Semlan levererar!

IMG_7161

I dag tog vi ut vår lagom stora, lagom skruttiga bil på en premiärtur! 🚘🎉 Iggy har döpt den till Machamp (#PokémonTokig 🙈), så i familjen kallar vi den det. Jag har dock i smyg döpt om den till Semlan (efter finfina förslag på Inspirationstagram), så här i el bloggo får den heta det framöver. 👹 Alltså – i dag blev det premiärtur i Semlan! 💨

FC25AFED-A121-4F37-9685-1EAAE48C0DF5

Vi åkte till Sjötorp, där Iggy fick agera slussvakt vid en av de maffigare slussarna längs Göta Kanal. ⛵️Vi fick det i present av en URGULLIG följare, som ville ge Iggy ett sommarminne som tack för att hon fått hänga med oss i sociala medier. HUR fint?! ❣️😭 Hon sommarjobbar som slussvakt i Sjötorp, och Iggy fick trycka på alla knappar för att sköta både broöppning och slussning. Det var en mäkta stolt liten slussvakt som knapprade loss vill jag lova. ☺️

Har inga bilder från själva slussandet, men spana in mina stories så får ni se hur det gick till. Iggy tyckte det var SÅ spännande och roligt, och att få stå och vara lite viktig medan en massa mänskor tittade på (UTANFÖR stängslet, som Iggy fick vara INNANFÖR) gick såklart också hem rätt så rackarns bra. 😜❤️ TACK fina Sofia för att du bjöd med oss på detta, ett minne för livet! 🙌🏻😍

IMG_7152

I urgulliga Sjötorp gick vi sen loss på glass (både jag och Iggy valde viollakrits 😋) innan det var dags att köra våra gäster (en annan familj har bott med oss här hos mamma i några dagar, urmysigt!) till tåget då de skulle hem.

IMG_7153

På vägen hem stannade vi och åt middag på grillkiosk, och rastade en liten Tinta som helt bestämt sig för att skrika sig BLÅ om hon var tvungen att åka en meter till i bil. 😬 ”Alla andra” (?) verkar få ungar som sover som grisar i bil – mina skriker som grisar för att de avskyr det så innerligt. 🙈 Iggy gillar det numera, men upp till två års ålder var det ett HELVETE att åka bil med honom. Och Tintan är gjord av samma skrot och korn. 😅

Efter rastning och paus tog vi nya tag, och hemresan gick toppen. Mycket tack vare Iggy som satt bredvid Tintan och matade – nej, jag menar MUTADE – henne med alltifrån pommes till majskakor till smoothies till chips (yes anything goes i det läget). Och lekte med henne som en tok.

Så på hemvägen var det två glada barn i baksätet, en mycket nöjd la mama bakom ratten, musik i högtalarna och världens vackraste landskap som susade förbi utanför. Älskar Semlan, så bra beslut att haffa henne! 💞I morgon ska hon få ta oss till en närliggande skog, där jag och Iggy hoppas hitta kantareller. håll tummarna för oss! 🤞🏻

 1. Malin skriver:

  Har en unge som alltid hatat att åka bil som liten och skrek sig blå efter 10 min och sen börja spy när hon blev äldre så vi åker helt enkelt inte bil förutom de sträckorna som det krävs för att ta sig till familj på landet. Låter ju positivt att det han bli bättre dock 🙂 Fattar känslan med att det känns som att det funkar såå bra för alla andras ungar ☺️

 2. Linda skriver:

  Samma här. Båda mina ungar , samma åldrar som dina. HATAR bilen. Går ann för stora nu, men lilla skriker sig blå.
  Såå jobbigt ! Men det går ju över om nåt år..

 3. Sånt underbart inlägg! Tack för en fantastisk, ärlig och fin blogg. Älskar att få följa din och din fina familj <3

 4. Emilia skriver:

  Åh vad mysigt ni har det! Vi tänkte ta en sväng och bada imorgon, vid Otterberget inte alls långt ifrån Hova, skulle ju bli så varmt 😀 vi åker väll mellan 11 & 12 så har ni möjlighet så kom gärna och gör oss sällskap 👍😊kram Emilia 💞

  1. Hej gullo! I morgon kör vi svampplockning eftersom det kommer bli för varmt för det senare (ska ju bli PANGVÄDER!) men kör gärna ett bad i helgen! Kram! <3

 5. Alice skriver:

  Tror man inte hör om barn som inte gillar att åka bil för de som har så svårt att åka bil med sina barn helt enkelt gör det så lite som möjligt😂🙄
  (Skrattar i frustration och igenkänning alltså)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..