Såhär blev golvet!

IMG_4264

Såhär såg det ut i mitt rum fram tills i går. Orangebrun linoleum där klädkammaren var, vitt golv i övrigt. Nu ser det ut såhär:

IMG_4392

Även om det kanske inte är någon meeeegastor woweffekt pga att det inte finns några lister än (måste vänta med dem tills dess att täcktapeten är på plats) + att det är ganska så jäkla rattigt runtomkring, så aaaanar en ju ändå hur fint det kommer att bli, visst? 🤩

Först blev det dock lite problemas. Vi hade ju tänkt att lappa ihop det befintliga golvet genom att köpa likadant och pussla ihop. Det hade dock slutat tillverkas, upptäckte byggfirman när de stod på IKEA och skulle köpa det. 😬 Men! Som tur var fanns det ett annat, liknande golv som faktiskt var mycket finare – och som dessutom bara kostade 99 spänn kvadraten. Så vi körde på det istället.

IMG_0788

Såhär såg det gamla golvet ut (som hade slutat tillverkas)…

IMG_4393

…och såhär ser det nya ut som jag valde istället. MYCKET finare ju. Det heter TUNDRA och är ett laminatgolv som imiterar vitkalkad furu. Eftersom rummet inte är så stort blev det ingen större kostnad att lägga om golvet på hela ytan istället för att lappa.

ikea tundra laminatgolv

Som så ofta blir det faktiskt bättre, när saker och ting inte går riktigt som en tänkt. Tycker detta golv e skitsnyggt! 🙌🏻

I dag bygger killarna hemma vidare på en köksvägg, river en grej i hallen och börjar (förhoppningsvis) på lilla toan. Och sen fick vi vår nya soffa levererad också. 😅 Den är MAGISK! Visar i morgon!

 1. Molly skriver:

  Hej!
  Är lite nyfiken på hur ni lyckades få hyresvärdens godkännande till att riva väggar och göra så pass omfattande och, som det ser ut, permanenta förändringar i planlösningen? Hyresvärdar brukar generellt vara väldigt restriktiva med förändringar, eftersom en hyresgäst alltid ska kunna återställa allting till ursprungsläget. Hur bar ni er åt? (Tipsa gärna!)

  1. Vanja har skrivit om det flera gånger tidigare, kolla bakåt i bloggen så hittar du det säkert 🙂

 2. Emelie skriver:

  Mycket snyggare än det gamla. Och ja, man ser hur fint ditt rum kommer att bli!

 3. Är så gott som lika vårt golv som vi installerade i vintras 😍😍 vårt heter dock Eiche Beige 😁😄 helt sjukt snyggt golv du har nu 👌🏼

 4. Malin skriver:

  Så himla spännande att följa er renovering! Får lite flashback till när vi renoverade kök och rev vägg i gamla lgh. Tuff tid att vara i, men såå bra det blev när det var klart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..