Från PANIK till HURRAAA!

5c87d08205659-5c87d0820569dvanja-wikstrocc88m-esteriocc88r-anlita-inredare-6.jpg

Ända sen vi beslutade oss för att anlita inredare för att få hjälp att göra vindslyan så fin det bara går har ju jag varit SJUKT NÖJD med det beslutet. 🙌🏻Det har tagit bort ALL stress från att hitta optimal rumsplanering till rätt möbler till väggfärger som lirar och bara gjort det LUSTFYLLT att skapa vårt nya hem. Men. I dag var jag extra, extra nöjd. Zandra och Henke 👆🏻 från Esteriör som vi jobbar med (missa inte deras toppenfina fysiska butik på Åsögatan i Estocolmo eller deras webbshop! 😍🙌🏻) är bara SÅ JÄVLA GRYMMA! 💪🏻 De löser blixtsnabbt alla problem vi stöter på, och nu i veckan åkte vi på en rejäl setback. Tyckte vi. Som Henke och Zandra löste på typ…ett kick. Så att det tillåmed blev ÄNNU bättre! 😭🙏🏻 Ni ska få höra:

Skärmavbild 2019-03-27 kl. 16.35.06

Det här är den ursprungliga inspobilden som Henke och Zandra skapade för delen i det stora rummet som ska fungera som matplats. 👆🏻 Vår önskan var att få en mysig plats med en cool vibe där hela familjen kunde samlas för att såväl göra läxor som pyssla som äta middag med vänner. Vi älskade deras förslag, och de grönblåa stolarna i sammet beställde vi på en gång.

Matbordet (vintage) de scoutat var också fantastiskt – men lite för pricy tyckte vi. ”Kan ni hitta något annat, liknande – till en bättre peng?” undrade vi.  Och de hittade då detta:

Namnlöst-1

Ett magiskt fint matbord i valnöt (samma träslag som vi ska ha på bänkskivorna i köket) till ett riktigt bra pris från MADE, med iläggsskiva för stora middagar (jag vill t ex gärna kunna ha JUL i vindslyan med våra familjer! 😍).

2

Sjukt fint! Men… I veckan fick vi reda på att det tyvärr precis slutat tillverkas och att det inte går att få tag på längre. 😭 Jag och Niklas grät en skvätt (okej inte grät, men ni hajar – vi gillade verrrrrkligen det där bordet) – och kände stressen komma. Hur fasen skulle vi få tag på ett lika optimalt bord, till ett så bra pris – med exakt rätt mått? 😬 O R K A. Men. Då kom vi på att vi SÅKLART skulle bolla över problemet till Zandra och Henke. 👹 Så det gjorde vi, och i dag levererade de detta förslag:

IMG_6774

Ett SKETASNYGGT solitt träbord, med perfekta mått och superlyxig iläggsanordning. 25 glada laxar – på 50% rea! Niklas messade det till mig och jag älskade på studs! 😍

IMG_6775

Supervackert, superlyxigt – och kan bli rejält stort med iläggsskivan i.

IMG_6777

Såhär ser det ut utan iläggskiva (som tydligen försvann på något smidigt sätt inuti bordet när man tryckte ihop det?). SÅ RACKARNS FINT – och exakkkkkkt vad vi ville ha. Zandra och Henke hittade det bara några kvarter från vindslyan, på ROOMS konkursutförsäljning (därav det fina priset). Problemet löst på tre dagar – och resultatet blev nu tom ännu bättre! Grymma, grymma Henke och Zandra alltså, kan inte NOG rekommendera att jobba med inredare i allmänhet och Henke och Zandra i synnerhet när man ska skapa ett hem (eller ett kontor/barnrum/whateverrrr). 💪🏻💞

IMG_6778 (kopia)

Skatten slank till ROOM, spanade, messade mig – och prutade. Man kan ju aaaaalltid pruta lite. 👹 Från 25 glada laxar till knappa 10 (vilket var vad vi hade tänkt lägga på det andra bordet så exakt inom budget). SÅ SABLA BRA! 🎉 Och hörrni – det händer SÅ mycket i lyan nu när jag är borta – snart ska ni få se! 😍

 1. Emelie skriver:

  Jag har precis kollat på er senaste uppladdning på youtube. Jag kan inte rå för att jag blir lite… vad ska jag säga? Sorgsen. Jag vill liksom så gärna att ni ska må bra. Ni är så fina och verkar vara ett fantastiskt team. Orättvist att livet ska pröva er så mycket tycker jag.

