ANNONS

Såhär ska min platsbyggda garderob se ut!

/

DSC07060

Jag sa ju att ni skulle få se hur min platsbyggda garderob ska se ut, så nu kör vi! 🎉 I förra veckan var nämligen inredar-Zandra från Esteriör hemma i lyan för att gå igenom den med mig.

A7AB6ED7-DB84-4BE5-9FF2-7073BBA9ED83

Fördelen med att platsbygga en garderob är ju att jag får den PRECIS som jag vill ha den – perfekt utformad efter mina behov. Tillsammans med Zandra gick vi igenom mina kläder och hur jag helst vill förvara dem (hängande). Hon hade ett förslag på garderobsupplägg, och efter att vi varit inne i klädkammaren och mätt hur mycket hängyta jag önskade (vill ju kunna hänga det mesta – även brallor) kunde hon optimera sin design så att den skulle bli perfekt för moi. 😍

DSC07059

Hon tog alla mått, och vi föreställde oss hur garderoben skulle se ut på plats. Vi använde väggen mittemot själva garderobsplaceringen eftersom den ser likadan ut som garderobsväggen skulle göra efter att vi rivit klädkammaren.

DSC06860

Garderobsväggen såg ut såhär när Zandra var på besök. 👆🏻Den ser ju numera ut såhär ni vet:

IMG_4079

Klädkammaren is no more, och där det är öppet mot vardagsrummet kommer den platsbyggda bokhyllan vara. Min garderob blir alltså på baksidan av den. Och nu ska ni få se hur den ska se ut:

vanjas garderob

Här är Zandras skiss! 🤩 Jag får alltså fem stycken hängytor i olika storlekar (baserade på de plagg jag har), och resten lådor och hyllor. Allt utrymme tas tillvara, och vi förlorar inget förvaringsspace, trots snedtaket. Lådfronterna blir släta, och handtagen blir samma som vi kommer ha i köket. Zandras idé, och fint med en röd tråd tycker jag. Stängerna i garderoben blir i mässing. Finsnickaren håller just nu på att bygga garderoben som kommer på plats om några veckor.

vanjas galgar snygga galgar

På galgfronten kommer det se ut som ovan. 👆🏻 Sammetsgalgar (SÅ bra, kläderna glider inte av) i rosa och mässingsfärgade knipgalgar. Bad Zandra komma med förslag även på detta, och precis som med allt annat gjorde hon ett grymt jobb. Har tom bett henne att jaga rätt på sängkläder och handdukar som kommer passa perfekt med de nya rummen. Så overkligt skönt att ha någon som gör sånt som jag själv tycker är trixigt – och så får man själv bara sitta och säga bu eller bä. Återigen – det här med att anlita inredare alltså. BÄSTA BÄSTA! 🙌🏻

Min syssling hade blivit inspirerad av hur vi jobbar med Henke och Zandra, så han gav sin sambo ett par timmars inredningsrådgivning från Esteriör i 40-årspresent. SUCCÉ. 🎉 Så himla bra present, och som sagt behöver man ju inte anlita inredare för att göra en hel make over. Man kan ju även ”låna” dem ett par timmar för att få deras bästa idéer – och sen göra det man vill och kan av idéerna själv.

DSC07063

Nu – till färgen! Zandra hade på förslag färgen Linblå från Jotun (bilden), och den är superfin. Men. Jag har ju kärat ner mig så pass mycket i kulören som Niklas har i sitt rum. Den går mer mot grönt, och jag känner mig mer grön än blå. Så jag föreslog den, och Zandra tyckte det blev toppen det med.

jotun_lady_balance_7163_mintybreeze

(Bild lånad från Jotun.)

Det är kulören Minty Breeze, och ni ser ovan hur den ser ut i ett rum. Tanken är att måla alla väggar i mitt rum i denna färg, samt att garderoben lackas i samma nyans. Då kommer den verkligen kännas platsbyggd och det kommer bli urlyxigt. CAN´T WAIT! 🤩

14
98

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00