Vår nya soffa + såhär ska vardagsrummet se ut!

IMG_4919

Nu är det dags för ett inredningsrace igen tycker jag! Såhär ser det ut hemma hos oss just nu. 👆🏻 I öppningen ska ju bokhyllan + skjutdörren vara. Det snajdiga svarta skynket är min ”vägg” så att inte ljuset kommer in på natten. 😬Innan rivningen såg det ut såhär ni vet:

5ca0f2ebee24a-5ca0f2ebee294vanja-wikstrocc88m-vindslacc88genhet.jpg

Men nu tänkte jag att vi skulle koncentrera oss på området till höger i bild; vår vardagsrumshörna. Vi ändrade oss nämligen angående en ganska stor möbel, lite sådär i sista sekunden. Så nu ska ni få se vad vi höll på att beställa, men avbeställde – och vad det blev istället. Det gäller nåt som vi aaaaaalla kan relatera till: en soffa! 😊

f050d0814517b76c8fb2e18bdd15ffcc099abd8d_SOFLCO006BRO_UK_Luciano_Right_Hand_Facing_Corner_Sofa_Tan_Leather_updated_LB01

Den här sjukt fina läderrackaren från MADE hade vi nämligen praktiskt taget beställt. 👆🏻 Superlyxig, stor och perfekt att sjunka ner i med kidsen. ✨

1d1dffb6e4f479b04ecd9b8ecf2e5baff37bdabb_SOFLCO006BRO_UK_Luciano_Right_Hand_Facing_Corner_Sofa_Tan_Leather_updated_LB03

Men. Eftersom vi fick nej på vår önskan att göra badrummet större (helt okej – vi tänkte om och nu blir det ju arbetsplats där vi tänkt utöka badrummet vilket blir kalas) blev den högra delen av väggen (den som är guldmålad) mindre än planerat (den ville vi förlänga). Och det innebar att soffan ovan helt plötsligt blev lite för stor. Tyvärr. 😭

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 21.11.55

Såhär såg ju inspirationskollaget från Esteriör ut. Underbar blandning av möbler. 🙌🏻 Därför var det lite av en sorg att inse att den stora ljusa lädersoffan inte skulle funka. Vi fick ge oss ut på jakt efter en ersättare. Som tur var hade vi lite koll på The Sofa Companys sortiment eftersom vi hittat den tokfina puffen med rottingdetalj där. Och mycket riktigt, när vi slank in på deras sajt hittade vi…

074803116008_Front_1

denna! 👆🏻😍 Perfekt look och perfekta mått. HURRA! 🎉

johan_leather-w-low

Modellen heter Johan och i veckan fick vi hem den. ÄNNU finare irl än på bild, och så mjuk och skön att sitta i. Kan tyvärr inte visa hur den ser ut hemma hos oss, för det är bara så sabla FULT just nu, och inget som gör denna vansinnesfina soffa rättvisa. 😂 Brunguldig vägg, brunt golv och så en brun soffa på det. Näää, inte snyggt. Ni får se hur den ser ut på plats när vi fått lite mer ordning på allt runtomkring. 😅

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 21.12.57

Det uppdaterade förslaget på vardagsrumshörnan ser numera ut som ovan. Soffbordet är vintage och det har vi haffat. Den magiska vintagelampan i form av en rottingpalm på förra inspobilden hann tyvärr säljas till någon annan (till Niklas stora lättnad, han var inte ett lika stort fan av den som jag 🙈). Den gröna sammetssoffan har vi dock också beställt, likaså den svarta marmorlampan. ÄLSKAR kombon! Lägg till en fin matta och en sablans massa växter så kommer det bli EPISKT. 🌟

5ca0f3102bc5b-5ca0f3102bca2vanja-wikstrocc88m-vindslacc88genhet-5.jpg

Det är alltså den här hörnan det gäller. Lädersoffan ska stå där vår gamla blågröna stod, och den gröna soffan ska stå mot väggen som nu är guldig. (Inte länge till dock – i helgen sätter vi täcktapet i hela lyan och BEGRAVER glasfiberväven en gång för alla! 👹).

I förrgår var finsnickaren här. Utöver skjutdörren, den inbyggda bokhyllan och min garderob ska han även bygga en öppen hylla på väggen till höger. I den ska teven passas in, och sen ska det vara lite fluff i den så att teven inte märks så mycket, är tanken. 😜 Alla finsnickargrejer kommer på plats veckan efter midsommar. CAN´T WAIT!

