Följ med på min Dermapen4-behandling!

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 6

Nu kommer ett inlägg för oss hudvårdsnördar. 😍 Men först: vill vara 100% transparent med att jag inte betalat för denna behandling. Det är dock inget arvoderat samarbete och heller inget krav från Nordiska Klinikens sida att jag i gengäld ska erbjuda inlägg om behandlingen. Man kan beteckna det som ett pressprov, och det är upp till mig om jag vill dela med mig av min upplevelse eller inte. Vilket jag vill, för jag tycker detta är SÅ spännande! 😃 Nu kör vi!

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 2

Som ni vet är jag extremt noga med hur jag tar hand om min hy (mastodontinlägg med alla mina hudvårdsfavoriter och min hudvårdsrutin kommer!). Det senaste året har jag dock prioriterat bort mig själv en del (som ni också vet 🤪), men nu när livet börjar kännas något lättare vill jag börja göra mer saker för MIG SJÄLV igen. Därför bokade jag en Dermapen-behandling som jag velat göra såååååååå länge. 🙌🏻 Känner att ju äldre jag blir, desto viktigare är det att gå regelbundet till någon som gör personifierade insatser för just min hy.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 5

Jag brukar gå till Carolina på Nordiska Kliniken för ansiktsbehandlingar, så hon gjorde även min Dermapen. Här ovan ser ni den förresten, Dermapen4, den allra senaste tekniken. Nordiska Kliniken har alltid de absolut nyaste verktygen – det är bland annat därför jag tycker om att gå till dem, man får det bästa helt enkelt.

Varför ville jag göra en Dermapenbehandling då? Jo, jag har alltid tyckt det känts läskigt att gå osminkad, och detta beror framförallt på att min hy är så ojämn. Röda områden, fläckar, stora porer. Så mitt mål med min hudvård är alltid att få till en så frisk och jämn hy som möjligt. Dermapen anpassas beroende på vem som behandlas, men det jag ville var att få bättre struktur i huden, jämnare hudton och få hjälp med fina linjer och stora porer. Har man acneärr eller liknande är det också en jättebra behandling.

dermapen 4 stockholm behandling Vanja Wikström

Maskinen har 16 nålar som förs över huden och skapar nästan 2000 mikroskopiska hål/kanaler – per sekund. Hålen gör det möjligt att slussa ner behandlingspreparat på djupet, och preparaten blir därför mycket mer effektiva.

Hålen triggar också igång hudens läkningsprocess vilket gör att elastinet och kollagenet kommer igång – nåt som ger bättre spänst. Behandlingen minskar linjer på djupet, jobbar mycket med struktur och ärr och verkar uppstramande.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 8

Men nu till själva behandlingen! Först sminkas ansiktet av såklart.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 3

Sen läggs de behandlingspreparat på som ska gå ner i huden. I mitt fall valde Carolina en cocktail med fuktboostande serum och ett uppljusande medel, just för att få bukt med mina fläckar (har en stooor vid ena ögat som jag gärna skulle vilja syntes lite mindre).

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 4

Efter det drar Dermapenmaskinen igång, och den förs över huden i hela ansiktet (man kan även behandla hals och dekolletage om man vill). Och jag ska inte ljuga. Det känns. På de flesta ställena är det nemas problemas, men på näsan och runt ögonen (där min hud är tunn) kändes det rätt rejält. Men det positiva är att det går snabbt. Själva Dermapendelen av behandlingen tar kanske 15 minuter för ett helt ansikte.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström 7

Efteråt var huden blossig och varm och det sved en del. Då fick jag ligga med en sval och skön ansiktsmask i tio minuter, efter det kändes det mycket bättre. Det sved litegrann i huden resten av dagen och kvällen, men morgonen efter var det i princip helt borta. På några ställen var huden fortfarande röd och hade små prickar (dessa gick bort efter ngn vecka), men då kunde jag ha smink så det gjorde inget.

dermapen stockholm behandling Vanja Wikström

Egentligen är det alldeles för tidigt att säga om jag är nöjd eller inte. För det resultat jag är ute efter behöver jag tre behandlingar med ca 6, 7 veckors mellanrum. Först ca två månader efter den sista behandlingen syns det färdiga resultatet, så det är ett tag kvar. 😂 Men alla jag pratat med som gjort Dermapen är väldigt nöjda, så jag misstänker att jag blir det också.

