Uppdatering från renoveringskaoset!

IMG_6595 (kopia)

Okeeeej, veeeem är sugen på ett mastodontinlägg som uppdaterar på vindslyans renoveringskaosfront? MÅNGA, hoppas jag – för nu kommer precis just ett sånt! 😜 Facetimeade med Niklas i förmiddags, och han visade hur det ser ut i lyan för tillfället. Notera min i början rätt normala min. 👆🏻 Som sen utvecklades till…

IMG_6594 (kopia)

…denna, allteftersom Niklas visade mig runt – för att sen sluta i denna:

IMG_6591 (kopia)

😂👆🏻 Alltså, det har hänt SÅ mycket sen vi åkte i onsdags, och jag ÄLSKART! (Även om det inte ser ut så på just precis den här bilden… 👹)

1

Den här bilden tog jag precis innan vi skulle åka. (Här ser ni för övrigt en skymt av vår nya skinnsoffa som vi ÄLSKAR! 🧡) K A O S som synes, men ändå ett ljuvligt sånt på så många vis, då vi äntligen flyttat bort den gamla kylen och frysen och därmed fått HELT ÖPPET mellan kök och vardagsrum. Det var så MAGISKT att hinna uppleva det innan vi stack. 😭🙏🏻

För att friska upp ert minne ska ni få se hur den här delen av lyan förändrats sen vi flyttade in:

3

Såhär såg det ut från början. Stängt mellan kök och vardagsrum, med ett litet fönster emellan.

4

Fönstret hade två fördelar. Nummer ett: Iggy kunde ligga i gluggen och vara göllig. 😍

5

Nummer två: Det var en rätt rolig plats att hoppa från. Men utöver det fanns NADA bra med denna glugg. Den skulle BORT – precis som väggen som omgav den! 💥

nojd

När vi rivit väggen mot köket såg det ut såhär. 👆🏻 Väldigt skönt att öppna upp, men kylen och frysen utgjorde ju en rätt stor ”vägg” de med, så den helt öppna känslan fick vi inte uppleva förrän vi tog bort även dem.

2

Aaahhhh! Ja men ni förstår ju – här kan man liksom ANDAS! 🙌🏻 Att boxa in det där stackars köket alltså… 🙈 Jag tycker synd om det, att det liksom inte fått trona i den glans det faktiskt förtjänar.

6

Och även om det är fult å röjigt och kaosigt så hoppas jag att ni ser vad jag ser här – att den öppna känslan som blev när väggen (och kylen och frysen) rök gör att lyan känns SÅ mycket härligare – och SÅÅÅÅ mycket större! 🙌🏻

Öppningen mot köket kommer dock inte vara riktigt lika stor när vi är klara. Till vänster (där det står en ljusblå kasse på golvet) kommer en inbyggd kyl att ta plats, och sen ska vi ju bygga en bar som kommer gå ut från väggen till höger. Men den öppna och luftiga känslan kommer ändå vara omfattande. ✨

Nu ska vi kika på bilderna Niklas skickat. För sen vi åkte så har, mer än vi åkt – om man ska vara lite Göteborgsk i sin humor… 😜

7

Dagen efter vi slank till Hova satte byggfirman i gång att riva köket. Heja heja Sergei och Alexander! 💪🏻💥

8

Till vänster har vi låtit förlänga den befintliga väggen och dragit ny el. Där ska vårt inbyggda kylskåp stå. Det går även ny, inbyggd el till fönsternischen till höger. Där kommer vi ha en mindre, inbyggd frys.

IMG_6373

Såhär ser köket ut just nu. Här ser ni att även golvet är borttaget. Det ska ju bli samma golv i både köket som i vardagsrummet och hallen, och nästa steg för CNB Bygg är att lägga det – innan de börjar bygga upp det nya köket. CAN´T WAIT! 😍

Namnlöst-1

Det här golvet ska vi ju ha. Och det här köket (båda från IKEA):

5cde9d5ded821-5cde9d5ded865ikea-kallarp-vanja-wikstrocc88m-kocc88k.jpg

Alla köksgrejor (inklusive kakel – TACK du bloggläsare som tipsade om Konradssons! 😚) ligger hemma och väntar på att börja byggas ihop. SÅ GLAD att det inte är jag som ska börja ratta bland de där cirkus tusen IKEA-paketen… 😬 Känns urhärligt med ett grönt kök, det kommer göra oss glada varje dag! 💚

Skärmavbild 2019-07-12 kl. 23.02.35

Tänkte också försöka visa lite hur köket är tänkt att se ut. Har saxat två bilder från IKEA´s köksplaneringsprogram. 👆🏻Ser lite lurigt ut då programmet inte kunde rita in snedtak och nischer. Så där det är ett fönster på högerväggen är ju vår fönsternisch egentligen.

