Nu har vi bestämt oss – såhär ska vårt kök se ut!

IMG_3611

Nu ska ni få veta vad vi gjorde på IKEA i går! Farmor barnvaktade Tintan, så jag och Niklas slank ut till Kungens Kurva och inledde med en lunch. Och efterrätt. Ingen IKEA-vistelse utan en åttakronors chokladboll, det är nog lag på det tror jag. Haffade en banankaka i hungeryran också, men den skulle jag hoppat. Den var lika trött som de stackars potäterna. 😂

IMG_3619

Hursom. Vad gjorde vi där då? Jo, planen var att försöka knyta ihop några av alla de lösa trådar som gäller vindslyan. Till exempel hitta en matta till Niklas rum. Vi hade fått ett superfint förslag från Henke och Zandra (våra inredare från Esteriör ni vet) på en vintagematta, men den var ganska dyr. Och vi känner överlag att vi ska försöka göra lyan suuuuperfin, men att vi hittar ”the look for less”, typ. Vi lägger en ganska stor summa på barnvakt varje månad nu vilket krymper vår lägenhetsbudget ganska ansenligt. Så vi får hitta lite genvägar kostnadsmässigt, men ändå se till att slutresultatet blir VANSINNESFINT, såklart.

Och ovan matta tyckte vi kändes grym. Men! Vi vågade såklart inte ta några beslut utan Henke å Zandra 😂 så vi smsade ovan bild till dem och frågade vad de tyckte. De har ju liksom helhetstänket kring lyan och visionen av slutresultatet (SÅ svårt att knyta ihop det med alla material och nyanser hitan å ditan). ”Kör, superfin!” blev svaret. Så vi slog till! 😅

IMG_3643

Lycklig skatt med sin nya matta. 💘 Känns SÅ skönt att sovbunkern sakta men säkert börjar bli fin. Viktigt att Niklas rum inte är ett enda kaos, inte bra för en utbränd hjärna. Vi har målat en vägg och golvet därinne också, ni ska få se i ett inlägg snart. Blev superfint! 👏🏻

IMG_3622

IKEA alltså, de har så sabla mycket smarta lösningar överallt som underlättar det mesta. Som att de målat upp de vanligaste mattmåtten på golvet, perfekt hjälp när man är osäker kring storlekar ju. 🙌🏻

Vi var lite oroliga att det skulle kännas stökigt för Niklas att hänga på IKEA, men det var inte särskilt mycket folk och någon typ av spa-musik (ja, på riktigt! 😂) i högtalarna. Så det gick riktigt bra, kändes inte alls så stressigt som vi varit rädda för.

IMG_3625

Angående golvet i lyan har vi ändrat oss. Först tänkte vi köra på vitt golv (som jag ju har i mitt rum), men nu har vi tänkt om. Det kommer kännas för kallt, och rent praktiskt är det heller inte optimalt. ALL smuts syns. Väääldigt väl. 😬

I Henke och Zandras förslag till oss hade de föreslagit ett träfärgat golv, så vi tänkte att vi skulle lyssna på dem och försöka hitta ett på IKEA som liknande deras förslag. Smsade dem ovan bild. 👆🏻 Men fick bassning!

IMG_3632

De kontrade på några minuter med detta istället. 👆🏻 En ljusare och inte lika gråaktig nyans. Kommer gå bättre ihop med matbordet i valnöt som vi valt, och även annat i valnöt som ni snaaaart ska få se. 🙊

Måste bara säga detta en gång till: att vi gör detta tillsammans med Henke och Zandra är helt fantastiskt. Att kunna skicka bilder när man står och försöker hitta något som passar, och få hjälp direkt….det är MAGISKT. 🙌🏻 Istället för att min och Niklas trötta hjärna ska försöka knyta ihop alla träslag, färgnyanser, golv, väggar och inredning så gör de det. De har helhetsvisionen och vet direkt vad som passar in och inte. Hade vi inte haft dem hade vi nog ALDRIG orkat ta tag i att göra vår lya fin, det hade känts övermäktigt. Och då hade vi mått ännu sämre. 💔 Så både jag och Niklas är evigt tacksamma att vi kom på idén att anlita inredare för lägenheten.

