Såhär ska mitt arbetsrum se ut!

DSC07799

Just nu händer det ganska mycket hemma i lyan. Denna vecka har det varit fokus på att få täcktapeten på plats (snart klart! 🙌🏻) och att dra all el. Tänkte att detta inlägg skulle fokusera på ovan utrymme i mitt rum, det som ska bli min arbetsplats. 😍

DSC07801

Såhär ser det ut just nu. 👆🏻 Det beigea på väggarna är täcktapet, det vita är det som är kvar av glasfiberväven. I dag sätts den sista väven över, vi har väntat in att eljobben ska bli klara först. Vill ha elen inbyggd i väggen, så tapeten måste vänta tills allt eltrix är klart. ✨

DSC07804

I detta nedsänkta lilla tak ska det sitta spottar. Arbetshörnan ska ha självständiga ljuskällor så att det ljuset inte behöver vara avhängigt det övriga sovrummets. Då kan också kidsen sova i sängen medan jag sitter och knattrar en stund på kvällen i min arbetshörna. 👹

DSC07805

Här ska det sitta en dimmer. Spåren i väggen ska spacklas igen, och sen ska allt målas. Någon som har tips på snygga dimrar? 😬 Det är ganska mycket detaljrattande som dyker upp hela tiden. Som att hitta fina eluttag och strömbrytare. Sånt jag inte tänkt på innan riktigt. Vi vill ju göra det riktigt snyggt redan från början, så ingen ugly pugly elpryttel kommer över tröskeln. ✋🏻

Skärmavbild 2019-07-03 kl. 11.41.32 (kopia)

Fick detta mail i förrgår, vilket fått mig att drömma mig bort till min fina lilla arbetshörna extra mycket. Mitt skrivbord ska nämligen levereras vilken dag som helst…! 😍

vanja skrivbord

Jag ville ha ett skrivbord i trä, och inredarna Henke och Zandra hittade detta som var HELT PERFEKT på Made.com. 🙌🏻🎉 Ville ha ett skrivbord som inte kändes för ”jobbmässigt”, det skulle vara en snygg MÖBEL. Och trären. Vill INTE ha jobbkänsla i mitt sovrum, det ska mer kännas som en mysig hörna – där man kan sitta och knattra på datorn om man så vill. 💁🏼‍♀️ Här ser ni skrivbordet i sin helhet:

Namnlöst-4

ÄLSKAR DET! 😭😍 Henke och Zandra hittade också den perfekta lampan (från House Doctor 👆🏻), problemet var bara att den var SÅ SABLA FIN i båda färgerna att jag inte visste vilken färg jag skulle välja. Grön eller vit? 🙈

IMG_5903 (kopia)

Bad om hjälp på stories, och där var det flest som tyckte att jag skulle köra på den gröna. De som röstade tänkte nog kanske inte på att väggarna ju kommer vara i den här grågröna färgen:

jotun-lady-7163-minty-breeze

(Bild lånad från Jotun.)

…och jag kände att en grön lampa hade varit jättefin mot en vit eller ljus vägg, men mot den väggfärg jag vill ha 👆🏻så blir nog ändå en vit bäst. Så den är nu hemklickad. Hoppas ni håller med! 😙

vanja wikström arbetsplats skrivbord

Här får ni lite mer av en helhetskänsla. Skrivbordet i trä, den vita lampan (nu ser ni hur det blir mot väggfärgen – visst var det rätt val?) – och sen föreslog Henke och Zandra den här blå stolen som jag tycker blev perfekt. Också från Made. Skön, snygg och praktisk! 🙌🏻 Kommer såklart pynta med blommor och tavlor. Har fortfarande inte hittat en matta, kanske kanske att det funkar med min gamla matta (ryamattan med knutar ni vet som jag hade på Lilla Loftet). Får se när alla möbler är på plats, väggfärg osv hur det lirar.

DSC07803

Längtar SÅ tills jag kommer kunna sitta i mitt mysiga lilla hörn å knattra! 😍

 1. Anna skriver:

  Så fint det kommer bli!👍🏽😊 renova är ett tips på väldigt fina strömbrytare!

  1. Å, ja just det! Hade deras retrovarianter i gamla lyan, ska spana in vad de har som kan passa här”! 🙂

 2. Åsa skriver:

  Så kul att följa och se förändringarna! HELT RÄTT med den vita lampan, tvivla inte en sekund på det:) Hur fungerar det med färg, tapetlim osv, blir det inte starka lukter att bo i under tiden menar jag? Tänkte på dig när jag beställde två måttanpassade speglar hos en glasmästare, otroligt hur mycket en spegel kan öppna upp ett till ytan litet rum. Har för mig att ni skulle beställa det till badrummet. Hoppas ni får en fin helg och att ni alla i familjen får må så bra det bara går! Kram

  1. Härligt att du håller med om lampan! <3 Och ang tapetlim osv så är allt vattenbaserat så det luktar inte så farligt faktiskt. I dag ska killarna dock sätta igen några hål med ett spackel som inte är bra att vistas i (lukten), så i dag drar vi ut medan de gör det. Lukten ska försvinna på några timmar. Och Å VAD BRA med måttbeställda speglar! Det gör sååååå mycket! Och yes, till både lilla toan och badrummet blir det måttbeställda speglar. KRAM! 😀

 3. Lo skriver:

  Åh, så fint det blir! Varifrån är den fina lampan som står på golvet? 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..