ANNONS

Följ med på min Dermapen4-behandling!

/

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 6

Nu kommer ett inlägg för oss hudvårdsnördar. 😍 Men först: vill vara 100% transparent med att jag inte betalat för denna behandling. Det är dock inget arvoderat samarbete och heller inget krav från Nordiska Klinikens sida att jag i gengäld ska erbjuda inlägg om behandlingen. Man kan beteckna det som ett pressprov, och det är upp till mig om jag vill dela med mig av min upplevelse eller inte. Vilket jag vill, för jag tycker detta är SÅ spännande! 😃 Nu kör vi!

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 2

Som ni vet är jag extremt noga med hur jag tar hand om min hy (mastodontinlägg med alla mina hudvårdsfavoriter och min hudvårdsrutin kommer!). Det senaste året har jag dock prioriterat bort mig själv en del (som ni också vet 🤪), men nu när livet börjar kännas något lättare vill jag börja göra mer saker för MIG SJÄLV igen. Därför bokade jag en Dermapen-behandling som jag velat göra såååååååå länge. 🙌🏻 Känner att ju äldre jag blir, desto viktigare är det att gå regelbundet till någon som gör personifierade insatser för just min hy.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 5

Jag brukar gå till Carolina på Nordiska Kliniken för ansiktsbehandlingar, så hon gjorde även min Dermapen. Här ovan ser ni den förresten, Dermapen4, den allra senaste tekniken. Nordiska Kliniken har alltid de absolut nyaste verktygen – det är bland annat därför jag tycker om att gå till dem, man får det bästa helt enkelt.

Varför ville jag göra en Dermapenbehandling då? Jo, jag har alltid tyckt det känts läskigt att gå osminkad, och detta beror framförallt på att min hy är så ojämn. Röda områden, fläckar, stora porer. Så mitt mål med min hudvård är alltid att få till en så frisk och jämn hy som möjligt. Dermapen anpassas beroende på vem som behandlas, men det jag ville var att få bättre struktur i huden, jämnare hudton och få hjälp med fina linjer och stora porer. Har man acneärr eller liknande är det också en jättebra behandling.

dermapen 4 stockholm behandling Vanja Wikström

Maskinen har 16 nålar som förs över huden och skapar nästan 2000 mikroskopiska hål/kanaler – per sekund. Hålen gör det möjligt att slussa ner behandlingspreparat på djupet, och preparaten blir därför mycket mer effektiva.

Hålen triggar också igång hudens läkningsprocess vilket gör att elastinet och kollagenet kommer igång – nåt som ger bättre spänst. Behandlingen minskar linjer på djupet, jobbar mycket med struktur och ärr och verkar uppstramande.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 8

Men nu till själva behandlingen! Först sminkas ansiktet av såklart.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 3

Sen läggs de behandlingspreparat på som ska gå ner i huden. I mitt fall valde Carolina en cocktail med fuktboostande serum och ett uppljusande medel, just för att få bukt med mina fläckar (har en stooor vid ena ögat som jag gärna skulle vilja syntes lite mindre).

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 4

Efter det drar Dermapenmaskinen igång, och den förs över huden i hela ansiktet (man kan även behandla hals och dekolletage om man vill). Och jag ska inte ljuga. Det känns. På de flesta ställena är det nemas problemas, men på näsan och runt ögonen (där min hud är tunn) kändes det rätt rejält. Men det positiva är att det går snabbt. Själva Dermapendelen av behandlingen tar kanske 15 minuter för ett helt ansikte.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 7

Efteråt var huden blossig och varm och det sved en del. Då fick jag ligga med en sval och skön ansiktsmask i tio minuter, efter det kändes det mycket bättre. Det sved litegrann i huden resten av dagen och kvällen, men morgonen efter var det i princip helt borta. På några ställen var huden fortfarande röd och hade små prickar (dessa gick bort efter ngn vecka), men då kunde jag ha smink så det gjorde inget.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström

Egentligen är det alldeles för tidigt att säga om jag är nöjd eller inte. För det resultat jag är ute efter behöver jag tre behandlingar med ca 6, 7 veckors mellanrum. Först ca två månader efter den sista behandlingen syns det färdiga resultatet, så det är ett tag kvar. 😂 Men alla jag pratat med som gjort Dermapen är väldigt nöjda, så jag misstänker att jag blir det också.

Hursomhelst – nu vet ni i alla fall att jag gjort en första behandling, så uppdaterar jag när jag gjort min sista så får vi se om jag tycker att jag fått det jag hoppats på: en jämnare hud med bättre struktur och spänst.

Dermapen är en behandling som passar alla, oavsett hudtyp och man kan göra den på fler ställen på kroppen än bara i ansiktet. Ska ärrbildning behandlas behöver man dock ofta gå fler gånger än tre. Ni kan läsa mer om Dermapen4 här.

15
51

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00