Hursomhelst – nu vet ni i alla fall att jag gjort en första behandling, så uppdaterar jag när jag gjort min sista så får vi se om jag tycker att jag fått det jag hoppats på: en jämnare hud med bättre struktur och spänst.

Dermapen är en behandling som passar alla, oavsett hudtyp och man kan göra den på fler ställen på kroppen än bara i ansiktet. Ska ärrbildning behandlas behöver man dock ofta gå fler gånger än tre. Ni kan läsa mer om Dermapen4 här.

 1. En av de bästa behandlingar jag provat.
  Min hudstruktur ändras på en behandling 🤩
  ( har ingen problem hy ser vanligtvis ingen skillnad när jag varit hos hudteraputen).
  Kan man hoppas på en rabattkod 😇.

  1. Vad KUL! Har hört detsamma från så många andra, så pepppp! 😍 Ha ha, ska kolla med Nordiska, vet inte om de gör sånt. Men kanske kan ge er en julklapp eller nåt? Vore ju gött! Jag kollar! 😘

 2. Lisa skriver:

  Weei, jag var precis och gjorde det nu på söder, Elisabethskolan 🤩 Sitter här med svidande ansikte. Hur djupt körde de nålarna där du var? Ska verkligen bli spännande att se vad det ger sen. Stor kram Lisa

  1. Åååå vad KUL! 😀 Vet inte exakt hur djupt Carolina körde, tror (obs minns inte exakt vad hon sa) att hon gjorde olika på olika områden. Och sen tror jag man gör olika på olika personer också, att allt beror på hur huden ser ut och vad man vill behandla. Tycker också detta är sjuuukt spännande! 😍

  1. Nu fick jag svar från Carolina på Nordiska Kliniken: Carolina varierade djupet från ca 0,2 mm – 1 mm. 🙂

 3. Anne skriver:

  Låter lite kontraproduktivt att skapa inflammation i huden, när alla hälsoråd i övrigt handlar om anti-inflammatorisk kost etc. Sen vet jag inte om det är bra att föra ner kemikalier djupt i huden då huden ju är en skyddsbarriär mot kemikalier, som i värsta fall skulle kunna skada DNA och öka risken för hudcancer etc. Nanopartiklar i solskyddskrämer anses ju inte bra av det skälet t.ex. Några reflektioner på kvällskvisten bara.

  1. Karin skriver:

   Min tanke också! Känns underligt att inducera öppna sår, för att sedan föra ned kemikalier och exponering av bakterier och på så vis riskera en infektion.
   Huden är ju vår första barriär mot sådant, vad händer då när vi aktivt bryter den? Bara en tanke…

  1. Jag har bett Nordiska Kliniken svara, så att du får ett 100% korrekt svar (ska inte ge mig in på något jag inte hajar till fullo 🤪). 🙂

  1. Hej, nu har jag fått svar från Carolina på Nordiska Kliniken som gjorde min Dermapenbehandling:

   Mer eller mindre alla behandlingar med apparatur som görs på salonger och kliniker orsakar en kontrollerad skada i huden för att kicka igång hudens biologiska läkningsprocess.
   Med dermapen utförs detta under kontrollerade former och därför läker huden ihop fint och till det bättre. Detta är en av orsakerna varför det är så viktigt att gå till en seriös aktör, som har utbildning och kvalité på sin apparatur, för att säkerställa att behandlingen går rätt till så inga komplikationer sker.