Skärmavbild 2019-07-12 kl. 23.02.56

Dispositionen blir precis likadan som det gamla köket, med skillnaden att vi förlängt den vänstra väggen för att få plats med en inbyggd kyl. Längst in till höger där det nu är vitt och tomt ska vi ha öppna hyllor, och den inbyggda frysen står på ritningen mitt i köket istället för inne i fönsternischen. Men ni får ändå en känsla, tänker jag. 😊

Längst fram i bild skymtar baren, vara bänkskiva kommer gå som ett ”vattenfall” (heter det tydligen på köksplaneringsspråk 😂) ner även på kortsidan. Där tänker jag sitta med ett glas rödpang och titta på Niklas när han kockar i sitt fina kök, är det tänkt. 👹

9

Kan ni se hur fint det kommer bli, med lite fantasi? Det kan jag, och jag LÄNGTARRRRR SÅÅÅ efter flera bilduppdateringar från Niklas. Nästa vecka kommer det hända massor! 💥

 1. Så himla roligt att ni hittade på kaklet! Är säker på att ni kommer bli så nöjda med köket, ser verkligen superfint ut. Härligt med färg 😀 Ha en fortsatt skön sommar!

 2. G un skriver:

  Förlåt men hur orkar Niklas med allt det där byggkaoset men inte att vara med er ? Blir mindblown det går inte alls ihop finns inget mer stressande än byggkaos, folk som stökar runt i ens hem …nånting går verkligen inte ihop i din/er historia utåt …

  1. Sofia skriver:

   Vad är det för kommentar, känns nedlåtande och ifrågasättande. Vi läsare behöver inte veta allt.

  1. Niklas skriver:

   Såhär ligger det till. Jag behöver sova i mitt rum i min säng för att kunna sova så därför sover jag i lägenheten trots byggkaos. På dagarna är jag antingen utomhus eller ute hos mina föräldrar. Jag kan lova dig att mina dagar är betydligt lugnare än de skulle vara med barnen hemma. Svårare än så är det inte.

  1. X skriver:

   Haha, alltså såna genier som resonerar såhär. Jo men för all del, om du vill sänka din sociala status på obestämd tid och bli misstänkliggjord i prick allt du gör framöver, så är det en toppenidé att hitta på att du lider av psykisk ohälsa och/eller utmattning. Succé! Det där får du nog tänka igenom ett varv till, Gun.

 3. Lovisa skriver:

  Vanja.
  Jag har kämpat för ett planerat kejsarsnitt i 1,5 år och redan innan jag blev gravid. Jag och min sambo har tagit oss igenom samtal med kurator, barnmorska, läkare och psykologer. Läst på om förlossningssätt hos Socialstyrelsen, gått med i Facebook-grupper och gjort vår research. Detta har varit den absolut tuffaste process vi någonsin varit med om – men idag fick vi vårt snitt beviljat och allt kämpande var värt det. Nu kan jag förhoppningsvis börja glädjas åt graviditeten på riktigt och se fram emot min förlossning, jag ska ju få träffa mitt barn!

  Bland den första informationen kring allt det här fick jag via din blogg och youtube-kanal. Därifrån fick jag också hopp. Så jag vill tacka dig oändligt för att du delade med dig av din kamp, för det bidrog till att jag vågade hoppas, stå upp för mig själv och kämpa. TACK Vanja! <3

  1. Hanna skriver:

   Hur kan man kämpa för snitt innan man är gravid?😐

   1. Det gjorde jag också. Gick till en barnmorska flera år innan jag blev gravid med Iggy för att höra mig för om mina mina möjligheter att beviljas planerat snitt vid en eventuell graviditet. Blev tyvärr otroligt illa bemött (snitt var inte ett alternativ enligt den kvinnan, jag SKULLE minsann föda vaginalt) vilket gjorde att jag blev helt skräckslagen och väntade flera år till innan jag ens vågade bli gravid. Att börja höra sig för innan man ens är gravid är det många med förlossningsskräck som gör, just för att rädslan är så stor.

  1. SÅ FINT ATT HÖRA! <3 Magiskt att jag får äran att vara en liten liten del i er livsresa på det här viset. Och HEJA att du och ni nu fått ert snitt! Mina två finaste upplevelser i livet.<3<3<3 KRAM!

 4. Erika skriver:

  Så kul med lite uppdatering på renoveringsfronten! Kommer bli så bra! 🤩

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..