Bomb i kvarteret, ilska över mäns våld och inget blev som jag tänkt

Skärmavbild 2019-10-18 kl. 13.22.45

Livet alltså. Natten till i går var jag uppe och kissade runt 02. När jag lagt mig i sängen igen hörde jag ett ENORMT ”BOOOOM!”, och jag överdriver inte när jag säger att hela byggnaden skakade. Smällen kändes i hela kroppen. Blev inte rädd då jag inte hörde några sirener strax efteråt, tänkte att det var sprängningar nere vid Slussen (ett område här i närheten som håller på att byggas om) som nått upp till oss.

Men. Det var en bomb (!) som placerats i en trappuppgång bara runt hörnet från där vi bor, läste jag i nyhetsappen på morgonen. Ingen blev skadad, och en kille som befann sig i närheten hade blivit varnad för att det ”skulle smälla” av de förmodade gärningsmännen. Uppenbarligen placerades bomben i trappen för att skrämma någon som bor i huset. Var förbi där i går som ni kanske såg på mina stories. Porten var sprängd till flisor och fönsterna i den berörda fastigheten (+ ett flertal fastigheter runtomkring – mitt kontor som ligger mitt över gatan från bomben hade dock klarat sig mirakulöst) var totalt splittrade.

Iggy och Niklas blev stoppade av lokaltidningen när de var på väg till föris, läs artikeln här. Jag och Niklas pratade om det sen på kvällen; om det ändå väldigt fina i att Iggy bara tyckte det var spännande att en bomb sprängts bredvid hans hem (kolla in hans min på bilden ovan! 😂). Det säger en del om hur trygg hans lilla värld är. ❤️ För alldeles för många barn på jorden innebär bomber något allt annat än spännande. 💔

Jag känner mig inte otrygg, även om jag tycker att våldet den senaste tiden är SANSLÖST. Jag tänker på den unga kvinnan med sin bebis (klarar knappt av att tänka på det), och den andra unga tjejen som blev skjuten genom sitt fönster. I för övrigt samma område där jag växte upp. Alla ”gangsterkoder” som brukade existera (?) verkar ha upphört.

Blir vansinnig på förekomsten av vapen i världen och än mer vansinnig på de ledare som inte aktivt begränsar människors tillgång till vapen. Så mycket som är så fel i vårt samhälle, och jag blir SÅ TRÖTT på att kvinnor igen och igen och igen behöver betala priset för mäns idiotiska beslut, mäns våld. 🤮 Vi behöver fler kvinnor på beslutsfattande positioner, av SÅ många anledningar. 👊🏻💥

IMG_2152

Hursomhelst. Dagen fortsatte i alla fall med att jag klippte mig (som ni vet). Sen åt jag lunch med Jossan på Flik. Är inget stort fan av bowls etc (mer av en kolhydratsbrutta – ge mig en MACKA! 👹), men dem de har på Flik (inne på Gina Tricot på Götgatsbacken) är tamejtusan magiska. Dream Big bowl är min favvo, och den är (faktiskt!) lika god som den är vacker. Och nyttig som en bonus. ✨ (Om ni går dit kan ni skippa salladerna dock, de är inga höjdare tycker jag.)

josefin dahlberg vanja wikström

SÅ FINT att få hänga med denna fina mänska igen. 💞 Jossan är min själssyster. Älskar henne! Hennes värme, smartness och genomfina energi. 💓 Vi pratade en maaaaaassa om det privata, men också en smula business. Vi har ju lagt ner podden, men på tisdag livepoddar vi faktiskt i Göteborg – så vi behövde prata igenom det.

IMG_2155

Vår hållbara take away-mugg (perfa för kaffe/te/soppor/smoothies med mera) snackade vi också om. Den blir SÅ FIN och så GENOMBRA på alla sätt och vis. 💘✨ Tillverkas just precis i detta NU och vi hoppas få hem muggarna om ca tre veckor. 🙏🏻

vanja wikström hår kort blond page

Och nu hoppar vi till i dag. Jag fick alldeles nyss ett telefonsamtal som innebär att den här helgen inte blir alls vad jag planerat. Våra vänner från Hova (som blev som en bonusfamilj 💞) skulle kommit upp och hälsat på. Vi skulle gå på Grönan (deras Halloweengrej, var där förra året och det var SÅ kul, tips tips! 🎃), äta middagar, leka med kidsen och ha det allmänt GÖTT. Men. Tyvärr blev det sjukhusvistelse för min kompis istället (hon är okej, men behöver vård kommande veckan), så nu är allt avblåst. 😩

Men det blir bra ändå. Jag ska försöka få till samma upplägg om två veckor i stället. Passar ju egentligen bättre då, målningen bör vara nästan färdig vid det laget vilket innebär att vi skulle kunna bjuda på middag och hänga hemma hos oss. Just nu är det…trixigt, to say the least. MYZ-faktorn är inte riktigt där. Det blir nog bra. LIVET, alltså. Best laid plans osv. 🤪

Nu ska jag jobba en stund till. Målaren går om en timma, då hoppas jag hinna ta lite bilder så att ni kan få se i ett inlägg i helgen hur FINT det blir här hemma, även om det är lite kaosigt. Vi har också hunnit få hem våra barstolar i Dirty Pink och det blev bara SÅ JÄVLA (förlåt) BRA! 😍🎉 Ska visa er lite senare, när inte hela köket är täckt av plast och täckpapp. 😬 Ha en fin fredag nu! 😚

 1. Maria skriver:

  Saknar podden! Den var liksom min väg in i era sociala medier… Gjorde att jag läste era bloggar osv. Försöker fortsätta med det, men missar och glömmer, och så blir det mer sporadiskt istället. Men jag förstår såklart att saker ändras, förutsättningar och vilja!

  1. Ellinor skriver:

   Jag saknar också podden. Och Josefins blogg. Önskar allt det bästa åt er båda! 💕

  1. Vad fint. <3 Hajar absolut, men var sak har sin tid. Fint att du förstår, och FINT att vara saknade! <3<3<3

 2. Kim skriver:

  Hej! Vill du snälla fråga vart Josefins tröja är ifrån? Den vita (hoodie?)

 3. Sofia skriver:

  Och Niklas somnade om! 😮 Woho!

 4. Emma skriver:

  När och var ska ni livepodda i Göteborg? Får vem som helst komma? Kostar de något? Saknar poddisen men rätt beslut att ni prioriterar hälsan först. Massa kramar ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Å, gulle! <3 Jag tror att det är ett privat event (för HSB) så tror inte att det går att komma tyvärr. Men vad gullig du är som frågar! <3<3<3

 5. Ea skriver:

  Även jag tänkte på att Niklas sov och somnade om! Bra fokus här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..