Hur jag går från osminkad tröttis till rosenkindad piggelin på 7 min

Innehåller annonslänkar

IMG_0324

Nu tänkte jag bjussa på ett inlägg som mååånga av er frågat efter, nämligen hur jag sminkar mig och vad jag använder för produkter! 💁🏼‍♀️ Jag är ingen avancerad kreatör som grejar med contouring eller fem sorters ögonskuggor, jag vill mest bara gå från trött å schleten småbarnsmorsa med pigmentfläckar, pormaskar och hudrodnader:

vanja utan smink

(100% ofiltrerad/oredigerad bild ofc 👆🏻)
…till en pigg, rosenkindad och lätt bronzerad version av mig själv:

IMG_0333

Tadaa! 💁🏼‍♀️ Det tar ungefär sju minuter för mig att sminka mig, och produkterna jag använder är megasuperduperfavoriter. Många har jag använt i flertalet år. Nu ska ni få se vad det är för nåt!

IMG_0346

Här har vi dem, mina medhjälpare på pigghetsfronten. ÄLSKARRRRR alla produkter ovan, innerligt. Såg dessutom att LYKO har 20% rabatt på nästan alla mina favoritprodukter just nu (! 🙏🏻😍), så är ni sugna på att haffa nåt av det jag tipsar om är det kalasbra priser på godingarna för tillfället! 💞🙌🏻💋

IMG_0349

Jag börjar alltid med basen, och efter mååånga års användning av mineralpuder så har jag sen något år tillbaka tyckt att det känts för torrt, men därför letat mig fram till denna flytande foundation som är FANTASTISK! 🙌🏻 Det är en mineralfoundation som täcker superbra utan att bli tung, den vårdar huden (täpper inte till porerna, innehåller inte olja eller parabener) och har dessutom 20SPF. Bästa jag provat. NÅGONSIN. Den är från bareMinerals och heter Bare Pro. Jag har nyansen Pecan 18. SUPERDRYG, jag använder en halv ”pumpning” per dag, och flaskan räcker för mig i omkring fem månader.

IMG_0352

Eftersom jag gärna vill se lite solbränd ut (men aldrig solar så är typ genomskinlig/rosa i hyn 👹) köper jag en foundation som är ganska mycket mörkare än min egen hudfärg. Jag struntar fullkomligt i alla rekommendationer om att ens foundation måste ”matcha den egna hudtonen” utan går bara på det jag själv tycker jag ser snygg ut i. För att inte bli för brun dock, och för att få extra lyster, blandar jag upp min foundation med Lumenes flytande highlighter Instant Illuminizer i nyansen Shimmering Dusk. Då får jag till en perfekt ton som jag tycker blir fin på mig, och kan även anpassa brunheten efter vad som känns bra för dagen och hur mycket BUS som är kvar i ansiktet. 😊

IMG_0353

För att få äääännu mera glow brukar jag dessutom alltid dutta i en liten klick av en glowprodukt. Här byter jag runt litegrann. Just nu kör jag på Strobe Glow från Make Up Store som är fin. 👆🏻Tycker även Glow Mon Amour från L´Oréal (nyansen Ivory Glow) är grym. Är man ute efter budgetalternativ är denna från Carter Beauty i nyansen Ice ett fynd för 49 pix.

IMG_0354

Såhär ser det ut när jag pumpat ut lite Bare Pro Foundation, lite Instant Illuminizer Highlighter och en skvätt Strobe Glow på handryggen. Sen tar jag min borste (använder denna från Åhléns) och dafsar runt så att allt blandas.

IMG_0359

Vill man så kan man såklart blanda i någon liten skål eller liknande också. Till vänster ser ni borsten jag använder. Jag duttar foundation över hela ansiktet (har inte tid/orkar inte hålla på med concealer, och denna foundationblandning täcker så sjukt bra att det faktiskt inte behövs) och är noga med att även dutta en liten bit ner på halsen för att det inte ska bli någon ful skarv.

james-read-tan-drops

Har alltid brun utan sol i ansiktet och ner på halsen för övrigt. Tycker jag är finast när jag är lite brun men är som sagt en solvägrare. Trixig kombo. 👹Har därför provat mååååånga BUS-produkter i mina dagar, och INGEN slår dessa två som jag vill tipsa om nu. Bästa EVER. 🙌🏻 Ger kalasbra med färg (som ser naturlig ut) och håller toppen. Ansiktsprodukten är dessutom vattenbaserad och går därför att blanda i din egen dag/nattkräm.

