är enbart genom mina inlägg. Ni lever ju inte i vårt hem, så jag kan cut you some slack – ni som uppenbarligen missförstått totalt hur Niklas är som person och vad han gör för och i vår familj. Men jag vill inte höra ETT ORD TILL i stil med några av de kommentarer som dök upp under det förra inlägget. Att han inte skulle göra allt han kan för att göra vår situation bättre är ett skämt. Det är JUST PRECIS att han åsidosatt sin egen hälsa och sina egna behov under så lång tid som gjort att vi hamnat här. Att det ens insinueras att han inte är med och bidrar till att försöka lösa detta visar på hur lite ni förstår kring hur han funkar som person. Niklas är den mest omtänksamma och omhändertagande mänska jag träffat. Om jag säger att han gör vad han kan, så är det precis så det är. Han gör vad han kan. Ni får lita på det.

Jag är inget pucko som skulle hänga med någon som inte tog ansvar eller agerade efter bästa förmåga när livet skiter sig. Som det ju gör ibland. Kanske framkommer inte allt Niklas gör för att ta sig själv och oss ur detta. Men då beror det i så fall på mitt sätt att beskriva vårt liv, inte på hur vi faktiskt lever det. Kan försäkra alla att vi BÅDA gör vad vi kan, och att läsa nedsättande kommentarer är det sista vi behöver just nu. Det får mig att vilja sluta dela med mig helt av den här biten av livet, och jag blir genuint bedrövad över att ni missförstått både mig och Niklas som mänskor, som föräldrar och som par. Att ni ägnat fem minuter åt att analysera nåt som vi kämpat mot i ganska många ÅR nu – och tror att ni har lösningen – är insiktslöst och rentav oförskämt.

Och vad gäller detta med sömntabletter, ska jag svara på det en gång för alla nu? Niklas använde sömntabletter tidigare och var beroende av det i två års tid. Som för nästan alla som tar sömnmedicin behövde dosen höjas för att den skulle fortsätta vara verksam, och till slut slutade den att fungera och bara de dåliga bieffekterna fanns kvar. Han testade en massa olika preparat, och mådde dessutom väldigt dåligt av samtliga. Den typen av sömnproblem som Niklas har går inte att behandla med sömntabletter, det är KBT som gäller. Sen är detta (som allt) individuellt, men för Niklas är inte sömntabletter lösningen. Hade det varit så enkelt – tror ni inte vi hade gått den vägen för länge sen då? Ge oss lite cred.

Jag skriver inte dessa inlägg för att få lösningar. Jag skriver för att ventilera, och för att kanske kunna ge igenkänning till andra i liknande situationer. För jag vet hur mycket det betyder att få känna att man inte är ensam om pisset. Självklart får ni komma med tips, men hänsynslösa kommentarer som känns direkt fientliga accepterar jag inte. Nu räcker det.

IMG_3438

Hursom. Nu fortsätter vi. Gick förbi Lisas café på vägen hem och haffade en macka som fick bli lunch. Under tiden var Niklas på vårdcentralen, och är nu sjukskriven ett par veckor framåt vilket känns som ett steg i rätt riktning. ❤️

Jag fick också tag på vår hyresvärd i dag. Det har gått sex veckor sen vi fick bekräftat att vi skulle få ommålning och bytta golv – men inget har hänt (därav luftmadrassen t ex). En sabla tur att jag ringde och kollade vad som hänt, för givetvis har det blivit ett fel i systemet, så de beställningar som gjorts åt oss har inte kommit iväg. 😫 Nu är de dock på banan, och jag hoppas få ett samtal på måndag från både målare och golvfirma så att vi kan sätta i gång asap med detta.

IMG_2747

Sitter nu på kontoret, och fick precis denna bild från vår barnvakt på en lycklig Tinta som precis mumsat upp sin favorityoghurt. 😍

Tar till mig av era fina tips, i kväll blir det tidig läggning (trots att det känns som att det lilla liv man har försvinner helt då 😬). Så blir morgondagen förhoppningsvis bättre.

 1. Anna skriver:

  Jag tycker att man ser så tydligt att Niklas är en människa som VErKLIGEN skulle göra allt för sin familj och de han älskar. De som skriver annat vill bara sprida dålig energi. Han verkar så genuint omtänksam snäll kompetent bra med barn kreativ ödmjuk. Helt enkelt superfin. Jag hoppas så att problemen med utmattning och insomni går över snart ❤️ Ni är en så himla fin familj utifrån och in. Styrkekramar

 2. Folk kommer alltid att tro att de känner dig/er för att de läser bloggen. Helt sjukt, så tycker jag att det kan vara i ”verkliga” livet också.
  Om man delar med sig av en mindre bra del i ens relation är det som att en del tror att hela relationen är skit. Är ju inte riktigt så det fungerar haha!
  Stå på dig, bara NI vet vad som händer i ert
  förhållande. Vi känner inte ens er!
  Kram

 3. Tänk om alla människor hade haft empati och sunt förnuft…

  Jag fick hemska sömnproblem när min dotter föddes. Ju mer jag försökte lösa problemen med olika ”knep” och ritualer desto värre blev det. För mig har lösningen varit fyra saker: låg dos saroten (inte beroendeframkallande), två promenader i dagsljus varav en på förmiddagen varje dag för att öka melatoninnivåerna, inget surfande efter 19 samt en insikt i att jag inte kan kontrollera sömnen och inte ska försöka utan jag går in i varje natt med tanken att ”jag får se hur denna natt blir”. Den sista biten är kanske den viktigaste, det ligger en stor lättnad i att inte ta på sig ansvaret för sin sömn!

 4. Malin skriver:

  Heja er! Ni fixar det här, ni har en stark relation det märks! Jag har inga erfarenheter av sömnproblem men 3 barn (10,5 o 1 1/2 år) o en man som är egenföretagare o så helrenoverat vi ett hus (min man) på 300 kvm så jag kan relatera lite till tröttheten😅
  Jag tror att det mesta styrs av knoppen o att man måste försöka ändra mönster, bli trött på ett ”bra”sätt. Ut i skogen o vandra, plocka bär, sov i tält. Skogen är helande för kropp o själ. Lugnet o tystnaden är läkande för en lite vilsen kropp. Bort från stan o sociala medier o uppkopplingar. Jag är kanske lite gameldags men sån är jag o jag har faktist verken instagram el Facebook.. om det är en merit eller inte det vet jag inte. Hoppas allt löser sig snart för er o försök att njuta av småbarnsåren, tiden går så fasikens fort så helt plötsligt är dom stora❤️
  Mindfulness är föresten oxå ett bra verktyg att ta till tycker jag, hålla fokus på nuet o inte dra i väg i tankarna.
  Oj vad långt det blev… kram!

 5. Amanda skriver:

  Hejsan,

  Känner med er så mkt, min partner har sömnproblem och vet hur mkt det påverkar honom. Vet att andra har föreslagit det men det är ju en himla go ide, barnvakt? Det finns så mkt bra människor där ute! Känner nästan att jag själv kan hjälpa er ibland, 27 år och student igen och FÖR mycket tid, så knäppt 🙂

  Ta hand om er 🙂

  Amanda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..