Hova Holiday levererar!

IMG_6221

RACKARNS I MIN LILLA LÅDA vad Hova Holiday levererar! 🎉🙌🏻 Vi kom i går, men det känns som att vi redan varit här en vecka. Gjort SÅ mycket – och haft SÅ kul! 🌟 Dessa små gullpluppar vaknade jag upp med i morse. 👆🏻😍

IMG_6223

Sin vana trogen slank Iggy ut och väckte mormor – som inledde morgonen med att visa sitt mobilspel. Det är inte bara Pokémontokiga Iggy som leker på telefonen inte… 😜

vanja wikström

Vid tiotiden slank vi till Hova Konditori och käkade UTEFRULLE, såklart! 🙏🏻

IMG_6236

Bryggkaffe med MYYYYCKET mjölk (jag vill ha 50/50), och två mackor med Kalles och stekt ägg. Så gott! 😋 Tycker fräsi fräsi-caféerna i Estocolmo borde ha mer såna här typer av mackor på menyn. Så sjukt GOTT!

IMG_6255

Tintan gick loss på skinka. 👹

IMG_6238

Iggy upptäckte caféets korg med leksaker, och haffade två dinosar. 🦕

IMG_6273

Den lilla skinksnaskaren fick också prova dinolek. 🦖

IMG_6285

I mormors trädgård har det sedan spelats en maaaaassa roliga bollspel. Jag tog en långprommis i skogen medan Tintan sov (underbart, tänkte lyssna på musik men kände att jag bara ville höra skogens sus när jag väl var där 🙌🏻🌳), och under de två timmarna hann mormor bli rätt rejält svettig pga alla bollekar. 😅 Det mumsades också vinbär, och körsbär. 🍒

IMG_6322

Iggy är bästis med mormors katt Missan. ❤️ De gosar och gosar och gosar. Han klappar och klappar och klappar.

IMG_6307

Såhär hänger de långa stunder. På asfalten, på gräset, inne och ute. Så fina. 😭😍 ”Jag älskar Missan”, sa Iggy i dag. ”Hon är den sötaste, mjukaste och snällaste katten som finns.” Gulllllll.

IMG_6277

Mormor har införskaffat en studsmatta pga vår Hova Holiday, och det studsas i den…konstant. Tintan är lika förtjust i den som Iggy, och hon är rätt så rackarns modig tycker jag. Ställer sig upp, och slänger sig ner. Vill också studsa. 😂

IMG_6282

Mammas man Pär. 📷 Skönt att inte vara den enda i familjen som dokumenterar. 👹

IMG_6333

Efter lunch lämnade jag Tintan i trädgården hos mormor, och jag och Iggy gick in till Riddarbyn. Det är ju Riddarvecka här i Hova, och det är SÅ KUL! Jag älskar det, stan blir full med folk och det finns en massa grejer att titta på, göra och äta. 🙌🏻

För barn är Riddarveckan MAGISK. ✨ Iggy tycker det är SÅ spännande, och det är så fint att se. En ”vaktpatrull” i full medeltidsmundering går runt på området med jämna mellanrum, ganska många av besökarna är också tidsenligt klädda, det finns maaaaaassor av stånd med grejer att uppleva, smaka på och göra med medeltidstema, ett litet riddarland för kids (lekpark), gycklare som slinker runt och gör luriga grejer. Och varje kväll tågar alla riddare på sina hästar bort till arenan där tornerspelen äger rum. Vi ska gå och kika på dem på lördag eller söndag.

IMG_6329

Vi testade såklart musbingon! 🐭 Man lägger en guldpeng över det hål man tror att musen ska slinka in i. Vann dessvärre inte, den rackarns musen valde hålet precis bredvid vårt. 😂

IMG_6336

Vi hängde längelänge i barnens riddarland. Där byggde vi ett sandslott, sprang hinderbanan 71625 gånger, Iggy klättrade runt i den fina miniatyrborgen de byggt för kidsen, och fick en ny kompis som hette Felicia. 💞

Just att få hänga mer ostört med Iggy är ju något jag längtat efter. Eftersom jag i princip alltid har båda barnen samtidigt är det svårt att se till bådas behov, och Iggys får ofta stå tillbaka eftersom Tintan inte klarar sig på egen hand, som han ju gör. Att därför få en hel eftermiddag när vi bara gjorde sånt som HAN ville (ingen mamma som sa ”Jag måste bara ta Tintan nu, hon håller på att…”) var så himla, himla mysigt. Tyckte vi båda. ☺️

IMG_6361

Vi halvsjusnåret mötte vi upp de andra och åt middag i Riddarbyn. Jag valde kålsoppan (smarrylarry! 😋), men enbärsdricka till – och pankisar till efterrätt.

Det är heeeelt sjukt känner jag när jag nu sitter i sängen innan sovdags och skriver detta, att det bara gått en dag hittills. Känns som sagt som att vi varit här en vecka, på ett väldigt bra sätt. 🙊 Har verkligen kopplat bort vindslyans stök och vårt övriga livskaos. Det är SÅ skönt med mamma som mer än gärna hjälper till, så nu har jag någon som kan avlasta. Underbart, gör sån skillnad! 😭🙌🏻

IMG_6366 (kopia)

Och på tal om livskaoset, så har de ensamma veckorna börjat riktigt bra även för Niklas. Som sovit bra, och haft en helt ångestfri dag. HURRA! 🎉 Nu ska jag sova, så glad och tacksam för vår Hova Holiday!

 1. Erica skriver:

  Så fint, Vanja! Dette unner jeg dere virkelig <3 Klem.

 2. Maria skriver:

  Så härligt för er! Så fint att läsa Niklas sms, håller tummarna för att ni får allt det ni behöver för en väg tillbaka. ❤️

 3. Så kul att din mamma bor i Hova! Jag har släkt där, som varit med varje Riddarvecka i trettio år, så det är kul när det plötsligt nämns på din blogg. Hoppas ni får härliga dagar, och jag hoppas på en rapport när du och Iggy går på tornerspel? 😀

  1. Åååå vad roligt! ÄLSKAR Hova, och Riddarveckan alltså – SÅ ROLIG! 😀 <3 Hörde att den firar trettio år i år, det är verkligen en så himla fin grej att få vara med på, särskilt när man har barn. I kväll var vi på tornerspelet, spana in mina insta stories! det var skitkul och Iggy var så glad, det var så spännande...!

 4. Sandra skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 5. J skriver:

  Helt fantastiskt! Njut njut njut!! å massa krya till Niklas! Måtte ni alla få lite good vibes ett tag nu!

  KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..