Världens finaste klänning, GRLPWR-gala och alkoholångest

Bilderna från galan är tagna av KajsaCharlotta.se

vanja wikström märta larsson kimonoklänning

I måndags var det dags för galagalej – Årets Mama gick nämligen av stapeln. 🎉 Jag satte på mig långklänning kvällen till ära. 💁🏼‍♀️ Ska vi kika på hur den ser ut i helfigur? JA! 😍

vanja wikström märta larsson kimonoklänning 3

Tadaa! 💁🏼‍♀️ Jag kände mig SÅ RACKARNS FIN i den här kaftanklänningen som min grymma granne Märta (mamma till Åsom, Iggys bästis här uppe på vinden) gjort.

vanja wikström märta larsson kimonoklänning 4

Märta är designer och gör sjuuukt fina kläder, accessoarer och smycken. Spana in henne på MARTALARSSON.COM. 💘

vanja wikström märta larsson kimonoklänning 5

ÄLSKADE att ha på mig den här klänningen! 🙌🏻 Så sjukt smickrande modell (kaftanklänningar FTW!) och typ det bekvämaste jag någonsin burit dessutom. I en sån här klänning kan man äta hur mycket man vill utan att något känns trångt, man kan dansa fritt och bara känna sig SKITSNYGGSBEKVÄM! 💥

Heja Märta alltså, hon hajar vad kvinnor vill ha. 👏🏻 Just den här klänningen lånade jag bara, men så fort hennes nya kollektion kommer in ska jag haffa (minst!) en kaftanklänning av henne. ÄLSKAR hennes magiska prints, och de kommer i så sjukt fina färger. Bästa festklänningen jag någonsin haft på mig tror jag. Dessutom känns den urlyxig att bära, då den är i 100% siden. HEJA MÄRTA! 😍

DSC08911

Hursomhelst. När jag hade fått på mig min outfit så dukade jag upp lite bubbel och snacks här hemma. Cava till gästerna, alkoholfri fransk äppelmust till mig. Lyckades hitta i alla fall två finglas (längst uppe i en garderob, högst oklart ställe). 😂

DSC08921

Jag körde på ett vinglas. Funkade topp det med. Även om jag verkligen äääälskar vida, grunda bubbelglas. Romantiserar just den glasformen nåt enormt sen mina allra mest fanatiska Marilyn-år. 🍾

mm skumpa

Såhär. 👆🏻Det var stil å klass på de glasen, som The Gunilla skulle sagt.

DSC08912

När jag stod där vid köksbaren och väntade på gästerna blev jag väldigt glad över att lägenheten nu faktiskt var så pass fin att jag kunde bjussa på en drink i den. ✨ (Utan att behöva spela möbeltetris, bära bort verktyg å bräder samt torka bort gipsdamm innan.)

vanja wikström lägenhet vadagsrum

Vår hänghörna har verkligen börjat bli sådär mysig som vi hoppades. 😍

vanja wikström vindslyan vardagsrum

…och även om det saknas tavlor å piff så börjar det mesta nu faktiskt se schysst ut. ÄNTLIGEN! 😭🙏🏻

DSC08925

Sen kom gästerna – Elin och FiaCaroline som också skulle hakat på blev dunderförkyld i sista sekund. Classic #momlife. 🤪

DSC08934

Jag hade varken träffat Fia eller Elin innan, men vi är den moderna tidens vänner – ”känner” varandra via Inspirationstagram! 😂 Eftersom vi alla skulle på samma gala och jag numera är lite av en Årets Mama-veteran bjöd jag hem dessa nya galagoers till mig innan. Skönt att ha någon att gå med, och mysigt att hinna ses lite själva innan. Kände mig som en riktig höns-Mama med mina goda små skyddskycklingar. 😜😍😂

DSC08927

Både Elin och Fia var nominerade till galans pris ”Årets Inspiratörsmama”. Elin för sitt fackliga engagemang för jämställdhet (hon är den första kvinnliga ordföranden någonsin för IF Metall Malmfälten och jobbar själv inom grunvindustrin), och Fia för sitt synliggörande av att alla kvinnokroppar ser olika ut (via sina kanaler inspirerar hon SÅ många brudar att vara snällare mot sig själva). Såna magiska tjejer! 💪🏻❣️

AretsMama_mingel-32

När vi myst hemma hos mig en stund bar det av till Oaxen Slip och själva galan. Där var det som vanligt proppfullt med coola brudar från media-, kultur-, politik- och sportvärlden. Här är jag å Frida på väg mot de dukade borden inne i restaurangen.

