Häng- och barnhörnan före och efter!

bonus hela vrum 2

Hörrni. TACK för alla era fina kommentarer ang läget just nu. Det kommer ett uppdateringsinlägg, har bara varit tvungen att landa lite i det hela, låta det marinera en smula. I morgon skriver jag av mig här på bloggen tänkte jag. Tills dess roar vi oss med – INREDNING! 🎉 Gör en alltid på bra humör. 💘 Såhär fint är det i vår hänghörna nu, men så har det ju inte alltid sett ut:

flyttdageb

Såhär såg samma yta ut dagen vi flyttade in. Nu ska vi kika på förändringen sen dess!

vrum hela 1

Här hade vi fått upp våra möbler, men inte gjort någonting åt lyans golv, väggar eller övrigt. Samma vy ser nu ut såhär:

vrum hela 2

SÅ fint – även om det är lite rattigt ljus på just de här efterbilderna. Funderade på att plåta om dem, men eftersom jag inte direkt behöver mer To Do´s för tillfället löd jag mitt eget råd och körde på GOOD ENOUGH. 👹 Ni hajar grejen, och har lite fantasi vet jag ju. ❤️

vrum vy 1

Såhär såg hänghörnan ut från andra hållet när vi precis flyttat in i början av april…

vrum vy 2

…och såhär ser samma vy ut i dag. ☺️ Vi är inte helt klara, det ska upp mer grejer på väggarna och piffas å fluffas. Men ÄNDÅ. 😍

barn 2

Barnhörnan såg ut såhär när vi fått dit nytt golv och tapetserat över den hemska glasfiberväven med täcktapet.

barn 3

Nu ser samma vy ut såhär! ✨ Skåpet till vänster är platsbyggt och rymmer ungarnas leksaker, perfekt att skyffla in allt kaos i om man vill få ett lugnare  sinne. 😅 Det var våra inredare Henke och Zandra från Esteriör som ritade det, tillsammans med finsnickaren som byggde det. Så fint!

barn 4 ny

Barnhörnan från en annan vinkel…

barn 5

…och som den ser ut nu! Det är lite för sterilt, tavlor ska upp (funderar på en tavellist ovanför rottingsoffan?) och vi ska byta ut alla fula strömbrytare mot snyggingvarianter. I alla fönsternischer ska vi bygga elementskydd som är i samma stil som skåpet – vita kanter med rottingväv inuti.

bonus hela vrum

Hela familjen trivs SÅ BRA i detta ljuvliga hörn av lyan! Så mysigt också att de som vill (läs: jag och Niklas) kan hänga i sofforna, de som vill (läs: Tintan) kan hänga i barnhörnan och de som vill (läs: Iggy) kan kuta runt som en dåre med Åsom. 🤪 Medan vi ändå är…ihop, liksom. Älskar denna öppna planlösning! 🙌🏻

 1. Bella skriver:

  Hej! Varifrån är tv-möbeln/-bänken? 🙂 Superfin!!!

  1. Den är platsbyggd för att passa in perfekt just här. Enkel att göra själv dock (eller låta hantverkare kirra, går snabbt för dem som är så vana), bara hyllplan som ska sågas till i princip. 🙂 Vi gjorde den via Henke och Zandra, våra inredare på Esteriör. De ritade den tillsammans med finsnickaren och sen hade de en kontakt på snickarfronten som byggde och monterade. https://www.esterior.se/

