När livet blir en omöjlig ekvation

IMG_4034

(Veckans bukett från Flowery. 👆🏻🌸)

TACK hörrni. Tack, tack, tack, TACK! Tack för alla kommentarer – och alla mail! Fått SÅ mycket gensvar på inlägget om psykisk ohälsa, och det uppskattas nåt enormt. Av både mig och Niklas. Att ni som varit eller är där vi är nu delar med er av era resor, tips och erfarenheter är verkligen guld värt.

Det ena jag kände när jag läste allt ni skrev var – hopp. Vilket ju var det jag fiskade efter. Att det FINNS ett ”efter”. Ett ”sen”. Ett bättre tillstånd. Att få höra om andra som tagit sig igenom detta känns så BRA. Och viktigt. Extra viktigt just nu, för just nu mår vi verkligen piss tyvärr. Både jag och Niklas. Som tur är har vi snälla släktingar som rycker in och hjälper oss, och sen har vi ju vår fina barnvakt. Skulle inte klarat oss annars.

Det andra jag kände när jag läste era berättelser var att vi är så…många. Så MÅNGA. Som mår dåligt, har kraschat, har ångest. Att braka ihop/gå in i väggen/vad man nu vill kalla det är verkligen vår tids folksjukdom. Och jag tror jag förstår till viss del varför.

För ibland kan det kännas skrattretande att liksom ALLT ”ska” hända under en viss tidsperiod. Man ska hitta rätt på jobbfronten, hooka upp med rätt partner, skaffa barn, klättra i karriären, göra bostadsresa, bygga sparkapital, uppleva världen, utveckla sig själv, komma ”i form” och dessutom vara piffig på köpet – i ett vackert hem. Typ. Allt detta under fem, tio års tid. INTE SÅ JÄVLA KONSTIGT att det blir FÖR MYCKET. Alla i samma ålder har dessutom fullt upp med att ratta allt som ska rattas för att klämma in ovan lista, så att hjälpa varandra finns det inte så mycket utrymme för. Den gamla tidens bykänsla hade vi behövt än mer i dag. Nu känns vi mera som isolerade öar. Bebodda av utmattade spöken, typ. Men men. Min världsbild just nu är såklart färgad av det jag och vi går igenom just nu. Tycker dock det är chockerande att så många ska behöva må så dåligt.

Utöver det som jag delar med mig av i bloggen händer det ytterligare saker runtomkring. Saker som lägger på än mer oro och ångest på den redan så sköra livsbubbla vi lever i för tillfället. Kunde i alla fall stryka ett av orosmomenten efter ett läkarbesök för min del i förmiddags. Så är väldigt glad för det. Men är det något vi lär oss av att befinna oss i denna shit storm, så är det att hälsan hos de vi älskar är det enda som betyder någonting. Det enda. Allt annat är bara bisaker.

Tror jag får förflytta fokus här i bloggen mot inredning och renovering den närmsta veckan. Orkar inte grotta ner mig mer i det som är bökigt just nu. Behöver tänka på annat. VILL tänka på annat. Ta hand om varandra, var tacksamma för de ni älskar och tack återigen för alla fina mail och kommentarer, betyder SÅ mycket. ❤️

 1. E skriver:

  Hej,
  Jag har själv inte sömnproblem eller är utmattad men har stressrelaterade problem. Så mitt tips kanske inte alls fungerar på er lite ”djupare” problematik. Men i alla fall är mitt tips att börja intressera sig för fenomenet skogsbad, naturens inverkan på stress, fågellätenas inverkan. Det jag har gjort för att komma itu med viss problematik är att jag köpt en hängmatta (finns tex på naturkompaniet) och går ut i tystaste (förutom naturens egna ljud) skogen och hänger upp den mellan två träd. Dels ger det mig avkoppling i stunden, men tror också det ger mig långinverkan pga naturens påverkan (luft, naturljud och lukter).

 2. GG skriver:

  Ingen storm varar för evigt. Kom ihåg det. Alltid. Kramar <3 <3 <3

 3. Denice skriver:

  Alltså jag blir snart lite lätt tokig på alla ”krav” som vi och vår omgivning lägger på oss. Och det där bostadskravet😫🤯fyller snart 40 och nästintill ingen av mina vänner kan förstå hur jag kan bo i en hyresrätt. Varför köper du ingen lägenhet???
  Ja hur??? Hur ska jag ha råd med det? Och måste man köpa en bostad? varför kan man inte bo i hyresrätt. Stortrivs ju i min lägenhet så varför ska jag köpa en lägenhet för cirka 2,5milj? Och hur ska jag ena få ihop handpenningen. Nångång lyckas jag nog med det, men måste man det??? Så less på alla krav? Så less på hur fasaden ska se ut? Så less på att alla dessa unga kvinnor blir sönderstressade över ”alla” unga instagramtjejer som visar upp perfekta hem som är 75% spons. Så less!!!
  Så tack Vanja för att du vågar prata om krav, utmattning, visa upp ett helt vanligt hem kan se ut med stök och skavanker. Att en renovering sällan sker inom 2st dagar osv osv.
  TACK! ❤️

  1. Millis skriver:

   Det är ju guld att ha en hyresrätt som du trivs i, strunta i vad andra säger tycker jag. De är säkert bara avundsjuka, hehe. Jag hade ”tur” att jag kunde köpa min bostadsrätt billigt och det är ju bara för att jag var 30 för snart 20 år sedan och då var inte priserna så larviga som idag, idag hade jag aldrig haft råd med min lägenhet för den lön en kundservicemedarbetare har (som jag jobbade som för 20 år sedan). Tycker det är helt befängt hur bostadsmarknaden blivit i Stockholm och är nästan glad att jag inte har barn som ska ge sig ut i den idag…

 4. Allie skriver:

  Hej lilla familjen! Jag vet att du har skrivit om er syn på sömntabletter och jag håller med. Jag hoppas därför ni tar detta på rätt sätt (Fattar att det inte finns någon quickfix men ändå) Jag vill tipsa om dels Atarax som är en avslappnade tablett som iaf fått mig att koppla bort alla jobbiga tankar innan sängdags. Det är inte beroendeframkallande. Sen ett kosttillskott som heter Natt. Inte heller beroendeframkallande. Som sagt hoppas ni inte blir irriterade för att jag föreslår tabletter. Vill er så väl! <3

 5. Linda skriver:

  Kanske fått denna fråga tidigare men han har inte kort tungband det kan leda till sömn apne

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..