TACK – och så vill jag förklara lite

IMG_6087

Tittut! 👀 Tintas nya favoritlek – att gömma sig bland mammas kläder. 😂😍

Hörrni. Först och främst: TACKSOMRACKARNS för alla fina kommentarer, allt stöd, alla erbjudanden om barnvakt och boende (!) – ni är helt enkelt BÄZZZZZT! …som jag hade sagt om det var Vanja anno 1992 som pratade. 😜 Återigen är det VÄRLDENS FINASTE GREJ att ha denna blogg när livet är K Ä M P I G T.

IMG_6093

Fina, fina lilla Snasse – med rivsår från lillsyrran på kinden som accessoar. 🙊😂❤️

Tog dessa bilder i morse på mina goda små ungar, och i dag känns allt bättre. Mycket bättre. Jag har fått sova, och i morgon åker jag och kidsen till mamma där jag kommer bli avlastad och där ungarna kan bada pool, hoppa studsmatta och ha en toppenfin sommar. 🌟

IMG_6110

I dag har min pappa och hans fru Tintan mellan 11-17, och Niklas spenderar dagen med Iggy. Jag har fått en helt egen dag att göra vad jag vill med. 😭🙏🏻 Inledde (SÅKLART! 👹) med gofrulle på lokal på mitt nya favoritställe.

IMG_6100

Och hörrni, jag har såklart sett att det uppkommit lite frågor bland kommentarerna. Om varför inte Niklas kan ”göra mer”, varför vi inte börjat med medicin (sömn- och/el antidepp) än osv. Och jag förstår SJÄLVKLART att ni alla menar väl, det förstår jag verkligen. Men jag tycker att denna kommentar liksom förklarar allt, publicerar den så kommer jag undan böket med att försöka förklara själv 😜:

Jag tänker så här: Vanja är en kvinna med power i sig och OM det hade varit möjligt för Niklas att ta barnen den minstaste lilla stund så hade dom redan haft det upplägget. Och sen är det knappast så att hon redovisar varenda minut av sina dagar så vi kan omöjligt veta om Niklas hjälper 0% eller ens 0,2%, eller hur? Sen är det så att mår en inte bra, vare sig psykiska ohälsa eller utmattning eller något annat, så kan det stjälpa familjen mer än att hjälpa att lägga minsta lilla stund på hushållssysslor/avlastning. Dvs, det kan vara så att 20 min stöd till partner/familj kan ge bakslag över flera dagar. Vilket ju stjälper.

Med detta vill jag säga att vi ska ha tro på att Vanja och Niklas gör det som DOM behöver. Och då är kommentarer som din, även om (förhoppningsvis/troligtvis) skriven i all välmening, en kommentar som stjälper mer än den hjälper. Och som du själv kommenterar, skriven ur DIN verklighet som inte kan appliceras på någon annan. Där du behöver göra det som funkar för DIG medan Vanja gör det som hon måste.

Precis så, skulle jag vilja säga. 👆🏻❤️

IMG_6138

Och det sista jag vill är att Niklas, denna FANTASTISKA mänska som just nu är mitt uppe i sitt livs värsta kamp, ska utmålas på något sätt som inte stämmer. Vill inte att något som skrivs här ska bidra till hans dåliga mående. ❤️ Han gör det han kan, och vi får båda kämpa med att få honom att göra mindre – precis som han MÅSTE för att ens ha en chans att kunna bli bättre.

Men i dag tog han Iggy (ovan, taggade på bio! 😍) trots att det egentligen är ”fel” och trots att det kommer ge ett bakslag – just för att jag skulle få den här dagen att ladda batterierna på. Och för att han skulle få hänga med sin goda unge, nåt han saknar enormt. Vi resonerade som så att det ju är sista dagen innan x antal veckors ensamhet, så det får vara ok med ett (självvalt) bakslag för denna gång. Men sen ska vi försöka undvika dem så gott det bara går, att vi delar upp oss på det här extrema viset är ju för att vi under en kortare period gör en långsiktig investering i vår familj. Nästa sommar är ju förhoppningen att vi ska kunna semestra ihop, alla fyra. ❤️

Ang medicin så gör vi det vi tror är bäst för oss, i samråd med experter på utmattning. Förra veckan var Niklas på ett flera timmar långt samtal med en psykolog på den stressmottagning vi hoppas att han blir antagen till. Ett samtal som var SÅ värdefullt, för övrigt. 🙌🏻 Professionell hjälp i en situation som denna alltså, ett MÅSTE. Psykologens ansåg inte att antidepp var ett bra alternativ i det här läget, då Niklas inte lider av en depression, utan framförallt får ångest när sömnen inte funkar (obs förenklat). Prion är därför att få sömnen att funka, men för det krävs mycket mer än det som vi testat de senaste åren, det krävs en livsomställning. Det är förmodligen mångt flera faktorer som påverkar sömnen än de vi fokuserat på, något som psykologen hjälpte oss att få upp ögonen för. Men först på priolistan är att ta hand om detta krismode Niklas nu befinner sig i. Därav vår uppdelning.

