Täcktapeten börjar komma på plats!

DSC06871

Såhär såg ju mitt rum ut för några veckor sen… Well, just precis NU ser det istället ut såhär om vi kikar på en detaljbild:

duro easy cover täcktapet vanja wikström 4

I helgen sattes de första täcktapeterna upp och det är SÅ SABLA SKÖNT att slippa se knottrig glasfiberväv överöveröverallt. 😭🙌🏻 Som ni ser täcker de i princip hundraprocentigt (täcktapet till vänster i bild). 👆🏻🎉Vi körde på Duros Easy Cover täcktapet efter tips från er. 👍🏻 Om vi zoomar ut lite ser rummet nu ut såhär:

duro easy cover täcktapet vanja wikström 2

SLÄTA VÄGGAR! 👏🏻 Och – den uppmärksamme ser även att jag inte längre sover i en 90-säng. Min madrass kom nämligen i veckan, HURRA! Att få sova (med ett eller två kids…) på 140 cm i stället för 90 alltså… MAGISKT! ☺️

duro easy cover täcktapet vanja wikström 5

Madrassen är så himla skön dessutom. Perfekt mjukhet/hårdhet och känns superlyxig. Sängen jag kärat ner mig i kommer om några veckor, men det funkar toppen att ligga på golvet tills dess. ✨

DSC06860

Men okej – tillbaka till täcktapeterna! Innan såg denna vy ut som ovan. Nu:

duro easy cover täcktapet vanja wikström 3

Tadaa! Det ser såklart lite lurigt ut med beigea väggar, men vi ska ju måla hela schabraket som ni vet. Vitt tak/snedtak och grågröna väggar. Kommer bli urfint. Och att slippa se dessa knottror alltså… Det är en FRÖJD! 😂

IMG_4972

Nu när gör om alla väggar passar vi även på att ta bort en massa grejs som vi inte vill ha kvar. Som telefonjack till exempel. Läääänge sen man använde såna… 🤪 Det är också en massa utanpåliggande el som slingrar sig som maskar över hela vindslyan. De ryker de med. Nu ska allt snyggas till!

duro easy cover täcktapet vanja wikström

Här ser ni hur väggen såg ut innan och efter täcktapeten. Visst är det fantastiskt hur bra den täcker? På något ställe syns knottrorna igenom en liiiten smula, men för det mesta är de begravda. Så jag kan verkligen rekommendera täcktapet. MYCKET snabbare än att bredspackla å slipa. Dessutom slipper man allt sabla damm som spackling/slipning innebär. 👍🏻

duro easy cover täcktapet vanja wikström 6

Alla hörn har byggfirman spacklat för att väggarna ska bli så snygga som möjligt. Än så länge är det bara mitt rum som är gjort (inte hela dock, då vi behöver dra el i arbetshörnan innan de kan fixa till väggarna). Resten ska nu göras, uppskattningsvis ska det ta tre dagar. I dag jobbar killarna på därhemma, i morgon också tror jag. Sen blir det uppehåll för midsommar men efter det har vi dem fem dagar i veckan tills allt är klart. 🎉

 1. Jonna skriver:

  Underbart att bli av med den härliga glasfiberväven! Vi använde sån täcktapet när vi renoverade huset för något år sedan, för att dölja väv. Blev slätt och fint när vi satte upp den, men när vi målade på den blev det tyvärr bubbligt så den fick ryka och spacklet åkte upp.
  Hoppas det blir bra med renoveringen och att Nicklas får hjälp med att må bättre snart <3

 2. Monica skriver:

  Så fint Vanja! Du, kudden på sängen (med den bohemiska touchen) – var hittar jag den? Kram

   1. Monica skriver:

    Tack snälla! Bamsekram!

 3. Nadia skriver:

  Kul men stressigt med renovering! Vart är sängkläderna från? De i linnetyg 🙂

  1. Ellos! 🙂 Några år gamla men de brukar alltid ha fina. HM Home har också en ny kollektion med massa fina sängkläder, tips! 🙂

 4. X skriver:

  Blir så fint! Och toppen med genvägar och the look for less-tips. Vilken lägenhet ni skapar tillsammans. Haha, och ja, kopia av er ursprungliga pinnade bild. Kul när det blir så.

 5. Karin skriver:

  Skönt att få det som ni vill ha det! Själv är jag (den enda i världen kanske?! 🤪) som faktiskt gillar glasfiberväv. Försökte få tag på fiskbensmönstrad glasfiberväv när jag flyttade in i min lägenhet, tycker att det är tidsenligt (till mitt hus) och ger väggarna lite struktur liksom, men det var väääldigt svårt att få tag på. Ett tecken på att jag är hopplöst ute 😂

  1. ÄLSKAR att du älskar väven! 😂🙌🏻 det är UNDERBART tycker jag, och en SÅ BRA påminnelse om att smak är individuell och att man ALLTID ska utgå ifrån det som gör en själv glad. Älskar detta! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..