Mitt sovrum nu – och så ska det bli sen!

DSC06855

Nu byter vi måendeinlägg mot inredning för en stund. ✨ Tänkte att ni skulle få se lite mer av mitt (och ungarnas 😅) sovrum! Såhär ser det alltså ut i dag… 👆🏻

DSC06860

…men tanken är ju att det ska se ganska rejält annorlunda ut när vi är klara med det. Bakom väggen till vänster döljer sig en klädkammare. Den väggen kommer vi plocka ner (det är en papperstunn gipsvägg) och göra rummet större. Där klädkammaren är kommer vi istället att platsbygga min garderob.

Skärmavbild 2019-05-13 kl. 22.34.10

På bilden längst upp till höger ser ni lite inspiration. 👆🏻Min garderob ska nog inte vara riktigt lika öppen dock, måste ha några skåpdörrar att stänga in ”fulkläderna” i. 👹 (Övriga möbler är till min arbetshörna, mer om den strax. ✨)

Jotun-Lady-Pure-Color-5249-Linblå

Rummet ska målas i den grågrönblå nyansen ovan (bild lånad av Jotun), och även garderoben ska målas in i samma färg. Efter att ha bott i en helt vit lya i fyra år är jag SÅ sugen på färg på väggarna! 💛

DSC06862

Såhär ser rummet ut från andra sidan. Dörren målade jag och Iggy vit (har inte gjort kanten, men den syns inte när jag tar spegelselfies vilket var anledningen till att vi målade dörren 😂):

DSC06276

Så duktig! Han tyckte det var så kul att måla. Eftersom även dörrarna ska bytas (det är stora hål i flera av dem 😬) spelade det liksom ingen roll om det inte blev perfekt. SÅ SKÖNT att bara kunna slabba på färg och ha en rolig och kravlös stund med sin unge. 🙌🏻

IMG_2885

Ja men ni ser ju! Mycket bättre med vit dörr när såna här bilder tas. 😜💁🏼‍♀️

DSC06859

Okej. Den här garderoben ska alltså bort, och där ska vi istället göra en liten arbetshörna. Inspirationsbild från Celeste Escarcega:

office inspo

Golvet kommer vara vitt istället för trä, men jag vill ha lite samma feeling. Därav träskrivbordet på collagebilden i början av inlägget. Kommer bli väldigt härligt med en dedikerad plats för jobb. Tror det kommer kännas skönt rent psykiskt också, att det inte ligger en dator framme konstant. ✨

DSC06871

Golvet kommer vi behålla precis som det är. Det är ett vitt laminatgolv som vi även kommer lägga i andra delar av lyan. Sen blir ju möbleringen annorlunda, och jag kommer ha en annan säng. Tintans säng får stå bredvid min nåt år till.

DSC06864

Ser så enormt mycket fram emot att skapa det mysigaste rummet EVER här! 😍

 1. Hej! Nu lyssnar jag på det sista poddis och stort tack för den! [men helt rätt att avsluta den också]. Nu till en helt annan fråga, men var är stora golvspegeln ifrån som är i Iggys rum? Så snygg, speciellt med blommorna under..

 2. X skriver:

  Så kul att få följa ert inredningsprojekt :). Ser världsmysigt ut där redan ju. Har också monokromt blått i hela sovrummet. Blir en sån lugn känsla överlag. Sängen blir ännu mer inbjudande när det är färg i bakgrunden. Älskar det. Har ljusgrått i kök/vardagsrum men sovrummet är favvo-platsen big time. Du kommer ha problem att lämna hemmet, enda nersidan ;).

 3. Den där sista bilden var helt underbar 😍 och kan inte vänta på att få se arbetshörnan sen 😊

  Tack för allt du delade med dig i podden! En väldigt känslosam podd! Ett väldigt starkt avsnitt att lyssna på 💖💪🏼

 4. Maria skriver:

  Så fint, och ännu finare kommer det bli! Din blogg är så sprudlande vacker och jag får all min inredningsinspiration från dig!

  Jag vill även skriva på grund av tidigare inlägg (med Niklas sömn etc) till er och till alla läsare som har samma problem att ni kämpar på så bra! Jag är erfaren sjuksköterska och nu specialistsjuksköterska. Jag vet att det tar emot för många människor att använda sig av läkemedel men jag är så tacksam i mitt privatliv att jag och mina anhöriga har använt oss av läkemedel så det krävts. sömnmediciner är ett brett begrepp och sömnmediciner har helt olika effekter. Vissa är milda och vissa starka. Vissa är beroendeframkallande och vissa går inte att bli beroende av. Om det är någon jag lärt mig under min specialistutbildning så är det att balansera en kombination av olika läkemedel kan ge det bästa resultatet för patienten.

  Såklart ska ingen med sömnstörningar själv blanda olika preparat men med hjälp av läkare kan en kombination av flera läkemedel användas för att minska biverkningarna och höja potensen av behandlingen.

  Men till just dig Vanja och Niklas! Ni är underbara och verkar vara världens bästa team! Jag älskar att läsa hur har låter dig vara med och bestämma över hans situation och hur du stöttar honom med all din kärlek!! Ni är verkligen bäst!

 5. Eva skriver:

  Kan bekräfta att Linblå-färgen är superfin!! Förgyller vår hall o är så nöjd med den. Ser topp ut allt!

  1. Åååå vad kul att höra! Och bra spanat, visst är det linblå! <3 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..