   Inflammationen som man skapar i huden är temporär och kickar igång många olika tillväxtfaktorer som enkelt förklarat väcker huden och stimulerar läkning på ett korrekt sätt. Den inflammation vi skapar i huden med Dermapen är alltså inte farlig på något sätt, utan görs kontrollerat, för att hudens sedan skall läka och bli bättre.

   Angående produkterna, Dp Dermaceuticals som slussar ner i huden under behandlingen är alla godkända och anpassade för att nålas in. Det är alltså inte vilken produkt som helst, utan som sagt anpassat för att just slussas in. Man kan absolut inte ta vilken produkt som helst och nåla in och därför är det av yttersta vikt att man som slutkonsument pratar med sin behandlare om vilka produkter som används i behandlingen och att samtliga är godkända för ändamålet 🙂

   1. Agnes skriver:

    Hur tänker de kring infektionsrisken? Finns ju massor av bakterier på huden normalt (alltså normalfloran) som är bra på huden men som inte bör hamna under den. Tänker tex på staphylococcus aureus som finns bla runt näsan. Den kan skapa jobbiga infektioner om man har otur. Desinfekteras hela huden med jod, hibiscrub eller liknande innan?

   1. Anne skriver:

    Är det inte lite väl mycket av konsumenten att kräva att de är insatta i ingredienserna i produkterna som används? Om man för skojs skull kollar in en produkt, t.ex en fuktmask från Dp dermaceuticals, så ser man att en av de första ingredienserna är en jästsvamp; ”saccharomyces copper ferment” som vad jag förstår det gör så att kopparjoner omvandlas till ett annat ämne så att detta ämne når ner i huden djupare. Kör man sen det ämnet i en kosmetika -data bas kan man få fram att djurstudier har visat skadliga effekter i måttliga doser. Det var bara en av många ingredienser i fuktmasken t.ex.

    1. Såhär svarar Nordiska Kliniken:

     Även fast det är ovanligt, finns det alltid en risk för infektion i samband när man sticker i huden. Därför jobbar man noggrant med hygienen under behandlingens gång samt att man som kund blir informerad om vad man måste tänka på i samband med behandlingen. Efter behandlingen får man som kund all information som man bör ta del av och följa, för att undvika att bakterier kommer in i huden.

     Innan nålningen påbörjas spritas såklart huden av med rätt typ av preparat, så huden är helt ren och behandlingen kan utföras utan risker.
     Microneedling, som är metoden man använder sig utav vid Dermapen behandlingar har funnits länge och är en helt säker metod att använda. Men som sagt är det noga att man väljer en salong/klinik med erfarna behandlare som använder sig av orginalapparatur och kvalitétsprodukter såsom Dp Dermaceuticals under behandlingens gång.

    1. Jag litar helt och fullt på Nordiska Kliniken och deras behandlingar. Att jag inte förstår allt de gör till 100% är inget som jag lägger vikt vid så länge förtroendet finns där. På samma sätt som att jag låter min tandläkare göra sitt jobb utan att förstå till 100%, läkaren göra sitt jobb, restaurangen laga sin mat utan att veta exakt vad de har i osv.

     1. Anne skriver:

      Förstår din tanke, men tror det finns en fara med att jämföra leg. läkare (5,5 års läkarstudier + 21-24 mån allmäntjänstgöring) samt ev. 5 års specialist tjänstgöring. Respektive leg.tandläkare minst 5 års universitetsstudier med ett certifikat i microneedling (1 dags utbildning!!). Det jag reagerar på är att man lättvindigt ger en
      ” medicinsk” behandling som de facto skadar huden, ökar infektionsrisken m.m.
      Men varje gör som varje vill, lovar att inte tjata mer om detta nu.

      1. Ha ha, jag förstår din tankegång – och din omtanke! 😘 Helt rätt att vara kritisk, och precis av den anledningen är det sjukt viktigt att gå till en klinik som är kunnig med folk som vet vad de pysslar med. Ska inte tjata mer jag heller nu! 😜

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..