Tintans allra första förisdag..!

IMG_0306

I dag var Tintans första ”riktiga” förisdag efter veckans inskolning. Inskolningen har gått jättebra och jag känner mig 100% trygg med pedagogerna så jag var inte särskilt orolig. Men – det ÄR ju ändå fredagen den 13:e i dag (! 🙊), och några nojor har en ju alltid. Kommer hon bli ledsen under dagen? Kommer hon äta? Kommer de lyckas att få henne att sova? Som tur är verkar det inte bli något av den här förkylningen som var på g, SÅ skönt att inte behöva avbryta inskolningen! 🙌🏻

IMG_9159

Jag lämnade runt 09.15, och efter en halvtimma fick jag sms från föris att allt gått bra so far. Två timmar senare messade de bilden ovan – på EN SOVANDE TINTA! 🙏🏻🎉 Vi var med på vilan i går, men jag lyckades INTE få ungen att somna. Nähä då. Hon ville bara titta på alla andra kids och sitta upp. Till slut blev det ilska och skrikfest när jag försökte få henne att mysa ner sig, så vi fick gå hem – där hon somnade som en stock efter tio minuter. Såklart. 😑

Har försökt vara smart och ställa om hennes tider till föristider den senaste veckan, och det har varit en bra grej. Egentligen brukar hon sova runt 13.30/14, men på föris sover de klockan 12. Har därför jobbat på att få Tintan att sova runt 12 ett gäng dagar i sträck, och det lönade sig. Ett tips till er andra som är på g med inskolning; försök anpassa hemmatiderna (om möjligt, så gott det går) till förisets tider innan kiddot börjar. 👍🏻

Sen är ju pedagogerna MÄSTARE på att ratta in ungarna i rutinerna, såklart. I går på vilan fick jag se en av Tintans pedagoger in action, och det var så sjuuukt imponerande. 🙌🏻 Hon sövde tre (!) ungar samtidigt; gungade lite där, klappade lite här, vyssjade lite där… Som en sövningsmaskin! 😂 Så sabla coolt. Så till slut går det ju finfint för de allra flesta kids med alltifrån at käka själva till att sova osv.

IMG_0388

När jag kom hem kändes det först lite…sjukt. Att vara ENSAM, alltså. Lite busigt. 🙊 Märkte i kroppen att jag hela tiden var spänd, liksom på väg att hoppa upp ur stolen för att ratta nåt. Men det var liksom…inget att ratta?! 🙈 Förutom mig själv.

IMG_0390

Så jag hade en magisk dag hemma. Plåtade t ex en massa bilder till ett inlägg som kommer nästa vecka som många efterfrågat – hur sjuttsingen jag sminkar mig! 💁🏼‍♀️ Efter att jag la upp dessa före- och efterbilder på stories i juli slank det in ETT TON frågor om vad jag duttar på fejset för att gå från trött småbarnsmorsa till ändå rätt rosig piggpingla på 7 minuter:

vanja wikström smink före och efter

Ja ni ser ju. 👆🏻 Smink gör skillnad. 👹 Tänkte hursom bjussa på ett maffigt inlägg med info om de produkter jag använder (bara SKETABRA grejer! 🙌🏻) och hur jag gör för att se lite…ehhhh…piggare ut. 😜

8C518891-EA3D-4CD9-9D31-43EF5391A4E3

Nåväl! Hämtade en glad liten Tinta kl 14.30, och dagen hade gått jättebra även om hon blivit lite ledsen några gånger. Men bara lite, och det gick över fort. Föriset ringde mig under vilan och berättade hur det gått hittills, så fint. Och skönt att få uppdateringar! 🙏🏻💘 De ville gärna att hon skulle stanna tills en stund efter vilan. Då äter kidsen mellis och byter blöjor. En lagom lång dag tyckte pedagogerna. Så vi kör samma (9-14.30) i ett par dagar nu för att Tintan ska vänja sig. Sen lägger vi på någon halvtimma i slutet på nästa vecka om allt känns bra.

Summan av kardemumman är i alla fall att första dagen gick toppenbra, jag njöt i MÄNGDER av att få några ostörda (😭🙏🏻) timmar för mig själv, och jag känner nada oro inför nästa veckas förisgång. Kommer bli bra detta. 👍🏻 Hur går det för er andra som skolar in på föris just nu, om någon gör det? 💘 Kram kram, nu blire FREDAGSMYZ! 👹🎉🍦

 1. Åsa skriver:

  Underbart att läsa! Trygga coola Tintin:) Som vet hur hon redan som nyfödd skulle vara den bästa ljuvligaste som inte skapar ”problem”, allt flyter på. Du hajar ;)) KRAMAR

 2. Brittan skriver:

  Blir så genuint glad över att läsa att det gått bra! Du är så stark och kämpar så hårt. Håller tummarna för fler lugna dagar där du får släppa bläckfiskstressen (som jag kallar det när man konstant är beredd att rycka in för att fixa nåt med den hand eller fot 😁 som är ledig) ❤️

  1. Bläckfiskstressen! GENIALT uttryck! Snor det på dirren! 😂🙌🏻

 3. Blir verkligen genuint glad att höra att det går så bra och att du äntligen får lite tid för dig själv. Vi börjar inskolning om ca 2 veckor och jag är ganska orolig pga väldigt mammigt barn men samtidigt så kommer det ju bara vara en tidsfråga innan han vänjer sig (hoppas jag). Jag är ensamstående och har inte haft många timmar för mig själv så tycker också att det ska bli ljuvligt. ☺️☺️

  1. Ååå lycka till! 😚💕 kommer gå fint, det gör det ju för i princip alla barn. Tar olika lång tid bara. Låt mig gärna veta hur det går. Kram!

 4. Sofia skriver:

  Känner sån pepp på att skola in mitt barn i februari/mars. Ännu mer efter detta inlägg, hejja Tintan! Kommer bli toppen för vår stora lilla tjej att då sladda runt med ett gäng kompisar och få fina förebilder i pedagogerna. Hon skulle lätt kunnat börja nu (10mån) men mitt hjärta behöver få ha henne hemma en tid till ❤️ Jag förbereder mig mentalt 🙏🏼 För ja, hon kommer vara fine men JAG kommer behöva ”skolas in” i en vardag utan henne… 😢🙈 Men en fördel är ju helt klart egentiden, hejja dig Vanja! Det är DU värd! 🌟 Eftersom det närmar sig förskola för mig som förstsgångsförälder så var det här inlägget 👌🏼

  1. Å vad fint skrivet. 😚 Förstår absolut, och tror att det i många fall är just precis så – förändringen är jobbigare för päronen än för kidsen. ❣️

 5. Vad skönt att allt gått bra! Håller tummarna att det håller i sig 😊 Måste fråga vart din fina tröja kommer ifrån?

  1. Tack! Det gör jag med. 🙏🏻💘 tröjan är från stradivarius. 😚

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..