  Varmaste kramen någonsin!

  1. Å, vad fint sagt. <3 Det ÄR lite sorgligt detta. Eller, mycket sorgligt såklart. Men förhoppningsvis inget som inte kan bli bättre. Kram tillbaka!

   1. Emelie skriver:

    Vi bor bara några mil från Hova. Sade till min sambo att vi kanske borde åka på riddarveckan med vår dotter. Då säger han ‘Skulle du hälsa på Vanja om du såg henne?’. ‘Hälsa?!’ svarade jag, ‘Jag skulle ge henne den varmaste kramen någonsin’❤️

    1. MEEEEN! Nu blev jag tårögd! 😭 Och GIVETVIS ska ni åka till Riddarveckan, SÅ KUL för kids (och vuxna!)! <3 Ses där nästa år då kanske? 😀

 2. Carlie skriver:

  Vilket bra svar Vanja! Roligt och intressant att läsa fast det inte var jag som ställde frågan 🙂 Kram

 3. Wooow 💥 Niklas bra prutat! Verkligen fint

 4. Elvira skriver:

  Så fint, vilken jackpot

 5. Thea skriver:

  Jag måste bara fråga, jag förstår om ni inte vill svara, men hur mycket tjänar ni egentligen? Det känns som ni lever i en fantasivärld med fantasipengar om man jämför med oss. Eller att vi är dom fattigaste någonsin? Då är jag ändå ingenjör inom industri och min man har en chefsroll, och vi tjänar båda över medellönen i Sverige… Missförstå mig rätt, jag är inte missunsam, bara förundrad. Vi skulle aldrig ha råd att leva ens i närheten av hur ni lever….

  1. Ronja skriver:

   Eftersom du, som du skrev, inte är missunnsam så behöver du inte ifrågasätta någon annans ekonomi eller jämföra det med din egen. Det betyder inte per automatik att de lever i en fantasivärld och att de köper saker med fantasipengar. Eftersom ingen har med deras eller någons ekonomi att göra, så strunta i att skriva så. Det är så enkelt!

   1. Sofia skriver:

    Fast jag reagerade också eftersom Vanja själv pratar pengar offentligt här genom att skriva ”ett riktigt bra pris” och så klickar man på länken och ser att det kostar 10 000 kr. För mig är det liksom DYRT. Men såklart kul om man kan unna sig något för den summan och särskilt om det är en möbel som man verkligen vill ha 🙂

    1. Just solida träbord brukar kosta mycket mycket mer, snarare runt 25/30K. Så för ett sånt är 10K ett bra pris 🙂

  1. Ja, detta med pengar… Rör alltid upp känslor, oavsett vad man skriver tror jag. Så enormt trixigt, eftersom alla kan relatera och jämföra (jämförelse = vår tids stora ångest). Jag och Niklas har mer pengar än vissa och mindre än andra. Som de flesta. Allt beror ju på vad en jämför med. Eftersom både jag och Niklas varit egenföretagare hela våra liv så har vi aldrig varit de som tjänat mest, däremot är vi rätt så rackarns uppfinningsrika med de stålars vi har. Vi fyndar på Blocket, säljer en maaaaaassa på Tradera, ser till att pruta och deala och wheala på alla sätt vi kan när det kommer till kostnader. Vi har inga lån att betala, ingen bil som kostar pengar, vi är dåliga på att spara och gör av med det mesta vi får in. Vi lever upp våra pengar, kan man säga. Gör av med dem på sånt vi tycker berikar livet. Men som sagt, tror vi framförallt är bra på att hustla. Vi ser ALLTID till att få bra delar på det mesta vi gör, oavsett om det är att boka hotell eller köpa en möbel (går utmärkt att pruta i princip överallt – förutom på IKEA 😂), och se till att sälja av sånt vi inte använder. Kläder, leksaker, möbler, teknikprylar. Sparar alltid kartonger till telefoner osv för att kunna återställa och sälja som bättre begagnade om vi uppgraderar. Sen är vi just nu inne i en fas då vi spenderar MYCKET mer pengar än vad vi någonsin gjort förut, och någonsin kommer att göra (skulle jag tippa). Vi befinner oss ju mitt i en renovering med allt vad det innebär. Vi vill skapa vårt drömhem, en långsiktig investering som vi kommer njuta av (utan att den fortsätter kosta pengar) i mååååånga år framöver. Sen känner jag också att efter de här rätt tuffa åren som varit så vill jag leva NU, och jag vill ha det så gott vi bara kan. När livet i sig är jobbigt får vi försöka göra det vi kan för att det som går ska kännas så härligt som möjligt. Men vi tycker också att det går (lite för) mycket pengar just nu, och hoppas på att vi får ihop det i slutändan. Men det gör det alltid. Är min erfarenhet. Detta är dock ingen spenderartakt vi kan fortsätta med resten av livet, om vi säger så. Olika perioder går det ju olika mycket pengar.

