När de storslagna planerna går i stöpet

IMG_3741

I dag har jag å kidsen hängt på andra sidan Söder. Vad spännande det är bara att komma någon kilometer ifrån sin egen stadsdel. 😂 Tack vare våra grannar fick vi nys om en vårfestival där det fanns food trucks, loppis, livemusik och clownen Manne (vi missade dock magiska Manne 😭).

Efter festivalen utforskade vi områdets parker. Alltid en hit att få leka i andra parker än de gamla vanliga. Dessa trädgungor var kalaspoppis, såklart. 👆🏻

IMG_3751

Ingen loppis utan loppisfynd! ✨ Spana in dessa två succéhaffningar: vääärldens gölligaste jeansjumpsuit till Tintan, och en (snygg!) hacky sack till la papa (vars älskade hacky sack nyligen gått sönder). 👏🏻🎉

IMG_3752

Till Iggy hittade vi ett plockepinn och en fräsig maskin som ska byggas ihop. Bra skörd! 👍🏻 Så tacksam för såna här dagar. När det liksom blir en fin upplevelse – trots att man bara hängt runt i sina hoods. Egentligen hade vi planer på att åka till fantastiska Tom Tits. Vi hade fått gratisbiljetter och Iggy älskar att vara där. Men måendet på Niklasfronten var i botten, så Tom Tits var inte att tänka på. Då känns det fint att det ändå blev en riktigt bra dag, trots att de mer storslagna planerna gick i stöpet.

IMG_0409

Fick denna bild på sms från skatten som spenderade dagen med att åka och hämta ett massivt trästaffli han haffat på Tradera. Han vill börja måla (känns som en perfekt meditativ aktivitet) och var på jakt efter ett vackert, inslitet staffli i massivt trä. Nu står det i hans sovbunker och är SÅ fint! Blev en bra dag för alla ändå. ❤️

 1. X skriver:

  Ville bara säga att jag också har en klädkammare med öppna garderober i anslutning till sovrummet hemma, körde också IKEA-hack.

  Hantverkarna spacklade igen alla hål som sitter längs hela stommen med snickerispackel, slipade, monterade alla stommar efter det. Sen rollades allt med en häftgrund som heter ”Bull’s Eye”, finns på lite mer specialiserade måleributiker (hittade den på ABC vid Jarlaplan). Fick svinbra hjälp med val av roller där och allt sånt, de kan verkligen FÄRG där, och det märks i hjälpen man får. Det fick torka någon vecka, tills det inte gick att rispa i det. Efter det rollades allt med en vanlig Alcro snickerifärg, mattast möjliga i sortimentet. Är inte samma perfekta resultat som spraylackering på verkstad men iom att det är så matt så syns det faktiskt inte alls (trots bra belysning).

  Däremot skickade jag lådor/insatser på lackering och det var fett onödigt, själva folieringen på dem är svindålig kvalité från början, alldeles för tunn för att tåla lackering, så det har släppt helt på sina ställen. Så gör inte just den missen. Blev bara dyrt och extra meck i heeeelt i onödan. Vet inte om det hade blivit annorlunda om de hade behandlats på samma sätt som stommarna och bara rollats hemma. Stommarna och hyllplanen rollades och är en helt annan story, inga som helst problem med dem av att de är ommålade.

  Allt som allt så blev det ändå jättebra, så ångrar inget. Trial and error… Har pillat bort det som flagat på lådorna och bara fyllt i med snickerifärg och man tänker inte på det.