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 21.14.07

Liten reminder om möbleringen. 👆🏻 Tycker det känns så himla mysigt med två soffor som står i grupp. Och ÄLSKAR att det är två helt olika soffor i både form och material – men som ändå hänger ihop perfekt. Henke och Zandras kreativa hjärnor som fnurlat fram. 🙌🏻

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 21.27.28

Det här golvet kommer det att bli i vardagsrummet och köket. Laminatgolv från IKEA, heter Gräsmark ljusbrun om någon undrar.

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 21.26.39

Fanns bara denna skitsexiga bild med skurhink som visade golvet mer utzoomat. 😂 Men ni hajar, fint tycker vi! Golvet ska även läggas åt andra hållet – på längden genom rummet – istället för på tvären som det gör nu:

5ca0f2ebee24a-5ca0f2ebee294vanja-wikstrocc88m-vindslacc88genhet.jpg

Blir bättre flöde om golvet läggs på längden. Också Henke och Zandras idé. ÄLSKAR dem, hade aldrig tänkt på detta själv. 💞

030A2189

dubbel1-2

Besökte min och Niklas Pinterest, och såg att vi pinnat ovan bilder från Residence på boarden för vardagsrummet.

Skärmavbild 2019-06-13 kl. 21.12.57

…och när jag tittar på de möbler som nu är inköpta tycker jag att vi lyckats ganska bra med vår målbild. Lägg till en härlig matta, maaaaassa växter och lite fluff så är vi tamejtusan i hamn. Vi håller verkligen på att skapa vårt DRÖMHEM. 😭🙌🏻

 1. Det är sååå kul att få följa renoveringen! 😍 Kommer man att få se något av barnens rum? Du kanske skrivit om det, isf har jag missat!

  1. Absolut, det kommer ni också få se. Vi har målat golvet i deras rum, SÅ fint! Så det blir första inlägget. 🙂 Men hela lyan kommer ni få följa. KUL att du tycker det är kul! :-D.

 2. Malin skriver:

  Så kul å följa er renovering! 🙂

 3. Anna skriver:

  Tipsar bara om att golvet ligger på rätt håll som det gör. Man lägger golv längs ljuset. Annars skapar ljuset från fönsterna ”hack” i golvet skarvar (sämre ljusflöde). Blir bättre/sämre med olika golv såklart.. men riktlinjen är MED dagsljuset. Som fastighetsägare hade jag INTE blivit glad om golvet läggs på fel håll så kanske värt att checka av med hen först annars.
  Bör ju inredarna känna till..

  Bara en instick från en projektledare/byggnadsingenjör ☺️

  1. Siri skriver:

   Hei 😊 I vårt hus er gulvet lagt med sollyset i 2.etasje (mot lengderetning) og motsatt retning i 1.etasje (der følger tregulvet lengderetningen). Synes absolutt at det er finest når gulvet blir montert i rommets lengderetning – og kommer nok til å endre retningen på gulvet i 2.etasje når vi bytter gulv der.

   På parkett.no står det følgende: «Det er ønskelig at lyset/sollyset følger plankebordene sin lengderetning, samtidig som det er det finest når parketten blir montert i rommets lengderetning. Skal parketten monteres i samme retning som sollyset eller skal parketten monteres i lengderetning av rommet? Vi mener det er finest å velge å prioritere å montere i rommets lengderetning. Det er også det som er mest riktig i henhold til leggeveiledning.»

   1. Sofia skriver:

    Vi har också lagt det i längdriktningen, det blev väldigt fint och härligt flöde (bor också i Norge :).

    Kul att följa renoveringen!

  1. X skriver:

   Förstår helt hur du menar och det är också rätt! I vindsvåningar ligger oftast golven på det hållet. Är rätt vanligt med rikigt breda och långa plank som ligger åt det hållet i just vindslyor för att det är en så stor yta som känns mer samlad när det läggs så. Skulle du fråga en arkitekt skulle hen nog vilja lägga det så som det är tänkt. Men håller som sagt helt med dig i teorin, är ju det tänket kring vilket håll man rollar när man målar också, att ljusets riktning avgör. Vindslyor utgör ju en minoritet av alla bostäder, det är en toppen-tumregel för vanliga lägenheter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..