En bra nyhet, några dåliga och så lite renovering på det

IMG_7327

Vad gött att vi fick en till liten värmebölja nyligen. 🙏🏻 Bilderna från vår mysiga dag vid den urgulliga lilla sjön här i närheten får illustrera detta inlägg. Som kommer bli spretigt. Och låååångt. Blir ju så när inläggen kommer lite mer sällan, så mycket jag då vill berätta. 🤪

IMG_7316

Dopet i Estocolmo blev såklart HUR mysigt som helst. Tog inga bilder, men alla ni som hänger med mig på Instastories fick ju se det mesta. 💞 Dopet förvandlades till ett bröllop (jag visste, men för de övriga gästerna blev det en magisk överraskning ✨) och allt var bara SÅ fint och ljuvligt. Jag sjöng två låtar under ceremonin, och fikat efteråt var bara fantastiskt. SÅ skönt också, att vara bland folk UTAN att ha kidsen med. jag kunde PRATA SÅ LÄNGE JAG VILLE med mina kompisar etc osv med mera. En fantastisk dag. ❤️

IMG_7277

I går tog jag och Iggy Semlan och drog till Göteborg. Jag skulle hämta upp de smycken som jag beställt av min guldsmedskompis i Sri Lanka (de är MAGISKA! 😭🙏🏻 Ska visa er snart, världens bästa kille att beställa av om fler är sugna), och då passade jag på att fiska med mig Iggy och gå på Universeum. Som var FANTASTISKT. Rekommenderas VARMT. 😍👏🏻

IMG_7354

Nu är vi tillbaka i Hova och njuter av våra sista dagar här. (Iggy har sedan några veckor tillbaka en mycket sött klingande Skaraborgsdialekt, kan jag tillägga. 😂 SÅ GÖLLIGT!) På lördag åker vi hem, på måndag börjar båda ungarna föris.

ny

Bjussar på en till bikinibild! 💁🏼‍♀️ Första sommaren ever som jag haft högt skurna bikinitrosor, men INTE sista. ÄLSKART! För mig som har korta taxben blir det mycket bättre med en hög trosa än en låg. Känner mig urfin i det. Tips tips till andra som vill fuskförlänga spirorna med några centimeter. 😜 Hittade de ovan (plus några till) på H&M som hade ett toppenutbud.

IMG_9321

Och på tal om att åka hem, så kör vi en liten uppdatering på renoveringsfronten också. Jag har fått snajdiga inbyggda spottar i arbetshörnan i mitt rum. 😍👆🏻

DSC06931

Sen har vår korridor blivit ganska så uppdaterad också. Såhär såg den ut när vi flyttade in… 👆🏻

IMG_9291

…och såhär ser den ut nu! Nytt golv, no more glasfiberväggar – och spegeldörrar på skåpet vid kortänden som gör en enorm skillnad. 😍

DSC06933

Före!

IMG_9290

Efter! Vi behöll skåpet (från IKEA) men bytte ut dörrarna mot spegeldörrar. Ett enkelt trix som öppnar upp hallen, förlänger den och LYXAR TILL DEN. (Ni får Niklas i myskläder på köpet. 😘) Annat som hänt hemma är att min garderob är på plats, lilla toan börjar bli klar och badrummet är på g. Allt ser fantastiskt ut. 😭🙏🏻 Inlägg om dessa coming up!

IMG_7254

Och Niklas då? Ni är många som undrar hur han mår. ❤️ Det blir ingen lång uppdatering på den fronten, jag känner att jag vill hem och träffa honom först. En fantastisk nyhet är att han blivit antagen till den stressrehabsklinik som vi hade hoppats på. En mindre fantastisk nyhet är att han tyvärr mått så dåligt att han inte klarat av att börja sitt program än. 💔 Jag skriver med om detta senare, just nu behöver vi mest komma hem känner jag, och landa i livet tillsammans.

IMG_7255

Något annat som är bökigt är att han inte får någon sjukersättning. Trots att en allmänläkare, en specialistläkare, en psykoterapeut och en fysioterapeut alla är rörande eniga om att han lider av en stark utmattning till följd av sin kroniska insomni och inte är arbetsförmögen – så anser Försäkringskassan att han visst kan jobba. Och nekar ersättning.

Det är otroligt jobbigt, och jag blir bara så satans trött på allt som har med det här att göra. Förutom att utmattningen förstör Niklas, förstör vårt liv och förstör vårt företag (Niklas är ju den enda som är operativ i Babyloonz / Lekis TV – utan honom står allting still) så förstör den nu även vår ekonomi. Och som så många sagt innan – man måste vara frisk för att kunna vara sjuk. Att bråka med Försäkringskassan när man är utmattad och spenderar dagarna i fosterställning medan man väntar på att ångesten förhoppningsvis ska försvinna är inte en ekvation som går ihop. Det GÅR inte. Så jag har skrivit ett personligt brev som vi skickat in, och hoppas nu innerligt att det ska hjälpa att skapa förståelse för vår situation.