IMG_3507

Maten var som vanligt toksmarrig.

AretsMama_middag-139

ÄLSKAR middagar med (genomtänkt) bordsplacering, och vi hade ett SÅ bra bord! 😍 Annika, Emily, Angelica, Caroline

AretsMama_middag-138

…å Ida!

AretsMama_middag-137

…åsså (en väldigt glad obv 🤪) Vanja – med Fia bredvid! 🎉

AretsMama_middag-189

Fia – som dessutom knep den mycket hedersamma titeln Årets inspiratörsmama! 👏🏻

AretsMama_middag-190

HURRA! Så välförtjänt! In å följ henne här för härlig kroppspepp i flödet! 💪🏻 Vid middagen berättade hon för mig att hon varit ätstörd, och att hennes konto egentligen startade som ett bantningskonto. Hon ville visa sin viktnedgång. Men sen fick både livet och kontot en annan riktning, och tur var väl det. ❣️

IMG_3545

Hann med en klassisk toaselfie! 👋🏻 Måste ju passa på att föreviga sig själv REJÄLT när man för en gång skull bär fräsig långklänning i siden. 👹

IMG_3647

Tog även denna selfie – i hissen på väg upp till vindslyan på vägen hem. Det slog mig där och då hur många gånger jag gjort liknande hissresor, fullkomligt redlös. Hur klockan varit tidig morgon, och hur sinnet sakta började komma tillbaka efter (ännu) en redig karatefylla. Men inte minnet.

Hur ångesten inför ytterligare en kväll som denna kunde ske. En kväll där jag agerat galen underhållning åt andra, på bekostnad av mig själv. Usch. Trots att jag inte druckit i festsammanhang på drygt sju år nu så kryper det fortfarande i hela min varelse av att tänka på alla de där gångerna. SÅ tacksam att jag inte längre dricker i festsammanhang, och SÅ beslutsam att aldrig, aldrig, ALDRIG mer utsätta mig själv för såna situationer igen. ❤️

vanja wikström märta larsson kimonoklänning 6

Men. För att avsluta detta inlägg on a higher note, så hade jag en väldigt härlig kväll. Urmysigt att kunna bjuda över folk till vindslyan, härligt sällskap, god mat – och så en gala som hyllar fantastiska kvinnor. 10 av 10. ❣️

 1. Du är så otroligt vacker, Vanja – ville bara nämna det!
  Kramar <33

 2. Carina skriver:

  Heter barnet Åsom? Som i Awesome liksom? Vilket underbart namn, verkligen awesome i så fall!!

  1. Jaaa, precis – som i awesome! De bodde i london i 15 och och när de blev gravida skojade de om att bebisen skulle heta awesome. Men sen fastnade det, så de gjorde om det till Åsom. Låter lite fornnordiskt liksom. Så fint!

 3. Johanna skriver:

  Hej!
  Var kommer de fina tavlorna ifrån, som hänger vid soffan?

 4. Marie skriver:

  Hej, du piffade till håret med ngt på din Story. Vad var det för magisk produkt? Behöver ngt sånt! Kram kram

  1. Jaaaa, det är VÄRLDENS BÄSTA hårgrej, bästa jag någonsin provat! Det är Bedroom Hair från Kevin Murphy, här är direktlänk: https://apprl.com/al/52Mt/ (annonslänk, jag får tre spänn om du klickar 👹). Jag sprayar lite i topparna (behövs bara tooooklite!) och kramar sen upp det i resten av håret. Det är en slags sprayvax (fast lätt) tror jag, det gör liksom allt med håret som jag gillar: ger struktur, hållbarhet och skräpar ner nytvättat hår sådär perfekt. Bästa hårprodukten jag någonsin ramlat över. Tom Niklas använder den nu! 😂

 5. Malin skriver:

  SÅ snygg klänning! Älskar den modellen! perfekt på mig som är rätt lång och grov, jag känner mig alltid kvinnlig och fin då 🙂
  Men mjau vad dyra!

  1. Ja, den är liksom den mest smickrande modellen EVER. Och yes, de är pricy… Jag skulle dock kunna tänka mig att gå ihop med några kompisar och haffa en att dela på, de är onesize har jag för mig. Så smart design (man knyter liksom ”in” klänningen under bysten på INSIDAN av plagget) som passar typ…alla. Men yes, inget man kanske spontanshoppar (som vanlig dödlig iaf 🤪)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..