Gör om gör rätt…

5d4405e0bf1f4-5d4405e0bf23aby-crea-barstol-vanja-wikstrocc88m.jpg

Hörrni. Kommer ni ihåg det här inlägget från i somras, när ni skulle hjälpa mig att välja färg på barstolarna i köket? Vi velade ju mellan färgerna Chocolate (vänster) och Cognac (höger) och jag satte ihop dessa enkla collage för att ni bättre skulle se hur de skulle funka med vår soffa:

chocolate-soffa

HERREGUD vad rörigt det var då förresten! 🙈 Även om vi inte är klara i lyan än så har vi kommit en låååång väg känner jag, när jag ser den här bilden… 😬 Okej, men ovan hade ni i alla fall färgen Chocolate, och här ser ni Cognac:

cognac-soffa-ny

De allra flesta av er röstade på Cognac, och vi höll med. Så vi köpte dem. Men. Som ni vet så blir inte allt sådär purrrfect med en gång (skrev ju ett bjussigt inlägg om min och Niklas inredningsresa i vår förra lya här 🤪), och nu blev det fel igen. Det är inget fel på själva stolarna (de är APSNYGGA och typ de skönaste barstolar man någonsin suttit på? 🙌🏻), men färgen på dynan funkar bara inte ihop med resten av inredningen.

bardisk by crea stolar freja

Här ser ni baren in mot köket. Ser man bara detta så funkar stolarna jättebra. Problemet är när man ser rummet i ett större perspektiv och får med även lädersoffan i synfältet:

bycrea

Här har jag ställt stolen bredvid soffan för att ni ska se skillnaden. Båda färgerna är fina, men enbart om man ser dem var för sig. Ihop skär det sig totalt. TYVÄRR. 😩 Men! Vi får göra om och göra rätt helt enkelt, och jag har pratat med by Crea som vi beställt stolarna ifrån. De har varit superhjälpsamma och klär om dynorna. 🙌🏻 Det är plättlätt, bara två skruvar på undersidan så får man loss dynan, så det är enkelt att göra själv också om vi skulle vilja ändra igen längre fram. 👍🏻 (Kul att kunna byta färg om ett par år, alt om ungarna spiller för mycket på dem 🙊).

bardisk by crea stolar freja 2

Så – nu behöver vi er hjälp igen. 🙏🏻 Vi kommer välja en dyna i sammet istället för konstläder, och det finns nio kulörer att välja mellan. Vi står just nu och väger mellan färgerna Dirty Pink och Olive Green. Vad tycker ni? Någon helt annan kanske? 🤪 Här kan ni se hur alla färgerna ser ut genom att klicka på de olika nyanserna. HELP PLEASE! 😂🙏🏻✨

 1. Elina skriver:

  Kan ni inte få låna hem tygprover och kolla vad som passar bäst? Jag skulle vara lite rädd att vissa gröna nyanser lätt skulle kunna skära sig med färger på köket. Lycka till iaf! 😊

 2. Sara skriver:

  Dirty pink 👌🏼

 3. Den rosa är ju galet snygg, men som många skriver är den kanske inte helt praktisk när man har barn. Färger är ju alltid svåra att avgöra på bild då man inte ser ljuset exakt men med risk för att det kan skära sig mot kökets färg (och ta fokus från det) skulle jag nog hålla mig borta från alla gröna toner och istället satsa på en grå eller kanske svart variant. Tänker att det kan bli för många färger på en och samma gång, något som kan uppfattas som rörigt. Stolarna är så snygga i sig, och mot ert snygga kök tror jag att svart ram och svart sits skulle vara så rätt!

 4. Ella skriver:

  Hej!
  Jag tror typ på dusty gray? Superfin och känns som om den passar mot resten av hemmet. Men kan ni inte beställa prover och jämföra i hemmet?
  Kraam

 5. Julia skriver:

  Dark green röstar jag på 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..