I ansiktet blandar jag i ett gäng droppar av James Read Gradual Tan Drops 👆🏻 i min nattkräm innan sängdags. Och på halsen och ner över dekolletaget använder jag Sleep Mask för kroppen från samma märke. Missa inte att använda BUS-vante vid applicering på hals och kropp. Blir SÅ mycket jämnare och finare!

IMG_0361

Okeeej. Nu har vi alltså fått på foundation på en BUS-ad hud. Då har vi grunden på plats. Efter det pudrar jag hela ansiktet med Hyaloronic Hydra Powder från By Terry för att fixera foundationen (då sitter den som berget) och få bort glans (glowet är dock kvar tack vare glowprodukt + highlighter ✌🏻). Detta puder är MAGISKT (använt det varje dag i fem år) och det bästa jag någonsin provat. En erkänt fantastisk produkt som tillför fukt och ger en matt finish utan att kännas torr. Pudret ”försvinner” liksom in i huden på något märkligt sätt. SJUKT drygt också. En burk håller i ett år. Minst. Bra budgetvariant från Carter Beauty hittas här för 49 spänn.

IMG_0362

När pudret är på är det dags för highlighter. Här är jag extreeeemt picky. Vill INTE ha en highlighter med för stora glitterpartiklar. Jag vill inte GLITTRA. Jag vill SKIMRA. detta ovan är PERFEKT. Det heter Highlighting Powder från märket Pierre René, men jag hittar tyvärr ingenstans man kan köpa det. Har fått det via smarta tjänsten Glamlin som alltid träffar rätt vad gäller att hitta det jag söker. Highlightern lägger jag högst upp på kindbenen och på sidorna av pannan.

IMG_0364

Sen lägger jag på rouge, och här vill jag ha en färg som gör att jag ser pigg ut. Fleur Power från MAC är perfekt för mig. det duttar jag mitt på kinderna (gör en sån där skrattmin ni vet och lägger mest där kinderna bullar upp sig), och sen lite upp mot kindbenen. Utan rouge skulle jag se typ…död ut. 🤪

IMG_0374

Utöver ett rouge i rätt nyans är mascara det som gör att jag går från tröttis till piggis på sminkfronten. Har försökt bli en sån där cool och modern brutta som skippar mascaran, men det passar helt enkelt inte mig. Jag ser SÅ mycket piggare ut med mascara. (Fransförlängning är ju grymt såklart, men det funkar inte på mig då jag är allergisk mot limmet.) Och på mascarafronten har jag använt samma trotjänare i snart 25 år. Det FINNS INGEN BÄTTRE. Det är både jag och världens make up-artister eniga om. Vill man ha en mascara som ger lååånga separerade fransar, som håller heeela dagen och som bygger upp skitsnyggt om man vill lägga på flera lager så är det den här raringen som gäller. Den är bara BÄST. 🙌🏻🎉 Innan jag drar på mascaran böjer jag fransarna med denna. Också toppenbra.

IMG_0375

Här är en annan superdupermegafavorit! Lip Glow från Dior i färgen 001 Pink. Har den i princip ALLTID på läpparna, den är som ett färgat lypsyl som ger den där perfeeekta rosa färgen när man bara vill se naturligt fräsch ut. Grymt också när man pussar mycket på små barn och inte vill lämna en massa läppavtryck. Världens bästa vardagsprodukt för läpparna! 💋

IMG_0370

Om jag känner för att snajda till mig en smula och go all in på läppstiftsfronten äääälskar jag ovan läppstift från Make Up Store i nyansen Summer. Det är sådär perfekt rosa/korall-igt så att man ser superpigg och fräsch ut, och tänderna blir liksom vitare (synvilla, men ni hajar). SÅ fint!

