ANNONS

Regn, kallt och en hel del näsblod

/

IMG_6613

Medeltidsgunga! 🎉 Riddarveckan är nu över, och stan har återgått till sin mer småsömniga existens. Kanske än mer än vanligt då det dessutom är semestertider. Det lokala fiket har stängt i tre veckor (no more utefrullar 😭) och alla roliga knallar har kuskat vidare till nästa marknadsplats.

IMG_6615

(Iggy och Hajen högst upp i barnens riddarborg. 🏰 )

Kusinerna har stuckit tillbaks till stan (vi hoppas på ett återbesök dock 🙏🏻) och det vackra vädret slank ifrån oss. De senaste två dagarna har utsikten från mitt och ungarnas rum sett ut såhär:

IMG_6762

Kallt, grått, blåsigt och regnigt. 😬 Ni som har kids håller förmodligen med mig om att livet med barn blir typ en triljard gånger enklare när det är bra väder. Här finns ju dessutom en stor trädgård och en pool – det är hole in one vad gäller att sysselsätta i alla fall mina ungar. 🙌🏻

Men. I två dagar nu har man knappt velat gå utanför dörren. Gårdagen spenderade vi med att läsa bok om riddare (present från mammas kompis Peggy, TACK!), göra slajmgubbar (också present från mammas kompis Peggy, TACKTACK!), spela Yatzy och äta. Typ. En LÅNG dag. 😬

IMG_6727

Gårdagen kretsade också en hel del kring Iggys näsa, då han lyckades blöda näsblod inte mindre än tre gånger. 🙈 Nåt jag har svårt för, då jag tycker det är sjukt obehagligt med blod. Visar inte det för Iggy förstås, men jag blir helt skakis av det där sabla näsblodet. Bland det värsta jag vet är de gånger då han börjat blöda mitt i natten (hänt kanske två gånger), blivit rädd, börjat skrika, slängt sig över till min säng, jag har tänt lampan och mötts av BLODBAD (blod i ansiktet, blod som runnit ner på magen, blod i sängen, blod på golvet) och fått ta en livrädd och panikslagen unge ”Bloood mamma, det kommer BLOOOOD!!!” till badrummet för sanering medan jag själv inte kunnat visa med en min att jag tyckt det var (minst!) lika obehagligt som Iggy. Fake it til you make it. 😬

Gårdagens näsbloderi resulterade i alla fall i en cool bild. 👆🏻 Också tagen av Peggy (TACKTACKTACK). Hursom. Hade därför planerat en skogsutflykt i dag, komplett med korvgrillning och överraskningsmarshmallows att slänga på elden som efterrätt. Men regnet ÖSTE ner, och blåsten var iskall. Vad göra? 🤷🏼‍♀️ 🤯

IMG_6717

Den kloka mormorn föreslog picknick inomhus istället – i koja! Så jag och Iggy byggde in matbordet och satt sen i vår fräsiga koja och mumsade korv – som levererades genom litet hål av snäll mormor. 🙌🏻 Succé, såklart.

IMG_6720

Iggy hämtade in leksaker till kojan, och vi kunde roa oss rätt länge med att täta alla hål, krypa in och krypa ut – och hitta bra platser till alla legobitar och bilar Iggy släpat in. 😅

IMG_6745

När intresset för kojeriet mojnat gjorde mormor en brasa, som vi drack varm choklad och vispad grädde framför. Planen var sen att överraska Iggy med att grilla marshmallows vid brasan, men han var så nöjd att det liksom inte…behövdes. Man behöver ju inte bränna av alla fyrverkerier samtidigt heller, tänker jag. Kommer garanterat flera regniga dagar denna sommar, då kommer överraskningsmarshmallows sitta fint. 😉

IMG_6748

Hade en silverdag i dag. ✨ Har nu två MUM-ringar från Patchy Tiger; en stor och en liten. Är ju tvåbarnsmorsa numera. 🤟🏻 💞 Måste kanske haffa dem i guld också, nu när jag mest vill ha gyllene grejer på fingrarna? 🙊

IMG_6758

På eftermiddagen kom grannpojken över, och han och Iggy lekte som tokar ända tills det var dags för middag. 🙌🏻 Han kommer vara hemma i tre veckor, så HALLELUJA för jämnårig kompis bara några meter bort! Dessutom en jämnårig kompis som har världens coolaste trampbil…! 😍 Iggy var SALIG när han fick låna den, och Tintan SÅ SUR (som synes 😂) för att hon var för liten för att trampa igång den själv.

I morgon ska det bli i alla fall liiiite soligt, och typ 20 grader. Jag hoppas på glada barn som vill bada pool. 👹🙏🏻

12
123

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00