  1. Hej. Det är en bra början att gå en bra utbildning. Med gott rykte och en inriktning där lönerna är höga. Om man vill tjäna mer ska man byta jobb ofta. Typ vart tredje år. Löneförhandla genom att söka fler jobb samtidigt. Vara villig att flytta inrikes eller utomlands. Bli chef. Lönerna är högre i storstad. Där de flesta inte bor i hus, utan med Bilköer och grannar som stör ibland, och lägger ganska stor del av inkomsten på just boendekostnader. Alternativt pendlar man och har mindre tid tillsammans… Sedan kan man ju spekulera med en liten summa pengar. Fonder… Och många har kunnat tjäna pengar på att renovera lägenheter. Men det är ju inget man kan räkna med. I övrigt är det aldrig okej att fråga om privat ekonomi. Lycka till.

   1. Mitt matbord i trä, miljömärkt och av en svensk designer köpte jag nytt för sju år sedan för 12000 och soffa norsk miljömärkt för 13000 samtidigt. Under tiden har min Ikea soffa 4000 som är lite äldre gått sönder i stoppningen och blivit nedsutten samt att vi bytt överdrag men vi har den kvar ändå och jag tycker lika mycket om båda sofforna. Min bil köpte jag begagnad och min lägenhet är i ganska dåligt skick. Jag lovar att man inte blir lycklig på riktigt av ett bord.

   1. I övrigt tycker jag det, nästan, alltid är super OK att prata privat ekonomi. Bara då kan man lära sig vad som genererar pengar, vad det är som gjort att vissa har mer osv osv. Hon som ställde frågan har ju utbildat sig till just det som alltid setts som det säkraste kortet och känner sig ändå omsprungen.

    Kan det där med att inte prata om pengar vara en medelklass grej? Att man inte vill förklara vart pengarna kommit från? För det är så viktigt att det ska låta som att allt kommit från hårt arbete och smarta val? Jag har arbetarklass bakgrund och där pratar man gärna pengar.

    Jag skulle lägga till förklaringar som att vanja och Niklas har ett första hands hyreskontrakt i Stockholm.
    Många har fått en slant till sin första lägenhet av sina föräldrar som de sen kunnat göra bostadskarriär på och tjäna massor. Det är svårt att utbilda sig oxh tjäna ihop till de liv många influencers lever för de betalar inte skattade pengar för allt de visar upp. (Menar inte just Vanja då men många andra som vi jämför oss med.)

    1. Jag har fått lära mig att ekonomin är privat för att man har olika förutsättningar och att jämföra verkar skapa avundsjuka. Men ibland kan ju öppenhet vara bäst. Men man måste ju se helheten. Barn kostar pengar. Hunden, bilarna, båten. En renovering kan vara en investering eller bortkastade pengar beroende var du bor. Konsumtion av mat, cigaretter, frisör, kläder, ridning, abonnemang. Man måste ju jämföra så många utgifter om man ska förstå hur folk har råd med olika saker?

     1. Ja och att vara entreprenör som Vanja och Niklas. Det är väl absolut bästa sättet att bli rik inte bara ha hög lön. Men man har inte samma trygghet. Man tar en risk. Man behöver kanske ett startkapital och vara beredd att misslyckas? Men det är väl ett bra sätt att bli miljonär? Att lyckas som företagare? Och att eventuellt flytta sitt företag utomlands där man inte behöver betala lika mycket skatt? Men det är nog mycket jobb och en hel del oro när man startar eget beroende vilka utgifter man har i sitt företag?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..