Vanja 12 år, mattförälskelse och vårt VITA vardagsrum!

Innehåller annonslänkar

IMG_2244

Okeeeej – vem är redo för världens rörigaste inlägg? 🤪🙋🏼‍♀️ Blir kul, nu kör vi en påse gott å blandat! 🎉 Min helg blev ju inte alls som jag hade tänkt iom att våra kompisar från Hova inte kunde komma. Men – det blev bra ändå. Eftersom de bokade av kunde vi hoppa på något som jag tackat nej till (pga planer med Hovakompisarna) – min svägerskas 40-årsbrunch. Det var URMYSIGT. 💝

Vi var ett 20-tal personer och alla i familjen var där. Förutom mamma (som är på välförtjänt semster i Spanien) och Niklas som såklart inte pallar med den här typen av sammankomster än, även om han är bättre (för det ÄR han, YES! 🙌🏻😭). Niklas hoppas dock att detta är sista familjegrejen han missar. Kanske något optimistiskt, men man kan alltid hoppas. 🙏🏻

Vi var på Trattorian som hade sjukt bra brunch, och till efterrätt fanns det (bland mycket annat) en glassvagn med åtta (!) sorters glass, massor av strössel, såser och andra smarriga tillbehör. Tinat åt tre portioner 🙈 (ni ser den renslickade bägaren på bilden ovan) och Iggy var så SÅ mån om att få med precis ALLT gotte i sin bägare – att den blev totalt överfull och såklart tappades i golvet. 😬 Men men. Vi började om, och gjorde en ny – nästan lika full. 🍧

IMG_2245

Min syrra var där, och visade mig några gamla bilder hon hittat hemma och fotat av med telefonen. Ni ser vilka detta är va? Anno 2006 skulle jag tippa. 💞

IMG_2247

Hon hade även hittat denna PÄRLA! 👹 Kanske inte liiiika lätt att utröna vem denna snajdiga beauty är, men får väl avslöja att det är Vanja Wikström cirkus anno 1990. Var nog omkring 12 bast skulle jag tippa. Med glajer (såg som en kratta, gjorde laseroperation när jag var runt 20 och ser som en falk sen dess 🙌🏻), brunt hår i snedbena och tajt, ribbad topp haffad på JC Drottninggatan (fräsigaste klädstället i stan när jag var tweenie). Toppen var tajtare än tajt – var såklart oerhört stolt över de små geléhallonen som börjat puta därunder. 😂

Känns lite fint att se mig själv såhär. Tänk att jag varit så pyttig, liksom. Blir sugen på att ge den där glasögonprydda soon to be-tonåringen en kram. ❤️

vanja wikström stil teddyjacka

Numera ser jag ju dock ut såhär. Typ VARJE dag, kan jag avslöja. Har kärat ner mig nåt fruktansväääärt i den här teddyjackan från Arket och har den därför jämtjämtjäääämt. Har blivit min uniform.

vanja wikström stil teddyjacka 2

Men den är liksom så PERFEKT när vädret är som nu – varken supervarmt eller superkallt. Klassisk höst. 🍂 Man får plats med en tjock tröja under utan att det blir för bylsigt, och den är lika fin uppknäppt som stängd. Perfa för alla som gillar lager på lager, teddyjackan hittas här. ☁️🐨

matta saffran (kopia)

Okej, nu går vi vidare i detta röriga (men ändå rätt roliga, eller hur? 👹) inlägg med att titta på en matta jag föll handlöst för när jag såg en sneak peek på den på Layered´s stories för ett tag sen. Jag fick typ…svettningar. Skärmdumpade på stört. Insåg att den skulle vara PERFEKT i vår teve/mys/hänghörna tillsammans med våra två soffor. Snabbt collage så ni ser:

matta saffran (kopia) med soffor

I hänghörnan har vi ju en skinnsoffa från The Sofa Company (modellen heter Johan om någon undrar) och en grön sammetssoffa från Made (heter Imani och finns även i en större version). Och NI SER JU hur fina de blir tillsammans med mattan från Layered?! 😭😍 Layered alltså, såna GENIER!

