Kände mig som ett geni när jag kom på detta

img_1055

Jag höll på att skriva att ”Nu ska jag inleda veckan med en finfint måndagstips!”…men så kom jag på att det ju är tisdag i dag. För oss känns det som måndag, då föris var stängt i går så vi har haft tredagarshelg. 🤪 Hursom! Här kommer ett finfint TISDAGSTIPS! 👹

Vet inte om ni minns det, men våra Hovakompisar skulle ju komma upp till Stockholm för några helger sen? Vi skulle ha en urmysig helg ihop med våra kids, men så kom livet emellan. Just det vet vi ju allt om numera. 😬 Hursomhelst så sket det sig, och även om det var URtråkigt att det inte blev av, så innebar det att jag å kidsen helt plötsligt kunde gå på min svägerskas 40-årsbrunch (som jag tackat nej till pga besöket). Det var såklart jättekul, men då jag helt plötsligt hade mindre än 12 timmar på mig att kirra en bra present fick jag också lite panik. Tills jag kom på en STRÅLANDE idé! 💁🏼‍♀️

IMG_2241

Och eftersom jag förmodar att ni är flera därute som ibland befinner er i presentpaniksträsket tänkte jag att jag bara måste dela med mig av min lösning (jag var SÅ nöjd när jag kl 22.30 dagen innan födelsedagsbrunchen hade kommit på den! ✌🏻😂). Vad gjorde jag då? Jo – jag haffade en BLOMSTERPRENUMERATION! 🙌🏻🌸🌻🎉🌸

IMG_2242

HUR ljuvligt att få hem färska blommor regelbundet? 😍 Var SÅ SJUKT NÖJD när jag kläckt detta, visste också att min svägerska skulle älskaaaaa en sån present. 👏🏻🌻

img_0217

Jag har sen länge haft en prenumeration hos Flowery.se, så jag beställde från dem till min svägerska också. De skickar alltid urvackra buketter som håller LÄNGE. 🙏🏻 Jag har ofta kvar blommor som de skickat i flera veckor. Just precis nu sitter jag faktiskt och tittar på en blomma som jag fick hem för tre veckor sen (inte den på bilden, den är tagen i vår gamla lya), men som fortfarande är vacker.

Jag rensar alltid buketterna efter någon vecka, tar bort det som eventuellt vissnat och sparar det som är vackert. Ofta kan man få de sparade blommorna att kännas nya genom att ställa dem i en annan vas, eller putta med dem i en färsk bukett. Bättre för både plånka och planet. ♻️

img_1414

Hos Flowery kostar en prenumeration 295 kr per gång, då får man blommorna levererade hem till dörren. De lägger alltid med blomsternäring, information om blommorna och förslag på arrangemang. Man kan välja att få hem blommor varje eller varannan torsdag, jag kör på varannan då de står så himla länge. 🌸

Flowery är också riktiga grymmingar vad gäller hållbarhet och de driver sitt företag med stor kärlek och omtanke för både miljön och mönniskorna som jobbat med blommorna längs vägen. Läs mer om deras manifest här. ❣️

img_2730

När jag går in i en blomsteraffär har jag så svårt att välja – det är för mycket vackert! 😂 Skönt därför att få hem blommor – då blir det dessutom ofta sånt jag kanske inte skulle valt själv. Mycket roligare! Verkligen en vardagsglädjepresent varannan torsdag. 🙏🏻

Tror att Flowery endast levererar i Stockholm, men för er som inte bor här i faggorna finns det garanterat liknande tjänster i närheten. Och bor ni här kan jag varmt rekommendera just Flowery, har haft dem i snart två år (lite från och till – brukar pausa över sommaren eller om ekonomin inte tillåtit) och är sjukt nöjd. Lika nöjd som jag är över denna geniala presentidé! 👹 Så lätt att anpassa till olika budgetar, känns personlig, räcker länge och går att haffa på mindre än två minuter online om man har presentpanik! 💝 Någon annan som sitter inne med fiffiga tips på sista minutenpresenter? Please share, kan aaaaldrig ha för många bra presenttips! 🙏🏻🎉

 1. Miranda skriver:

  Hej, är detta ett sponsrat inlägg?

  1. Tjena Miranda! Nej, då hade det märkts ut högst upp i blogginlägget, alt om jag lägger in annonslänkar (alltså länkar där jag får ersättning för klick eller köp) så står det också högst upp i inlägget. Har haft blommor från Flowery läääänge och puffar meeer än gärna för dem, och tyckte dessutom att det var ett sjukt bra presenttips att dela med sig av.

