Tintans inskolning – toppen men med ett orosmoln

IMG_0178

Så har då lilla Tintan börjat på föris. ❤️ I måndags var vi på inledande samtal (hängde på föris en timma) och tisdagen och onsdagen har vi varit där mellan 9-12 (tills efter lunch).

IMG_0151

Det har gått hur bra som helst (so far), och jag tror det kommer fortsätta alldeles utmärkt. Är faktiskt inte ett dugg orolig för att Tintan ska acklimatisera sig rätt kvickt, vilket är OTROLIGT skönt. Ett orosmoment mindre denna höst. 🙏🏻 Hon är framåt och självgående och tycker det är spännande snarare än skrämmande med nya miljöer och leksaker.

IMG_0143

Vattenlek och knäckemackeskombo! 😂💦 Det är SÅ intressant tycker jag, det här med att två barn med precis samma förutsättningar och människor omkring sig blir så olika. Iggy är mycket mer avvaktande i sättet, en försiktig själ. Otroligt skönt på så sätt att han aldrig varit en sån man behövt oroa sig för ska springa ut i gatan, kasta sig från lekplatstak eller så. Men just nya människor och miljöer är lite kämpigare, även om det alltid går bra till slut.

IMG_0163

Tintan är raka motsatsen. Klättrar på alltalltallt (👆🏻) och är vääääldigt…orädd. På gott och ont. Just vad gäller förisinskolningen är det dock enbart bra, för hon röjer runt på egen hand och är inte nämnvärt bekymrad över att hon är på en ny plats med nya mänskor. De spelar Babyloonz rätt mycket på föris (SÅ KUL! 🎉) så det kanske bidrar till att hon känner sig hemma. 😂

Så otroligt roligt att förskolor använder våra barnprogram, musikvideos och sånger på Spotify. Känns som en fin kvalitetsstämpel på att vi gör något bra. 🙏🏻 Vi har ju tagit hjälp av förskolepedagoger för att utveckla våra program, och deras input har varit GULD värd. Och då funkar ju materialet på förskolor, så bra. Win win för alla. 💞

IMG_0173

Hursom. Även om inskolningen går toppen så finns det ett litet orosmoln på himlen. I dag blev Tintan snorig mot slutet av vår förisvistelse, så jag hoppas verkligen att hon inte blir toksjuk nu så att vi får avbryta inskolningen och börja om. 😑 Att bacillerna och förkylningarna skulle komma visste vi ju. Men de hade gärna fått vänta någon vecka så att jag hann med inskolningen. Med Iggy fick vi börja om på grund av sjukdom, och jag har för mig att det tog ungefär tre veckor innan allt var på banan. 🙈

Nästa vecka har jag två ganska stora jobb som MÅSTE göras, så det blir en rackarns massa bök och stök för min del om tiden jag hade hoppats på att ÄNTLIGEN få försvinner. Ska kolla med min pappa redan nu tror jag om de eventuellt skulle kunna rycka in som barnvakter nästa vecka. 😬

Nåväl. Oavsett sjukdom eller inte, så känns det i alla fall väldigt skönt att inte behöva oroa sig över att Tintans inskolning kommer funka jättebra. Pedagogerna är grymma dessutom, superskönt. Känns tryggt på alla fronter, Håll tummarna nu för att Tintan inte blir toksjuk… 🤞🏻

  1. Tror alltid det är en lättnad för föräldrar när inskolningen känns bra. Det är ju en stor fördel med ett barn som känner sig trygg där mot ett barn som blir ledsen. Även om det är okej att vara ledsen också. Hoppas det inte blir något dunderförkylning.

  2. Emmy skriver:

    Om hon inte är sjuk när jobben görs kanske morfar kan hänga på föris och ta inskolningen den dagen/ dagarna 😊 vi börjar inskolning på tisdag, första barnet så lite nervös är man ju 😜

  3. Alex skriver:

    Måste bara säga att jag är glad för er skull att inskolningen går så bra! Ni förtjänar att ha det lite lätt framöver<3 önskar er alla bananskal och räkmackor som finns 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..