En sliten skara

IMG_3331

Hej på er. Tog denna bild i hissen hos Acast i morse. Skulle dit och gästa Markiz podd kl 10, men vi hade missförstått varandra så inspelningen var nästa vecka. 🤪 Oh well, jag fick helt plötsligt en ledig timma (!🙌🏻) och använde den till att ta en långprommis hem till Söder, lyssnandes på bra musik. Precis vad jag behövde efter ett gäng väääääldigt intensiva veckor där jag knappt rört mig från datorn för annat än att hämta å lämna på föris. Så morgonens fel blev med andra ord helt rätt. ❣️

img_7337

Saknar min träning. 💪🏻✨ Just nu finns inte ekonomin för PT-timmar som jag hade förut, och efter 41 år känner jag mig själv så pass bra att jag VET att det inte är någon idé WHATSOEVER att köpa gymkort. Jag tränar tyvärr inte om inte någon finns bredvid och sparkar mig i baken. Efter jul hoppas jag kunna börja igen. SÅ mycket kostnader iom renoveringen, men det ska ju vara färdigbetalt inom kort. Pust.

IMG_3008

Min goda lilla (stora!) groda! 😍 Känner överlag att jag är rätt sliten. Det har varit mycket jobb, och på grund av LIVET så pajas min minutiösa planering med jämna mellanrum. Då hopar sig alltalltallt (som denna vecka) och jag måste typ kötta varje vaken minut. Inte när kidsen e vakna såklart, men att hänga med dem är ju inte helt avkopplande heller. 😬 Och sen när de lagt sig har jag suttit vid datorn igen.

AVSKYR när det blir så, men det enda sättet att se till att det INTE blir för mycket är att göra mindre. Såklart. Så lätt sagt, så svårt gjort. Och så ska man ju få in pengar någonstans också. Nåja. Efter denna vecka är det lugnt och fint i kalendern, ska göra det jag kan för att ta på mig lagom mycket jobb framöver.

Måste ju också hitta det gyllene snittet. Nu går båda kidsen på föris och jag har ca 5, 6 timmar om dagen att arbeta på. Vad är rimligt att kunna få gjort de timmarna? Och hur stor del av kalendern är rimlig att hållas tom för oförutsedda LIVET-prylar som kullkastar min planering? Jag lär mig allteftersom.

IMG_3339

Sen ÄR det ju också ganska stressande att vi fortfarande bor i ett kaos. Såhär ser det ut hemma, precis just NU. 👆🏻Att ständigt behöva kryssa mellan grejer för att komma fram, och att konstant flytta saker pga olika bygg/målningsprojekt börjar bli rejält TRÖTTSAMT. 😬 Det är som att vi lekt Tetris här hemma de senaste månaderna.

Men. Det går framåt. Eyes on the priiiiiize. 🤪 I morse var glasmästaren här och monterade speglar i badrummet + lilla toan, och i mitten på nästa vecka inleder vi den SISTA renoveringsfasen. Då ska listerna målas, alla taklampor upp och Iggys garderob och våningssäng/koja börja byggas. Så om ca två veckor borde i princip allt vara klart. Efter det är det bara smågrejer som att byta ut fula strömbrytare osv som vi har kvar. Men det är ju tack å lov inget som kräver möbeltetris för att kirra. 🙌🏻

IMG_3135

Niklas är också sliten. Rejält sliten. Förmodligen ett superklassiskt bakslag; han kände sig så pass mycket bättre att han liksom…gjorde för mycket. Kroppen och hjärnan säger då ifrån och nu kan (och ska!) han inte göra något annat än att vilavilavila. Att han var med på Grönan var magiskt, men såhär i efterhand var det förmodligen inte så klokt. Men man vill ju liksom bara så gärna att vi ska kunna göra normala familjegrejer igen. 😭

VET ju att vi kommer komma dit, och att det bara tar längre tid om vi försöker stressa fram något. Men ändå. Det här tillståndet ÄR frustrerande – för oss alla.

