I annonssamarbete med PåGEN

Mackmästarinnan levererar igen!

DSC07160

Att jag inte är någon matlagare, det har ni koll på sen länge. 🙊 Att jag ÄLSKAR mackor tror jag också att ni vet. 😋 I min ovilja att laga mat har jag därför blivit lite av en mästare på att styra upp matiga mackor som passar lika bra till lunch som till middag. Och nu ska ni få se hur jag gör den jag snöat in på senast – och som jag äter jämt jämt jääämt för tillfället. 🙌🏻

DSC07163

Jag gör den på Pågens ljusa surdegslimpa som är mjuk som rackarns och saftig som tusan (ännu godare om man rostar, tycker jag). ✨ Den innehåller mindre sirap än andra likvärdiga limpor, vilket gör att sockerhalten är 40% lägre. Dessutom gör Pågen sin egen surdeg vilket är toppen på klimatfronten, då surdeg vanligtvis tillverkas i Tyskland och alltså transporteras långa sträckor.

DSC07173

På med hoummus! 🧡 En rejäääl klick. Numera finns det ju massor av olika hoummus att välja mellan, jag brukar ta den som heter spicy. Gött med lite sting. ⚡️

DSC07190

Surdegen ökar brödets hållbarhet, vilket gör att det kan ätas under längre tid. Detta innebär mindre matsvinn hemma (en fjärdedel av all mat slängs i våra hem, såklart en enorm miljöbov).

DSC07204

Efter hoummusen skivar jag på lite gurka på mackan. Ekologisk, såklart. 💚

DSC07222

Sen är det dags för den picklade rödlöken! Sån gör man plättlätt själv (recept här) men för såna som jag som tycker att även enkla inläggningar liksom blir FÖR MYCKET på matlagningsfronten, brukar det alltid finnas färdigpicklad på burk i matbutiken. 👹

DSC07245

Sista steget är att ratta på ett gäng sesamfrön – och sen skvätta dit rätt duktigt med havssalt. OM NOM NOM.

DSC07228

Förutom att Pågen gör rasande smarrigt bröd, så vill jag verkligen applådera deras kretsloppstänk. Visste ni till exempel att de hämtar tillbaka allt osålt Pågenbröd från butikerna – och använder det mesta av det för att göra jäst och därmed nytt bröd? HEJA! 👏🏻

Tycker deras kampanj #TillSistaSmulan är fantastisk. Syftet är att arbeta för en mer hållbar brödkonsumtion. Att göra egen surdeg och låta det osålda brödet gå i kretslopp är såklart en del av det. Pågens bröd har heller aldrig varit fryst. Det innebär att konsumenten får fler dagar på sig att äta upp det hemma, och skulle det inte hinnas ätas upp innan bäst före-datum går det toppen att frysa in eftersom det ju aldrig varit fryst. Känns väldigt sunt med ett företag som tar ansvar för hållbarhet och sitt eget kretslopp. 👌🏻

DSC07250

Här har ni min färdiga macka med spicy hoummus, gurka, picklad rödlök, sesamfrön och havssalt. SÅ GOD NI MÅSTE PROVA.

DSC07299

Min bästaste lunch just nu! 😋🙌🏻

 1. Bästa vanja!
  Jag känner att jag måste ha den där apan som håller saltskålen i mitt liv! Vart har du köpt den?
  Kram💛🌻

 2. Astrid skriver:

  Så himla tråkigt bara att de menar att de bryr sig om klimat och har ett ”miljötänk” när inte en enda råvara är ekologisk 🙁

 3. Sjukt gott! älska mackor <3 haha. mackor med mosad avokado, med skivat kokt ägg, med ost och gurka/paprika, med jordnöttsmör och bananskivor… okej, får testa detta bröd alltså! kram från brödtjejen89

 4. Har relativt nyligen upptäckt att jag gillar hummus så att sätta det på bröd var något nytt för mig 😋 såg verkligen gott ut! Måste testa. Rostat såklart! 🍞

  Du kunde samla på dig alla mackorrecept du gör i sommar och sedan publicera dem i en mackbonanza passligt inför skol/arbetsstarten i höst 🤗

 5. Nu blir det Pågens rostbröd hos oss. Med ett sådant miljötänk kan man bara buga och bocka – och köpa. Vi är ett litet hushåll så vi köper en limpa och fryser in. TACK för denna kunskap.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..