 2. Josefin skriver:

  Tycker det är såå bra med sistaminuten-prellar som inte är alkohol! 🙂
  Vem blir inte glad för blommor, liksom? Mitt tips är att gå till LAKRITS butiken (där allt ba är lakrits) och köpa ett gäng burkar finlakrits i ”present-påsar” (finns liksom färdiga med olika lakritsgodisar i som är lite ”roligare/lyxigare”) köp typ tre-fyra st. Ha hemma. PERFEKT att ta med sig som prelle när man går bort, eller äta upp själv om man får sockerkris.. händer ju ibland, haha. Vet att vissa inte gillar lakrits, men ja … finns ju vanlig choklad å sånt också. Grejer man kan äta är bra också, för då ger man inte massa prylar!

 3. Karin skriver:

  Vill bara flika in att det såklart är bättre för planeten att spara en bukett/blomma så länge det går men på det stora hela är blomhysterin (som blommat upp 🤓 de senaste åren) väldigt o-bra för planeten.

  Blomindustrin är en bov, som omfattar en hel del grus. Dels odlas blommorna ooooftast väldigt långt ifrån oss, ofta transpoteras dem med flyg, oftast odlas dem med en stor skopa bekämpningsmedel (även såna som är förbjudna i Europa sedan länge), blombutiker får ofta ett stort svinn och slänger mängder med blommor (som ju då gjort hela resan med bekämpningsmedel/transport mm helt i onödan) och ibland odlas de också under tveksamma förhållanden av de som arbetar med blommorna. Sällan ser vi tex kravmärkta blommor.

  Ville inte ösa en skopa bajs över ditt tips här egentligen (but I just did) men vill inte heller att mänskor ska läsa in ”bra för planeten” i samma veva som blommorblommorblommor och liksom ösa på den hysterin ytterligare, för det är något som faktiskt är tämligen enkelt att skära ner på 🌍

  Planeten och fortsatt mänskligt liv behöver vi ju alla och då kan man med all vänlighet upplysa/diskutera/bolla tänker jag ❤🌍

  1. Sofia skriver:

   Bra resonemang men kanske inte riktigt ändå hör hemma under Vanjas text här och nu?

   Från Flowery:
   ”Flowery bygger på en vision att förbättra blomsterbranschen. Från våra noggrant utvalda, rättvisemärkta odlare väljer vi blommor i säsong och tack vare vår prenumerations- och leveransmodell har vi ett minimalt svinn. Design, hållbarhet och ett högkvalitativt hantverk är våra ledord och blommorna sätts samman till tankeväckande kompositioner.

   Flowery drivs med ett hjärtligt engagemang och vår vision är att bidra till ett hållbart och rättvist samhälle där vi försöker göra gott i allt vi gör och berör med vår verksamhet. Vi tycker att allt levande ska behandlas med värdighet och respekt. Därför gör vi vårt bästa för att minimera negativa sociala, ekonomiska eller miljömässiga konsekvenser som kan uppstå till följd av vår verksamhet.

   Våra leveranser sker med en budfirma som är ISO- 9001 och 14001 certifierad och kör enligt våra miljödirektiv. Chaufförerna får lön enligt kollektivavtal och är självklart försäkrade. Vi strävar efter att använda minsta mängd förpackningar och annat förbrukningsmaterial för att ha en så låg miljöpåverkan som möjligt.

   Våra arbetstagare har gynnsamma arbetsförhållanden och rättvisa löner. Jämställdhet och rätten att engagera sig i fackföreningar är en självklarhet hos oss.

   Vi jobbar kontinuerligt med åtgärder för att förbättra vår agenda, verksamhet och prestanda i förhållande till miljö, etiska och sociala frågor.

   Tillsammans vill vi skapa en vackrare värld helt utan onödigt blomstersvinn.

   — Sandra & Madeleine”

   1. Karin skriver:

    Tack för att du gjorde bättte research än jag, Sofie!

    Det låter som om detta företag försöker förändra blombranschen ordentligt, fantastiskt! Jag blir nyfiken, de väljer blommor i säsong skriver dem, vems säsong? Eller lyckas de använda sig av bara svenskodlade blommor månntro? 🤔

    DET borde du peka på i din text Vanja 💕

    1. Helt rätt, har uppdaterat inlägget nu! Ska givetvis lyftas. ❣️

     1. R skriver:

      Känns viktigt att förstå att hållbarhet aldrig är en produkt. Produktion kan ju göras på ett mer eller mindre hållbart sätt. Men bäst för planeten vore ju slutade med den här typen av produkter och tjänster 🌏

 4. Jess E skriver:

  När du ändå är inne på ämnet prenumeration kan jag tipsa om en på te!
  Rolig och god present till nån som dricker mycket te 🙂
  Googla så hittar du.

  Eller varför inte en tidningsprenumeration?

  1. Hade ingen aning om att man kunde prenumerera på te! SUPERBRA present ju till bågon som är tefrälst! Och tidningar – absolut! Ännu mer i dessa dagar då man så sällan bläddrar i riktiga tidningar längre. Det är verkligen en lyx.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..