  Ett annat tips är att om ni tar dörrar från en annan leverantör, välj typ ”sämsta kvalitén” om det går (något som inte väger så mycket) så Ikeas gångjärn pallar dem, eller ta andra mer robusta gångjärn. Gjorde den missen i förra lägenheten, blev att man fick justera dem med jämna mellanrum för att det inte skulle se skevt ut och det var halvkul. Det var ”perfekta” dörrar avsedda för Ikea-hack men funkade perfekt kanske 3 mån, sen gav gångjärnen upp lite på tyngden på dem och man fick skruva till dem då och då. Jämfört med Ikeas egna är ”alternativa dörrar” (typ Picky Living, Superfront mm) också något ”proffsigare” i måtten och helheten ser tightare och platsbyggt ut. Det blev kännbart när gångjärnen inte ville mer sen, fanns inte det utrymmet mellan luckorna för att de skulle skeva minsta lilla. Ikeas egna dörrar lämnar lite mer space emellan, för att det ska vara enklare att få till utan proffsmontering antagligen.

  Och stängerna som ska vara i garderoberna – köp egna i metall med metallfästen på byggvaruhus, i princip samma kostnad som ikeas egna som är i plast. Ser mycket lyxigare ut.

  Det var mina samlade erfarenheter av Ikea-hack, slutresultatet blev jag supernöjd med, så lätt värt det extra slitet. Sen var hälften av stommarna gamla som hade stått i ett vindsförråd och gulnat, så var kul att kunna återanvända dem istället för att slänga.

  Lycka till oavsett, gör inte missen med proffslackade lådor var det jag ville säga egentligen 🙂

  1. SÅ MÅNGA BRA TIPS! <3<3<3<3 TACK! Så sjukt bra info detta, BÄSTA du som orkade skriva denna uppsats och dela med dig! TACK! <3<3<3

 2. K skriver:

  Hej! Vet inte hur jag ska formulera det här så det inte låter arrogant eller okänsligt, och om Niklas har en kbt psykolog kanske hen kan förklara mer. Men utifrån det jag läst skulle Niklas behöva bestämma sig för att skita i sömnen ett tag. Låter sjukt va? Men HUR? Lätt för dig att säga osv. Faktum är att hjärnan stressar upp sig så mkt runt det här att det blir en ond spiral. Han sover redan ingenting ibland flera dagar i rad. Så att testa bestämma sig för att, nu ska jag skita i stt planera, styra och mecka med sömnen, jag kommer sova risigt några dagar vilket jag förmodligen hade gjort ändå. Jag tar en paus under dagarna och i 3 dagar ska jag fullständigt skita i det! Jag tror ni kommer säga ”låter bra men då kommer han få äta upp det en månad efter osv” och jag har svårt att förklara i skrift, men tror att det är precis vad han behöver göra. Önskar jag kunde förklara mer utförligt, får nästan lust att prata i telefon (är psykolog), läs mer om ACT också som går i den här linjen. Stor kram & lycka till med allt!

  1. Tack fina. <3 Han är faktiskt inne på det spåret just nu, har t ex skippat "måendedagboken" osv för att inte fokusera så mycket på måendet och sömnen hela tiden, tror precis som du att det bidrar till stressen och oron. Ska visa denna kommentar också för ytterligare tankeställare. <3 Uppskattas enormt.

 3. Ylva skriver:

  Vad jobbigt att han mår så dåligt!!

 4. Emelie skriver:

  Måste bara säga att idag gjorde jag mitt första cellprov. Jag är en av de där följarna som hängt med sen GVFV men hållt mig i bakgrunden och kommenterar endast då och då. Var SÅ illamående på tåget till Mottagningen men då sökte jag upp ditt inlägg om cellprovtagning som har etsat sig fast och kände mig helt plötsligt inte alls lika nojig. Helt otroligt hur man på något sätt kan hitta tröst o pepp i din blogg på samma gång <3

  1. SÅÅÅ FIIIINT att jag får vara med och stötta i detta LIVSVIKTIGA! <3<3<3<3<3 heja dig som tog dig iväg! HEJA! 😀 Kram!

 5. Linnea skriver:

  Ditt filtergame tycks vara back on track..? Tycker att dessa drömmiga bilder är rätt härliga att se på, men hoppas att det inte hänger ihop med att du varit stressad och är nere. Motiven är drömmiga även utan filtret.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..