Vill VERKLIGEN rekommendera det för övrigt. Behöver ju inte handla om en helhetslösning, kan ju lika gärna vara att man vill göra om vardagsrummet och behöver hjälp att hitta en röd tråd. Eller att ett barnrum ska bli tonårsrum – hur får man till den övergången? Eller så har man flyttat och vill ha hjälp att rensa bland och inreda med de befintliga möbler man har för att optimera looken i sin nya lya. Ja, kan verkligen inte rekommendera denna lösning NOG. Antingen tar man hjälp ett par timmar för att få proffsögon på problematiken, eller så vill man ha mer omfattande guidning. Man kan verkligen göra det på sin nivå, utefter egna behov. 🙌🏻

IMG_3612

Meeeeeen NU ska ni få se den STORA anledningen till varför vi hängde på IKEA i går. Vi PLANERADE VÅRT KÖK! 🎉 Det var sjukt smidigt, vi hade en så grym rackarns tjej som hjälpte oss så att vi på en timma fick det precis som vi ville ha det. Komplett med belysning, vitvaror och hela schabraket.

Planeringen ska egentligen inte ändras så mycket, förutom att vi ska ta ner en vägg (ska visa er köket snart, så som det ser ut i dag) och bygga en bardisk. Och nu ska ni få se hur vi har tänkt oss… I vanlig ordning har vi iiiinte fastnat för något helvitt minimalistiskt kök. Såklart. 😂 Nä, detta blir det:

ikea kallarp vanja wikström kök

HUR FINT?! 😭😍 Vi kommer inte uppfinna hjulet på nytt, utan tänker kopiera detta rakt av (bild lånad från IKEA). 👆🏻 Högblanka gröna luckor, bänkskiva i valnöt och mässingsdetaljer. Tycker detta köket känns mysigt, lite franskt, varmt och välkomnande. Kaklet är också perfekt, Henke och Zandra har därför fått i uppgift att leta fram något liknande (finns ej på IKEA).

barkaboda

Vi kommer köra på denna bänkskiva i valnöt. SÅ fin! (Bild lånad från IKEA.) VAAAD TYCKEEER NIIII? 🙊 Bu eller bä? Smaksak såklart, men vi ÄLSKAR det! 😍

IMG_3683

När vi planerat klart slank vi hem till Tintan igen, och då var vi SÅHÄR glada! 🎉 Dels för att vi ÄNTLIGEN fått till köket – en av de lösaste trådarna i vindslyan, och dels för att vi lyckades komma ut från IKEA utan att ha köpt EN ENDA pryl utöver mattan (som var på Att Haffa-listan). Tror jag aldrig har hänt förut faktiskt. 😂

IMG_3703

I morse hade vi Henke och Zandra hemma hos oss. Vi ville visa dem hur vi tänkt köket och prata om lite andra lösa trådar. Vi var en smula nervösa för att de inte skulle gilla vårt gröna valnötskök… 😬 Men de tyckte det var superfint, och väldigt mycket VI. Och att det kommer gå toppenbra ihop med resten av lyan, helhetsvisionen liksom. HURRA! 🙌🏻🎉

På måndag har vi barnvakt igen, då är planen att slinka tillbaks till IKEA, spika köksbeställningen med exakta mått – och äta en åttakronors chokladboll. Såklart. ☺️

 1. Linda skriver:

  Jättejättefint kök! Kommer bli hur fint som helst.:)

 2. hej Vanja! Heja er och hur ni kämpar på!! Så imponerad 🙂 Vi är mitt i ett husbygge och jag funderar ibland på hur vi ska orka. Och vi mår ju bra allihop.
  Måste bara fråga om det golv ni valt, såg väldigt snyggt ut. Inte mörkt men inte för ljust. Vi har också länge varit inne på ljusa trägolv, men med två kids och en oerhört liten fäbless för städning, ha ha, så kanske ert val är mycket smartare. Har du ngt namn på det, så kan man ju åka och kika? Och jag tänker golv på ikea, måste vara mer plånboksvänligt än det vi hittat, huah!
  //Carolin

 3. Jobbar med kakel & klinker och tänkte bara tipsa om att Konradssons kakel har denna fasade platta i sitt sortiment, åtminstone väldigt lik. Art nr 7807 Fasad Ivory Cream. Hoppas att ni blir riktigt nöjda med köket, ser superfint ut 😍✨

  1. Alltsååå bästaaaa du! TACK! ska kolla in på dirren!!! <3<3<3

 4. Så jätte fint kök ni får till och helt magisk färg på luckor. Jag tycker ni gör helt rätt som satsar på att göra er lägenhet till en riktig dröm trots att det är en hyresrätt.

 5. Mia skriver:

  Tar ni med köket om ni flyttar?

  1. Näää det hade vi inte tänkt. 😂 Men vi hade inte tänkt att flytta heller. Vi trivs enormt bra, här vill vi skapa ett hem som vi kan bo i i mååååånga år. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..