 2. Mia skriver:

  Det blir verkligen superfint! 😀
  Tänkte på er situation hemma. Liknar min för några år sedan, fast då var det tvärtom, jag var dålig och jag har två reflektioner. Jag skriver utifrån min erfarenhet, era förutsättning och prioriteringar vet ni bäst själva. För det första, när man mår dåligt är det fruktansvärt jobbigt att känna sig skyldig för sin partners situation. Man kan inte riktigt heller förklara varför man mår som man gör, varför det ”perfekta livet” inte räcker, jobbet och familjen. Min man är heller inte så bra på att befinna sig i situationer han inte kan påverka. Han vill göra saker och få mitt mående bättre, blir frustrerad. Och just det kunde jag inte hjälpa honom med när jag mådde som sämst. Med det vill jag säga att du antagligen hjälper Niklas mer än du tror med ditt sätt att vara och finnas till. Även om det inte är lätt, beskriver du er situation på ett sätt som gör att jag är övertygad om att du verkligen förstår och bidrar på det bästa sätt du kan. Lyckost Niklas som hittat dig! För det andra. Det blir bra igen, men annorlunda. Tänkte när du skrev att ni var på Grönan att det var tufft av er. Det är mycket folk, ljud och allmänt stökig miljö. Jag undviker fortfarande dessa miljöer, sju år senare. Men, jag väljer annorlunda, jag gör lika mycket men andra saker. Vi tar ut barnen mycket u skogen och de älskar det. Grillar, söker kottar och traskar runt. Den miljön kan jag vara i länge. Fjällen är vårt favoritresmål. Vad jag menar är att jag kan vara med mina barn lika mycket men kanske inte på samma ställen. Jag menar inte med detta att skriva er på näsan, bara ge min erfarenhet, och kanske lite input. Hoppas verkligen att ni tar det så!

 3. Clara skriver:

  Såååå fint verkligen 🤩💝🌻⚡️ Hur funkar det att ha glasbord när man har små kids?

  1. Verkligen ett praktiskt, vackert och för familjen ett sagolikt boende mitt på söder!

  1. TACK! <3 Det funkar fint tycker vi. det blir kladdigt såklart, men det går ju att putsa när man orkar. Hade glasbord även i förra lyan och det gick bra, gick inte sönder (ta i trä he he). Ungarna vet att de inte får springa runt det, så det går fint. 🙂

   1. Clara skriver:

    Tack för svar!🌸💫 Jag har ju noterat att ni haft det även tidigare så då kan det inte vara helt dumt iallafall. Är sugen på ett runt bord och då är de i glas snyggast tycker jag. Har en liten hemma som håller på att lära sig att gå så vill undvika vassa hörn.
    Kram🌻🍒💟

 4. Ida skriver:

  Hej Vanja,
  Vi har ÄNTLIGEN fått till ett fantastiskt byte. Vi har bytt våra två ettor mot en trea på Söder, med balkong i söderläge. DRÖMMEN!
  Dock är jag ju lite sugen på ett projekt som ert, men undrar hur mkt pengar ni lagt ner på denna renovering? Du kanske inte vill säga det, vilket jag i så fall förstår och respekterar i så fall, men det hade varit kul att få ett hum om vad en renovering likt er går på.
  Såååå fint ni har fått, ni måste vara så nöjda.

  1. WOOOOW, grattis! <3<3<3 😀 Vad glad jag blir, och balkong pckså – I SÖDERLÄGE!!!! DRÖMMMMMMM! 😀 Jag skulle gärna vara 100% transparent ang kostnaderna här på bloggen, men pallar inte det längre då det blivit såna diskussioner varje gång jag nämnt faktiska siffror. Men maila mig så svarar jag! 🙂

 5. Anna skriver:

  Så FINT!!

  Vad tycker ni om golvet? För visst är det ett IKEA-golv? Vi ska byta golv i nästan hela vårt hus och det blir ju svindyrt med nån fancy parkett… Tycker erat golv ser jättefint ut på bild så blir väldigt sugen!

  1. Vi ÄLSKARRRR golvet! Det är detta från IKEA: https://www.ikea.com/se/sv/p/graesmark-laminatgolv-ekmoenstrad-ljusbrun-antikeffekt-50424775/ det är superskönt att gå på, och slitstarkt. Här har det släpats maskiner hitan å ditan på det under renoveringen, plus massa kids som konstant tappar grejer på det etc och det har inte fått en skråma. SÅ nöjda! Kostade typ 10K för materialet (hela lyan i princip), men sen tillkommer ju arbetet att lägga in det. Men sjukt prisvärt. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..