Nu river vi i vindslyan!

DSC07154

Men HALLÅÅÅ! 👽 Här står jag och ser röjig ut, för i går började vi renoveringen i lyan på riktigt, då var det Demolition Day! 💥

DSC07114

Ni som hängde med på stories såg ju hur vi packade ihop vårt hem, och hur allt plastades in. Kl 08.30 kom byggfirman och satte igång. Runt tvåtiden slank vi hem en snabbis för att kolla läget, och Iggy och grannkompisen Åsom var mäkta imponerade. Det var vääääldigt spännande.

vanja wikström vindslägenhet

Hemmet som i förrgår kväll såg ut såhär… 👆🏻

DSC07125

…ser nu alltså ut såhär… 👆🏻 Som ni ser har öppningen från vardagsrummet bortemot mitt rum vidgats. Där ska vi ju ha världens snyggaste skjutdörr, och en platsbyggd bokhylla (de håller just nu på att byggas av en finsnickare):

Skärmavbild 2019-03-27 kl. 16.35.01

Det är alltså dörren/bokhyllan längst till vänster som ska infattas där det nu är ett stort hål.

DSC07140

Medan vi hängde i lyan togs även delar av väggen in till mitt rum ner. Mellanrummet mellan vardagsrum och mitt rum är ju klädkammaren, den ska vi steka för att istället göra mitt rum större och platsbygga en smart och snygg garderob som tar vara på utrymmet.

IMG_4078

När byggjobbarna var klara för dagen såg samma vy ut såhär. 👆🏻 Då var hela klädkammarväggen också nere. Bakom plasten skymtar den halva av mitt rum där vi klämt in sängen.

IMG_4079

Här ser ni det som var klädkammaren. 👆🏻 Det är alltså där min garderob ska byggas. Tänkte att ni skulle få se ritningarna på den i morgon. ☺️ Kommer bli sjukt fint, och den tar vara på allt utrymme på ett smart sätt. Golvet ska såklart vara samma i hela mitt rum, vi kommer komplettera det vita som ni ser till höger så att allt blir samma färg.

DSC07133

Även köksväggen skulle ju öppnas upp. Mellan köket och vardagsrummet finns (fanns! 👹) en liten fönsterglugg som ni ser. Där vill vi öppna upp helt, och bygga en bar. På kvällen såg samma vy ut såhär:

IMG_4077

UNDERBART! 🙌🏻 Frysen och kylen ska vi sälja. Vi ersätter kylen med en inbyggd variant som kommer stå med öppningen in mot köket (den kommer alltså vara där ni nu ser en dörrpost i metall till vänster). Och på frysfronten kör vi en liten variant, också inbyggd, men som ska stå i kökets fönsternisch. Det enda som kommer vara emellan köket och vardagsrummet från det här hållet, är alltså baren som ska byggas.

DSC07134

Alla våra möbler står bakom plast, och det är damm ÖVERALLT. Därför bor vi hos farmor Barbro ett par dagar. Men tanken är att vi ska kunna flytta hem på söndag alt måndag. Sen får vi bo i kaoset helt enkelt. Det får gå.

När rivningen är gjord är det värsta (hoppas jag 🙈) över. Efter det är det byggande och golvläggning. Och sen tapetsering och byte av kök. Vad tror ni – kommer vi överleva detta? 😂 Kan i alla fall säga att jag är SJUKT TAGGAD på hur fin lyan kommer bli, och redan nu när man får en helt annan öppen yta så är känslan ÄNNU bättre än vad den varit tidigare. Jag kan liksom ta på hur vansinnesbra det här kommer bli när det är klart. Kommer bli SKITBRA! 😍

 1. Det skulle vara intressant och få veta hur mycket pengar ni kommer lägga på renoveringen 😄 Eftersom det är en hyresrätt tänker jag. Är det något ni kommer dela med er av? ☺️ det ser super fint ut!!

  1. Jag undrar precis samma sak. Hur mycket står ni respektive hyresvärden för? Ni ökar ju värdet på lägenheten avsevärt.

  1. Jessica & Johanna – vi står för i princip allt. Värden kommer stå för målning dock, av väggar, tak och snickerier men resten står vi för. Vi ser att vi kan bo i vindslyan läääänge och eftersom vi aldrig kommer ha en chans att köpa en bostadsrätt i den strl som vi nu bor i, i samma kvarter etc, så gör vi helt enkelt vår hyresrätt så fin vi bara kan. Har rustat upp alla lägenheter jag bott i sen jag flyttade hemifrån när jag var 16, och förutom att man såklart får ett enormt mervärde i form av höjd livskvalitet osv när man bor fint så möjliggör det ju också helt andra (mycket bättre) byten. Så man får igen investeringen på flera sätt. Exakt hur mycket pengar vi kommer ha lagt i slutändan vet jag inte, men förhoppningsvis uppskattar fastighetsägaren våra ansträngningar – och då kanske de blir vänligare inställda till terrassen vi vill lobba för nästa år. 😜

 2. Åh det kommer bli TOKFINT!! Tänk va härligt ni kommer ha det när allt står klart💖💖

 3. Wooow!!! Ni är så peppande! HEJJA ER ALLTSÅ 🧡🧡🧡 Blir så inspirerad!

 4. Kommer verkligen bli magiskt 😊 en fin anhalt för de kommande 5-10+åren.
  Och renoveringskaoset klarar ni galant! Sommaren brukar ge extra kraft! 💪🏼

 5. Hej Vanja!
  Åh vad fint det blir 😊
  Kommer Iggy och Tintin att dela rum i framtiden?
  Ni gör allt väldigt bra!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..