Uppdatering från vindslyan – köket växer fram!

1

Nu får ni haffa en kaffe och sätta er bekvämt, för nu kommer ett lååååångt (not kidding 👹) renoveringsinlägg. Med hjälp av de mobilbilder som Niklas sms:ar till mig med jämna mellanrum (jag är ju SÅ nyfiken på vad som händer därhemma! 🙊) ska ni få se vad som hänt på köksfronten. När vi flyttade in såg ju väggen mot köket ut såhär. 👆🏻

nojd

Några veckor senare var väggen ett minne blott… 👆🏻💥

2

Strax innan jag åkte till Hova var detta utsikten från vardagsrummet mot köket…

IMG_6373

…som sedan revs helt, och även golvet plockades bort. 👹

Skärmavbild 2019-07-12 kl. 23.02.35

För att friska upp ert minne så får ni här se en dump från vår IKEA-skiss. 👆🏻 Lite knas eftersom 3D-programmet inte kunde rita in vår fönsternisch med snedtak, men om ni kikar på bilden ovanför ser ni att den lilla gröna ”ön” som står mitt på golvet på skissen såklart ska puttas in i nischen.

IMG_1115

För någon vecka sedan fick jag denna bild. Skåpen hade börjat monteras upp, och det nya golvet var lagt. 😍

IMG_1109

I nischen hade skåpet för vår lilla frys satts in, samt sidoskåpet som ska ta vara på det utrymme som blir över. Vi valde ju att ha ett helt kylskåp och komplettera med en halv frys. Passar vår familj bäst. 👍🏻

IMG_7170

Här hade bänkskivan kommit på plats. Den är SÅ FIN! 🙌🏻 Känns så sjukt lyxig. Ni ska få närmre kik snart.

DSC06893

Istället för detta stängda och trånga…

IMG_7447

…är nu känslan öppen och rymlig! 🎉

IMG_7451

Kylen kom på plats! Ska vara inbyggd, så en grön lucka ska dit. På den övre skåpraden ska det vara ett skåp i högra hörnet, men det måste sågas till först så att det passar snedtaket. På ytan som blir över sätter vi mässingsknoppar och hänger matredskap är tanken. Tänkte först ha två öppna hyllor, men nu när vi ser det irl känner vi att det blir för fjösigt. Ytan är för liten. Men blir nog perfekt att ha lite snygga slevar etc på! ✨

IMG_7673

Vi fick en spishäll för några dagar sen, och här ser ni också bänkskivan i lite mer detalj. Tycker mönstret är så fint. Känns toppenlyxig! 💞

IMG_7682

I måndags började ramverket för baren att byggas… 👆🏻

IMG_7729

…och Niklas kommentar till denna bild var ”Baren är som en dröm!✨”. Det håller jag med om. Där ska jag sitta och spana på Niklas medan han kockar i köket, är tanken. 👹

IMG_7730

Öppningen mellan kylskåpet och baren blev alldeles lagom stor. Vi var lite nojiga att det skulle kännas trångt, men det funkar perfekt enligt Niklas. Hurra! 🎉 Och titta ovan vad Edgar från CNB Bygg pysslar med på bilden… 👆🏻

IMG_1175

Detta är den senaste bilden jag fått, kaklet är på g! 😍 Det är så sjuuukt spännande, nu börjar man liksom se hur köket kommer se ut. Tycker valnöten och det gröna går ihop svinbra med golvet och kaklet ser toppen ut. Längtar efter att mässingskranen och alla luckor kommer på plats så att man verkligen kan SE köket. So far so GREAT, tycker jag! Vad säger ni? 🙌🏻🎉

 1. Linda skriver:

  Så himla fint det blir!
  Väntar med spänning på det helt klara resultatet ♥️

 2. S skriver:

  Åh vsd fint det blir!!! 🙌🏻Vart kommer köksbordet ifrån?

  1. Menar du köksön? Det är bänkskiva från Ikea. 😚

 3. Amanda skriver:

  Gud vad fint det blir!! Måste bara säga att jag tycker ni är så sjukt coola som ser till att göra så stora renoveringar i hyresrätt. Nog många som inte vågar eller vet att man kan. Ni vet hur man maxar livet och inte nöjer sig med det som är halvbra! 🌟

 4. Maria skriver:

  Supersnygg bänkskiva!! Nu vill jag också byta kök 😉

 5. Siri skriver:

  Åh superfint!! Älskar att se hur allt växer fram 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..