IMG_6141

Fick precis denna bild på sms från pappas fru. 👆🏻Hos dem får man gossa med mjukishundar när det vankas blöjbyte – lyrrigt! 🐶

Måste också säga att vi fått och får SÅ mycket hjälp från familjen. Och från vår fina barnvakt. Tyvärr sket sig det mesta barnvakteriet förra veckan. Inte på grund av barnvakten (som är FANTASTISK), utan på grund av annat. Som inte går att kontrollera. Förmodligen var det en av anledningarna till att jag blev SÅ LESS; när man liksom hade planerat in två ”lediga” dagar – och så blir de inte av. Hade varit bättre att inte få vittring alls på friheten. 😬

IMG_6139

Var på ansiktsbehandling i dag. 👆🏻🙌🏻 Hursomhelst. Ville med detta inlägg mest säga TACK, och förklara lite till. Alltid så svårt (omöjligt) att få fram hur det är, och vill inte ge fel bild av mänskorna runtomkring mig som jag älskar. Och då och då är det SÅ SKÖNT att få böla en smula. Skrika av sig, liksom. Men att jag kan vara SÅ LESS innebär ju inte att jag inte samtidigt har förståelse för Niklas och hela situationen. Det går fint att ha två tankar/känslor i kroppen samtidigt. 💞

IMG_6136

Nittio (!) minuters massage har jag också unnat mig i dag – och strax ska jag slinka i väg för att kirra naglarna. En riktig egodag. UNDERBART! 🙌🏻 I morgon bär det av till mamma. Det blir bra det här. ❤️

 1. Linda skriver:

  Hej, tänkte höra vilken stressklinik Niklas går till, som är bra på sömn också? ❤️

   1. Linda skriver:

    Tack! Jag lider verkligen med Niklas och er. Jag är en föredetta insomnipatient som fortfarande får bakslag ibland, så jag vet exakt vilket helvete det är. Särskilt när man har småbarn. Du skrev någonstans att han testat/testar allt och så blir det ju, man blir ju desperat. Tyvärr blir det ofta en stress kopplat till alla olika grejer man prövar, man får förhoppningar och blir sen besviken. Men, jag är helt övertygad om att det finns en väg ut, för alla. För min del handlar det om att jag har en andlig coach och att jag jobbar mycket med mina tankar, stoppar dem när de börjar bli oroliga, så att de inte tar över.

 2. Sofia skriver:

  Hej,
  Vet att ni säkert får massor av tips för att hjälpa er vardag och mediciner hit och dit( inget fel med det) men jag skulle verkligen rekommendera Niklas att läsa boken Clean Reset och att göra denna antiinflammatoriska kur på 16 dagar. Har själv gjort den och även klienter till mig och alla har upplevt fantastiska resultat på sömnen och välmåendet. Ta för en grym blogg och hoppas allt löser sig för er.

  Med vänlig hälsning,
  Sofia

 3. K skriver:

  Fint av dig att vilja förklara å Niklas vägnar men personligen tycker jag inte det behövs, du har gjort det så många gånger nu att det känns som att de som fattar gör det & resten får tänka vad de vill. Tänker att det nästan blir bättre om du utelämnar det, men fattar intentionen bakom såklart.

 4. Har själv lidit av svåra sömnproblem och prövat allt. Sömntabletter mådde jag skit av, melatonin hjälpte bara i början, sömnskola och kbt var bra mot ångesten över att inte sova men hjälpte inte direkt mot själva sömnen. Rensade bort all jobbstress, barnen blev lite äldre och sov hela natten, men sömnen ville inte infinna sig trots det. Till slut testade jag på inrådan av läkare antidepp, trots att jag inte direkt var deprimerad utan det var ”bara” sömnen som inte funkade. Det funkade för mig. Jag sover igen och allt har vänt. Jag är en mycket bättre mamma och partner och framförallt är inte varje dag en kamp längre. Jag önskar att alla som har sömnproblem hittar sin väg ur det för det är ett litet helvete. All kraft till er fina familj!

 5. Tina skriver:

  Jag vill bara skriva TACK.
  Tack, för att du visar att livet fungerar även om det är kämpigt. Sitter själv gravid med 2an och tror jag är på väg in i en graviditetsdeprisson (ska få komma på samtal nästa vecka). Men det hade varit intressant att läsa hur ni hanterar barnen i detta, vad ni säger till dom (iaf den äldre som märker att pappa inte mår bra). Jag har svårt för hur jag ska förklara för min snart 3åring att mamma inte kan/orkar göra saker just nu.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..