Så som livet var förut + lägenhetsinspo deluxe!

rimage

Vad är detta för vansinnesfräsig vindslya, undrar ni nu kanske? Ja – inte är det vår, även om jag nog tycker att vi nu börjar få det RIKTIGT RACKARNS fräsigt hemma. ☺️ Men. Jag har varit ganska mycket i ovan lya, har en hel del fina minnen från den. Till exempel en av de sista middagarna när Niklas magiska pappa Lasse var med. Den åt vi vid matplatsen ni ser rakt fram i bild. ❣️

ruben piggly l

Den här bilden har jag tagit, någon gång sensommaren 2014. Det är Iggy som krälar på golvet, och kusin Ruben som snor hans napp. 😂 Tagen i samma lya, men i ett helt annat liv på många sätt. Då var Tintan och Essa inte ens påtänkta, och Rubens mamma Oliven levde fortfarande ihop med Rubens pappa Kimmen. Vars gemensamma lya detta var, och som Kimmen sen bodde kvar i.

rimage4

Hursomhelst – nu är det ett nytt liv och nya tider. Det blev inte riktigt som vi hade trott, men det blev himla, himla bra ändå. ☺️ Nu ska denna lya säljas. Oliven och Mackanrackarn bodde ju nästan grannar med oss på Söder ett tag, men de har sedan en tid köpt hus utanför stan. Nu är det dags för Kimmen och hans sambo att göra detsamma, därför är det bye bye magiska vindslya. 👋🏻

rimage9

Jag la ju ut bilder på Oliven och Mackanrackarns lya när den låg ute till försäljning, det verkade ni tycka var kul – så jag gör samma sak med Kimmens. Alltid roligt att få kika in i vackra lyor tänker jag, och få lite inspo. ✨

rimage6

Kimmens vindslya är en av de finaste jag sett. En sån där hissen går hela vägen upp till lägenheten ni vet. Lyxepyxe. 👆🏻👹

rimage8

SÅ fint med mörka väggar! 😍 Slink in här för att se alla bilder på denna galet fina lägenhet, och är det någon av er som är på jakt efter världens finaste vindsvåning i Vasastan så hittar ni all info om pris, storlek osv i lägenhetsannonsen. Visning nu på söndag 1 dec och på måndag 2:a! ✨

 1. Malin skriver:

  Hej!

  Har varit nyfiken ett tag nu och är en hyffsat ny läsare:) vad heter Oliven och mackanrackarn? mackarnrackarn är alltså Niklas bror och Ruben alltså mackans bonusbarn? Eller är jag helt ute och cyklar?🙈🙈😊😊🤗😁

  1. Annie skriver:

   Ok nu ska jag testa mina Vanja -kunskaper;

   Olivia (Oliven) är Niklas syster och Marcus (mackanrackarn) är hennes man. Ruben är deras son (och Iggys och Tintins kusin!)

   Stämmer detta Vanja?! 😅

   Mvh/ en som följt bloggen sedan Iggy var i Magen ❤️

  1. Ha ha, vad gullig du är som vill ha koll! 🙂 Oliven heter Olivia och är Niklas syster. mackanrackarn heter Marcus och är Olivens man (de gifte sig för ett år sen i Portugal, finns massa bilder därifrån i kategorin Portugallien). Tillsammans har de dottern Essa, och Olivia har Ruben sen innan med Kimmen (vars lägenhet detta är). 🙂

 2. Karin skriver:

  Oh herre så cool våning men hur har folk råååååd? Vilka fantasisummor som nämns 🙈 Månadskostnaden måste ju bli fullkomligt brutal, eller är det annorlunda upplagt där i storstaun? 🙄😂 #kryperunderminatenigen

  1. Sanna skriver:

   Ganska ofta har man gjort en s k bostadskarriär dvs börjat med en liten lägenhet -kanske t om utanför tullarna och inte ovanligt med 20+ m2 och sen köpt större efter ett tag. Har man då uppgraderat sin bostad i någon form får man förhoppningsvis en vinst att investera i nästa boende.

   Sen hjälper det förstås att ha en hyfsad inkomst från början också men även ens boendefilosofi påverkar. När jag flyttade till Stockholms innerstad bodde jag allt annat än flådigt. Idag bor jag mer värdigt så att säga 😀
   Jag vill inte påstå att endast folk med shit loads of money köper boende i innerstan, vi gör våra kompromisser och uppoffringar.

   Dagens förutsättningar att komma in på bostadsmarknaden är rätt sinnessjuka om du frågar mig. Det var annat för 20 år sedan. Det är min egen erfarenhet jag skrivit om.

 3. Sanna skriver:

  en nyfiken fråga, hur kommer det sig att ni valt att inte köpa lya utan hyra?

  1. Vi har ingen chans i världen att köpa det vi skulle vilja ha. Gick förbi en visning på en tvåa på 48 kvadrat i huset bredvid vårt i förrgår, utgångspriset var 5 miljoner. Vår lya skulle nog gå loss på det dubbla om det var en bostadsrätt. Jag har alltid borr i hyresrätt, alltid varit toknöjd med det. Började med en etta i Solna och sitter nu med en fyra vindsvåning på Söder. Har inga lån eller andra omkostnader för boendet. Men om vi blir miljardärer någon gång och kan casha det vi vill ha så köper vi, annars bor vi nöjt kvar i hyresrätt. 🙂 Läs mer om hur vi tänker här: https://blogg.mama.nu/vanja/2019/02/23/varfor-vi-investerar-sa-mycket-tid-pengar-energi-i-vara-hyresratter/

 4. Andrea skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️ fina du!!

  1. GRATTIS till huset! <3 😀 Megasuperduperkram till er hela högen, och ha det så GÖTT i CR! <3<3<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..