ANNONS

Att bli missförstådd & det mörkaste mörka

/

vanja wikström patchy tiger

Att ha en blogg/sociala medier där en visar upp delar av sin verklighet bäddar såklart för missförstånd då och då. Eller, misstolkningar, kanske jag ska säga. Det har blivit fler såna den senaste tiden, och jag hajar varför. Det ÄR svårt att förstå hur andra har det (kanske särskilt när de har det kämpigt), och det ÄR svårt att skriva om det på ett förståeligt sätt. Att förmedla alla nyanser av ens liv är nästintill omöjligt, även till nära vänner. Och kanske vill man det heller inte.

Minns så väl när jag och mitt ex gjort slut, och jag var ett vrak under en lång period. Något år efter uppbrottet satt jag och en av mina då absolut närmsta vänner på ett fik, och pratade om den för mig väldigt sorgliga tid jag precis genomlevt. Han sa:

”Vanja, jag tror det var bra för dig att det hände. Du har ju inte gått igenom någonting egentligt jobbigt tidigare i ditt liv, så du behövde nog detta för att kunna växa.”

Och jag blev helt paff. Insåg att han inte hade någon ANING om vad jag varit med om tidigare, eftersom han var av uppfattningen att jag aldrig varit med om något tungt. Orkade inte rätta honom, av samma anledningar jag heller aldrig orkat berätta om det mörkaste mörka under vår vänskap. Men det gav perspektiv. Och en förståelse för att även om man är nära vänner, så finns det saker man kanske inte har en aning om att den andra gått igenom. Man ska därför ALLTID vara ödmjuk inför andras val och andras livsresor.

Av samma anledning tänker jag att det liksom inte gör något att jag inte alltid blir till fullo förstådd härinne. Att 100% av alla nästan 100 000 pers (!) som slinker in på el bloggo varje månad skulle haja exakt hur vårt liv ser ut och varför är såklart en omöjlighet. Det är heller ingenting jag eftersträvar, så tänker därför att jag inte behöver förklara så mycket längre.

Ni som förstår oss, förstår (och ni är ju i övervägande majoritet). TACK för det, betyder allt. Och ni som inte förstår – må så vara. Har annat att fokusera min energi på än att försöka förklara och övertyga. Förstår att även hårda kommentarer kan komma utifrån en genuin plats av oro, medkänsla och vara ett försök till problemlösning. Men det ÄR som sagt omöjligt att få hela bilden, även om vi hade varit de närmsta av vänner.

I morgon blir det mer om livets berg- och dalbana, kände att jag bara ville få ur mig detta först. ❤️

17
318

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00