svenska barnsånger med vanja lekis tv babyloonz bra barnprogram bra barnapp 12

Något som gör både mig och Niklas ENORMT glada dock, är responsen vi fått på ”Barnsånger med Vanja”. 🎉 På fem dagar har programmet visats 66 000 gånger..! Det är heeeelt galet. 🙊 Vi har aldrig tidigare haft ett klipp som gått SÅ PASS bra, och feedbacken vi fått är magisk. Just nu när vi är lite sköra betyder det extra mycket. 😭🙏🏻💘

Känns som att vi kämpat SÅ mycket i motvind (på flera plan, varit och är lite bökiga och tråkiga turer även jobbmässigt) och att därför något som vi själva verkligen lagt ner så mycket kärlek i tas emot på det här magiskt fina viset ger enormt mycket energi. ✨

IMG_3344

I kväll ska jag gå och lägga mig tiiiidigt. Vill inte ha den här mosigheten i huvudet i morgon. Och som tur är KAN jag ju sova (även om ett eller annat barn ser till att jag vaknar ett gäng gånger per natt 🤪). Får jag bara sova så brukar allt kännas enormt mycket bättre. ❣️

 1. Hej! Tack för en sån fin video. Min ettåring gillar det väldigt mycket. Sitter och små dansar och ler. ❤️En liten fråga. Visst vad du gravid med Tintin när ni spelade in detta. Jag kanske har missat om du har förklarat det innan. Men tar det så lång tid med sån här produktion?

  1. Å vad fint att höra! <3 :-D TACK! Och helt rätt - jag var gravid med Tintan när vi spelade in detta hösten 2017 och planen var att vi skulle släppa programmen några månader senare. Men vi har dels haft galen otur med allt som haft med denna inspelning att göra. Ljuset blev fel, ljudet blev fel så vi fick dubba om ALLT i efterhand vilket tog enormt lång tid, problem med green screenen, musiken tog extremt lång tid att få färdig - och sen kraschade Niklas mer och mer allteftersom och mådde sämre och sämre och hade ingen möjlighet att jobba med det. Så det tog nästan två år innan vi nu äntligen fått ut materialet. Otroligt kul att det är så uppskattat, nu har vi precis fått ut avsnitt två: https://www.youtube.com/watch?v=6ZbUagM-n3g Hoppas ettåringen ska tycka om det lika mycket! <3 🙂

   1. Okej jag förstår. Det blev super bra i slut ändan 😊. Hoppas allt går bättre för er ❤️. Har redan sett andra delen. Den va toppen. Lilltjejen tyckte om det. Kul med lite nya visor och ramsor man inte har hört innan. Ta hand om er

 2. Maria skriver:

  Min snart 2-åriga son ÄLSKAR er nya video, gör alla rörelser till sångerna och skrattar till mellansnacket 😄 Dessutom får jag lite tid att fixa middagen efter föris 🙌🏼

  1. TACK!! <3<3<3 Vi blir så sjukt glada! och just att föräldrarna ska kunna få något lite extra gjort (en dusch, göra middag etc) är precis det sätt som vi hoppas att våra klipp ska underlätta för familjer i deras vardag, så detta blir vi bara så enormt glada av att höra! <3<3<3

 3. Johanna skriver:

  Du är toppen Vanja! Läser din blogg dagligen och saknar verkligen din och Josefins podd. Vad heter podden som Markiz har som du gästade? Letar men hittar inget… Många kramar!

  1. Å men TACK! <3<3<3 Markis podd har inte kommit ut än, men jag kommer tipsa i bloggen när den finns att lyssna på. Vad fint att du saknar mig och oss. <3 🙂

   1. Johanna skriver:

    Tack för svar! Ser fram emot det🤗

 4. Johanna skriver:

  Vanja du verkar vara en så fin mamma och sambo! Älskar att läsa din blogg! Och verkligen HEJA Niklas som kämpar så otroligt med sig själv för att kunna vara med er som han älskar.
  Vill verkligen skicka lite pepp och styrka till er. Så fint ni har fått hemma, det förtjänar ni verkligen!
  Stor kram 🌸

 5. Agnes skriver:

  Tänker att det kanske ändå var värt det med grönan? För att uppehålla lite hopp och glädje i en pissig situation. Inget ni gör varje dag liksom 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..