Lite Loop of Life-info: när jag och Malin stängde ner GlamMom-butiken på Regeringsgatan i Stockholm, var det Layered som tog över vår gulliga lilla lokal. Det var deras första ställe, och nu har de ju vuxit nåt enormt, de växte ur den lokalen på ett kick. SÅ välförtjänt. De gör så sjukt fina grejer. 🙌🏻

IMG_2264

Nu avslutar vi detta inlägg med att kika på hur det ser ut här hemma för tillfället. Målaren är preciiis klar med vardagsrummet, så täckpappen och all plast åkte bort för typ tio minuter sen. Och det är SÅÅÅ krispiiiigt! Så vitt! 😍Istället för pissgult. 🙈 Nu ser den inbyggda bokhyllan vid skjutdörren äntligen inbyggd ut, hurra!

IMG_2265

Ska ta bättre bilder i morgon och göra ett redigt före- och efterinlägg, men tänkte att det kunde vara kul att få se en snabb ögonblicksbild också. 😊 I dag är för övrigt sista dagen vi har kvar vår fina vagn (till höger), träskåpet, vår gamla matta osv. Allt vi la upp på Tradera är nu sålt, det mesta hämtas redan i kväll. Och jag tror att en del hamnat hemma hos några av er. SÅ kul! ✨😍 Nu avslutar vi detta röriga (men roliga – right?) inlägg! Ha en toppenmåndag! 😙

 1. Linda skriver:

  Lite nyfiken på vad målningen o arbetet med väggarna kostar? Vi har flyttat o haft lite målare här för offert o är lite chockad 🙂

  1. Just målningen står inte vi för, utan värden. Så det vet jag faktiskt inte. Ett klassiskt tips är att alltid ta in flera offerter. Vi tog in två olika firmor för att måttbeställa speglar från i badrummet/toan och det skiljde nästan 5000 kr mellan dem. Ett ganska litet jobb dessutom, så hade vi bett om ett mer omfattande arbete hade skillnaden blivit STOR. Att måla om flertalet rum är ju ett stort jobb, så ta in fler på offert!

 2. Emmy skriver:

  Jag och min sambo har valt att bo kvar i våran hyresrätt i centrala Gbg för ingen av oss har en bostadskarriär i ryggen så då behöver i flytta långt åt helvete för att få råd att köpa. Älskar vår lägenhet men toaletter och kök är Så trista. Jag vill verkligen renovera ur egen ficka (känns också billigare än att be hyresvärden och få en saftig hyreshöjning istället) jag är därför så nyfiken på hur mkt er renovering har kostat. Hajjar om det känns personligt dock!

  1. Hajar till tusen! 🙂 Trixigt det här med att skriva ut exakta summor i bloggen har jag märkt. Skulle gärna vara 100% transparent men när jag varit det tidigare har det alltid givit upphov till en massa bökiga diskussioner så jag orkar faktiskt inte med det. Men om du mailar mig kan vi ta det den vägen istället. Kram!

 3. Jenny skriver:

  Hej. Helt annan fråga än just inlägget.
  Men Instagram. Den senaste bilden med prickiga blusen. Vart är byxorna i från 🙂

 4. Sara skriver:

  Det är jag som har köpt det fina skåpet! Jag såg det på Tradera och förstod sen att det var ert fina skåp jag budat på. Så roligt! Jag är så peppad på att få hem det idag 🙂

  Fint med de vita väggarna. Er lägenhet kommer verkligen bli superfräsig när den blir klar 😀

  1. Ha ha men huuuur härligt! 😍 Hoppas det gick bra att hämta det i dag och att det sitter som en smäck hemma hos dig!<3 Och TACK - jaaaa det kommer bli sååå fiiiint! Snaaaaaaaart så.....

   1. Sara skriver:

    Tack, det gick alldeles utmärkt! <3 Så roligt att träffa Niklas och barnen (som är ännu sötare i verkligheten). Träffade på en av era grannar i hissen som undrade om ni har några möbler kvar där uppe med tanke hur många som bärs därifrån. Vi lugnade henne med att än verkar det inte vara tomt 😀

    1. Meeeen gulle dig! <3<3<3 Ha ha, vad roligt sagt av grannen! Ja de undrar nog vad sjuttsingen vi håller på med däruppe på vinden! 🤪 Snaaart är vi klara dock! Härligt att höra att allt gick bra, kram! <3

 5. Julle skriver:

  Men hallå hur lik är inte Tintan dig som 12åring?! 😍😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..