IMG_0366

Och skulle jag få för mig att måla på ögonskugga så gör jag det enkelt för mig. Använder denna palett från BareMinerals som heter Gen Neutral, och som ni ser är det framförallt nyansen Believer jag gillar. Den är sjukt fin, liksom ”glansbrun” på ett varmt och naturligt sätt som ger ögonen ett djup utan att man känner sig ”målad”, om ni hajar? Jag duttar den på hela ögonlocket och tar även lite under ögat längs nedre fransraden (viktigt!) för att bli lite mer kvälls-snajdig. 💃🏼🎉

vanja-wikström-smink-ögonbryn-lumene-eyebrow-shaping-wax-8-980x1470

Och just det! Till vardags använder jag absolut ingenting på ögonbrynen (har ju tatuerat dem SÅ SABLA NÖJJJJDD), men om det vankas fest (ehh typ aldrig men OM) så är världens bästa ögonbrynsprodukt Shaping Wax från Lumene. Jag använder nyansen Grey Brown. Den bygger upp stråna, så att brynen liksom blir ”buskigare” (på ett bra sätt obv 😜). Lite som en mascara. 👍🏻 Här kan ni se ett gammalt inlägg med bilder på brynen före och efter Shaping Wax.

IMG_0330

Jaa hörrni. Det var det hele. 💁🏼‍♀️💄 Hoppas nu ni fått svar på alla era frågor. Om jag skulle missat något så fråga vidare i kommentarsfältet så svarar jag där!

 1. Louise skriver:

  Klickade hem tre av tipsen! 🤩🙈 Dior lipbalm, by terry-puder och Lemene glowet. Så kul och så nöjd! Mer tips på allt sånt här! Har du några favvokrämer eller hårprodukter tex? ☺️

  1. Åååå vad glad jag blir att du anammat några av mina favoriter! 😀 KUUL att du gillar dem! Det kommer ett inlägg om hudvård tänkte jag, är en REDIG hudvårdsnörd så där tycker jag att jag sitter på en maaaassa grymma tips också. 👹 Det kommer! Har hårfavvosar också – får bli ett sånt inlägg också!

 2. Åsa skriver:

  Det känns så roligt att du delar med dig av dina fina tips. Och verkligen kul med lite skönhetsinlägg mellan inläggen om renoveringen och annat (obs obs jag supergillar det också:). Minns verkligen när du skrev om sminket och borstarna från Tikei, beställde därifrån efter det, och har älskat det märket från första beställningen, jättebra service också. Bästa för känslig hy! och svenskt:) Finns inget fel med det märket i mina ögon. För mig fungerade Bare Minerals inte alls, men däremot Tikei. SÅ TACK igen för att du tipsade om det den gången. Haha, älskar hur du blandar och swishar runt allt i skålen i en enda geggamoja liksom och sedan tjoffar på ;)) Kram!

  1. Å vad kul att du blev ett Tikeifan Åsa! <3 det var ju jag också, såååå länge! 😀 är det fortfarande, men mer sugen på flytande foundation nu. Men satan i gatan vad de gör grymma grejer! 😀 Kram!

 3. Gillar verkligen din blogg😊 Men måste fråga vart tunnelbanetavlan som dök upp på din instastory är ifrån. Blev helt såld på den🤗

  1. Å, tack snälla! Ja, så fin tavla! <3 Älskade den också. Det var ett foto som satt på ett kontor där jag var på möte idag. Vet tyvärr inte mer än så. Skulle också kunna tänka mig den hemma! <3 KOmmer gå på fler möten där, nästa gång ska jag kolla noggrannare på tavlan, så återkommer jag med förhoppningsvis mer info. 🙂

 4. Så bra inlägg! Köpte den där ögonbryns”mascaran” från lumene! HUR har jag klarat mig utan den? 😱 var på kicks och fick prova bare PRO. Jag tycker dock den framhäver mina ansiktsfjun kraftigt 😬😂 Inget du känner igen? What to do isåfall? Fukt? Raka? 😂

  1. TAAACK, vad glad jag blir! 😀 Och ang Lumenes brynprodukt – I KNOOOOOWWW! Så satans bra! Den bygger verkligen upp brynen, så sjukt bra! Ang BarePro – Hmm, nä inget jag reagerat på. Kikar på mig i spegeln nu och tycker dock jag e rätt fjunig jag med. 😂 Men testa att låta den torka, då kanske den känns bättre? Eller så är den inte för dig helt enkelt, så kan det ju också vara. 😚

   1. Okej, nu har jag hittat lösningen. Nr 1, fuktabomba facet 😬 Nr 2; blanda i lumene glowet. Och efter sminkningen, spreja med fuktspray (jag körde l300) 😍 perfa!

 5. Min bas tog slut idag 🤔😁 ska kolla efter dina tips 👍🏼

  1. Ahh! Vad lämpligt! 😀 Kolla upp denna foundation alltså, den är bara så sabla grym! Kram fino!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..