Detta handlar SÅKLART inte om att Niklas inte vill jobba (han VILL INGET HELLRE än att få må bra och kunna leva och jobba som vanligt), men just nu går det inte. Nu måste han fokusera på behandling för att kunna må bättre. Stressen att ekonomin skiter sig hjälper inte direkt. Nej fy fasen, ibland känns det som att den här situationen bara blir kämpigare och kämpigare. När ska det lätta, liksom?

vanja wikström

Men. Hoppet lever. Vi får fortsätta kämpa. Med stressrehab, med Försäkringskassan – med LIVET. Är i alla fall enormt glad och tacksam över den magiskt fina sommar jag och ungarna fått spendera här hos mamma. Den är FYLLD TILL BREDDEN med fantastiska minnen för oss alla, och den hade vi ju inte fått uppleva om inte livet såg ut såhär. ❣️

IMG_7409 (kopia)

På lördag åker vi hem, och det är förmodligen en ganska skakig vecka som väntar. Att bo ihop igen kommer bli en omställning för alla, och sen dubbla förisinskolningar på det. Och sista renoveringsrycket.

IMG_7317

Men det blir bra. Det är dags att få livet på banan igen, och den fina lägenheten kommer ge bra energi. Att få några timmar varje dag medan kidsen är på föris kommer kännas extremt lyxigt för min del, så jag kommer dessutom få en extra boost av det. Och jag längtar efter Niklas. Jag vill ju att vi ska vara en familj och jag vill gärna kunna vara på plats för att hjälpa honom att må bättre. Att vara ifrån varandra har varit bra för oss alla, men nu är det dags att vara tillsammans igen. ❤️

 1. Sara skriver:

  Jag har kämpat mot försäkringskassan pga att jag studerar till sjuksköterska men gick in i en djup depression plus grav sömnstörning under tiden jag studerade. Försäkringskassan nekade mig ersättning trots att en specialistläkare, psykolog och KBT-terapeut skrivit läkarintyg samt utlåtanden om att jag behöver hel sjukskrivning, med målet att återgå till studier efter behandling och lugn och ro. Rådet från försäkringskassan var då att jag skulle söka ett jobb som jag kunde vila på. Ställer då tre huvudfrågor som dom inte kunde svara på.
  1. Jag studerar, varför ska jag helt plötsligt vara arbetssökande.
  2. Vilken arbetsgivare vill anställa någon som behöver vila på jobbet? (Enligt dom ett vanligt förekommande jobb på arbetsmarknaden)
  3. Är jag helt plötsligt arbetssökande borde jag kunna söka a-kassa. Men det är jag inte berättigad till efter som jag studerar.

  Snacka om att sitta mellan två (eller tio).
  Man betalar skatt, knegar, studerar och håller skenet uppe. Tills världen rasar och man inte orkar mer. Sen blir man inte trodd. Jag vill påsta att jag blev ännu sämre i min depression av att ständigt oroa mig för att inte få sjukersättning och hur jag skulle klara mig. Dåligt samvete för att min sambo fick försörja mig. Jag tycker det är sorgligt. Otroligt sorgligt.

  1. Å, men du. SÅ många såna här stories som jag läst den senaste tiden. Det är förjävligt rent ut sagt. 💔

 2. Krstin skriver:

  Utan att detta ska tolkas som en kommentar på just det här ärendet så hoppas jag alla förstår att fk inte själv bestämmer regelverket för vem som ska beviljas en ersättning eller inte. Och att alla som ser det som en rättighet att få sjukpenning också är beredd på att betala skatt för att det fortsatt ska vara en möjlighet.
  Fk bedömer inte huruvida ngn är sjuk eller inte, de har att avgöra arbetsförmågan i förhållande till det regelverk som finns för sjukpenning och sjukersättning.
  Som sagt inte alls menat som en kommentar på Niklas ärende men ser så många som skriver på om att fk tex inte förstår att folk är sjuka. På samma sätt som många tycker att det är arbetsförmedlingen som tvingar dem att söka jobb på annan ort osv.
  Ifrågasätt regelverken inte verksatällaren av regelverken.

 3. joanna skriver:

  Nu går vi alla in och tittar mer än någonsin på Babyloonz och familjekanalen som ju bara är njutning, så får Vanja och Niklas lite klirr i kassan! 🙂

 4. V skriver:

  Har aldrig själv varit utmattad, så jag kan bara föreställa mig vilket svart hål och energilöshet man lever i. Dock möter och hjälper jag personer som lever med utmattning och ångest pga stress eller depression.
  Några saker som jag, som åskådare, sett bli en bra lösning för småbarnsfamiljer.
  *Låt någon annan än partnern vara den drabbade praktiskt behjälplig när det kommer till kontakter med sjukvården/försäkringskassan.
  *Låt någon annan än partnern vara den drabbades bollplank/sparringpartner när det kommer till planer för rehabilitering.

  Detta gör att partnern kan fortsätta vara partner och lyssna stötta ge omtanke, utan att belastas ytterligare av att planera och tänka fler klarsynta tankar, än vad som redan krävs för att hantera barn och familj och egen sysselsättning.
  Massa kramar till er

 5. Jenny skriver:

  Hej, har jobbat på FK med sjukpenning (som jag gissar att du menar, inte sjukersättning) massor av år. Läser massor av negativ kritik mot FK men tänker inte gå in i diskussion där, tänkte mest säga att om någon behöver hjälp med att förstå regler eller kolla på läkarintyg (Vanja, eller någon annan) så hör av er! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..