Mellan hopp och förtvivlan

IMG_1751

Några bilder från helgen får illustrera detta inlägg. ❤️ Vi kastas just nu mellan hopp och förtvivlan. Niklas är sjuk, och vi har tänkt att det beror på alla förisbaciller vi just nu får hem. Det är konstant någon som snorar i familjen.

IMG_1734

Men han blir bara sjukare och sjukare, har feberont i huden utan att ha feber. Sömnen har slutat funka igen, kan dock bero på sjukdomen. Det ÄR ju svårare att sova med ond hals och feberhud. Han har hittills tagit en halv tablett Mirtazapin (alltså 7.5 mg), i går gick han upp till tre fjärdedels tablett och sov bättre. 🙌🏻

21833276-C085-49D2-A38E-99E733F66D71

Vackra Södermalm. ❤️ Men, det finns ett orosmoment och det är just denna sjukdom. Det känns som en influensa, men Niklas har som sagt ingen feber. Tydligen finns det en slags biverkning av Mirtazapin som ger just influensaliknande symptom. Såhär står det på 1177:

I mycket ovanliga fall kan mirtazapin påverka kroppens vita blodkroppar så att motståndskraften mot infektioner minskar. Om du får en infektion med feber och känner dig mycket sjuk, eller har feber samtidigt som du får till exempel ont i halsen, svalget eller munnen eller har problem när du kissar, ska du kontakta läkare.

IMG_1724

Väldigt mycket stämmer in på Niklas. 😩 Men han har ingen feber, så det är ju positivt – den biten stämmer inte. Vi är dock livrädda nu att han ska ha lyckats pricka in denna ovanliga biverkning som gör att Mirtazapin inte kommer kunna funka att ta. 😭 Det behöver ju inte vara så – han kan ju faktiskt ”bara” vara sjuk. Ändå den mest logiska förklaringen med tanke på alla baciller som släpas hem konstant + noll immunförsvar pga dålig sömn under så lång period. Men vi har ändå en smula panik här hemma. Nu när vi ÄNTLIGEN lyckas se en smula ljus i tunneln är vi LIVRÄDDA att något ska komma i vägen. Det FÅR BARA INTE vara så. Det KAN INTE vara så. Så grymt är väl inte livet?

IMG_1739

I morgon har Niklas ett samtal med sin läkare, då ska han ta upp detta. Förhoppningsvis får han komma in direkt och ta ett blodprov, då ser man läget på en gång. Skulle det vara så JÄVLIGT att Mirtazapin inte går, så har ju ni redan tipsat om i alla fall två andra liknande läkemedel. Och nu har vi ju i alla fall ett BRA spår att gå på. Mirtazapinet är det bästa som hänt oss på 15 år, så oavsett om Niklas kan ta just det eller inte så har vi något vettigt och lovande att gräva vidare i.

Men jag blir bara så trött. Känns nästan som ett (dåligt) skämt at skriva det här inlägget. Att det ens finns en risk att vi inte kan fortsätta med det enda som funkar? 🤯 Men. Det kan ju som sagt bara vara en vanlig flunsa. Men så jobbigt med fler orosmoment nu bara. Orkar inte. Återkommer så snart vi fått svar från läkare/blodprov. Tack återigen för alla mail och meddelanden, svarar kollektivt här. Ni är så fina. ❣️

 1. Emma skriver:

  Åhh hoppas det inte är Mirtazapin, men tänker eftersom han inte har feber så låter det inte som biverkan du skrev om ❤️.
  Vart har du köpt den beiga teddyjackan? kramar

 2. Fia skriver:

  Jag tar 4 mg vid insomning. Om jag vaknar mitt i natten kan behöva ta en tablett till (2 mg) men ibland behövs inte.

  Testa vad som är bäst för dig, det kan säkert vara olika.

  1. Fia skriver:

   det här var alltså svar till Linda längre ner… 🙂

 3. Helena skriver:

  Tack för att du berättar.
  Kan Niklas ha hypertyreos (överskott av sköldkörtelhormon?)
  Om prover isf har tagits och sjukvården hänvisar till att värdet ligger inom ”refensvärdet” så är det inte därmed sagt att skölkörtelrubbning kan uteslutas.

 4. Anna skriver:

  Hej,

  Jag har haft sömnsvårigheter ffa insomningsbesvär i hela livet och har därför testat det mesta vad gäller sömnmediciner etc. har bland annat prövat Mirtazapin men slutade efter bara några dagar pga sjukdomskänsla/influensasymtom.
  Innan jag började med Mirtazapin åt jag lergigan varje kväll inför natten och det fungerade kanon, men en läkare på vårdcentralen ville inte skriva ut det till mig (detta var 2015).

  Jag hade då ätit lergigan varje kväll i drygt ett år och för första gången i livet haft relativt lätt att somna. Jag pratade då med en psykiatriker som talade om för mig att det verksamma i Mirtazapinet som gör en trött (verkar sederande) är antihistamin Och det finns även i Lergigan. Dock innehåller Mirtazapin en massa annat som inte behövs om man inte är deprimerad (vilket jag inte var). Jag bytte då läkare och har sedan dess fortsatt med Lergigan. Har ätit detta nu i drygt fem år och det funkar bäst hittills.

  Jag skulle rekommendera (om Mirtazapin nu behöver plockas bort, om det ändå funkar så är det kanske bäst att ändå fortsätta, vad vet jag):

  Lergigan varje kväll (med kortare pauser för att kroppen inte ska bli alltför tillvand) Samt eventuellt boosta med Circadin. Och sen Imovane eller Stilnoct vid behov. Talar utifrån egen erfarenhet.

  Önskar er stort lycka till, jag ver vilket mörker dålig sömn kan orsaka! 💔❤️

 5. Hannah skriver:

  Blir det inte bättre så be Niklas prata med läkaren om Circadin, långtidsverkande melatonin.

  Min man har fått dessa efter en period med noll sömn och han har tidigare varit utbränd och provade då mirtazapin. Utav de sistnämda fick han samma symptom som Niklas och blev dessutom en zombie dagen efter. Circadinet blev räddningen!

  Styrkekramar till er alla!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..