Så stolt över detta som både ÄR gott och GÖR gott!

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 9

I dag ska jag ÄNTLIGEN få berätta om ett projekt som jag är en del av – och som jag är SÅ STOLT ÖVER! Något som både ÄR gott som som GÖR gott. 🙌🏻

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 7

Ni som hänger med på stories har ju hajat att jag har någon slags kaffegrej på gång. ☕️ Och det stämmer! Jag har nämligen fått äran att ha en alldeles egen kaffesort (”rostning”, för kaffenördar 🤪) hos Svanfeldts Coffee´s otroligt fina initiativ Beans and Brains.

svanfeldts coffee beans and brains

Och är det någon av er som känner igen namnet ”Svanfeldt” så är ni helt rätt ute – visst är det genomfina Ditte och David Svanfeldt som dragit igång detta grymma initiativ. 👆🏻Dels för att de är SATANS BRA på kaffe, men också för att kunna ge tillbaka, som ett tack för all hjälp de fått och får för sin åttaåriga dotter Della som föddes med en CP-skada. 💘

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 11

10 kr per sålt kilo kaffe går nämligen till Hjärnfondens forskning om hjärnan i allmänhet, och barnhjärnan i synnerhet. ❣️Det innebär att man genom att köpa detta kaffe stöttar forskning om alltifrån ADHD till autism till CP-skada till MS till ångest. I en barnhjärna ska det finnas roliga funderingar och drömmar – inte sjukdom och skador. 👶🏻 Läs mer om Beans and Brains samarbete med Hjärnfonden här.

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 15

Och vad är då min del i detta, som jag nu är så stolt över? Well, det är alltså paketen ni ser ovan – min alldeles egna VANJA-roast! 🙌🏻☕️ Ett nästintill ORIMLIGT gott kaffe, med smak av hasselnöt, kakao och brunt socker. Ja – ni hör ju… 😋😍

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 8

Och jag överdriver inte när jag säger att det är ORIMLIGT gott! David Svanfeldt är uppvuxen i kaffebranschen, och med sina 27 000 timmars kaffe-erfarenhet (yes, han har räknat på det 😂) har han nu tagit fram kaffets Rolls Royce, där jag då fått prova ut och sätta mitt namn på en av rostningarna.

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 5

Och det är bara SÅ RACKARNS GOTT! Här kan vi snacka vardagsglädje deluxe! 🎉☕️ Jag har aldrig riktigt varit en bryggkaffebrutta – förrän nu. Det är liksom inte förrän nu som jag FÖRSTÅTT hur GOTT bryggkaffe kan vara. 😍

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 12

När mitt provkaffe var slut (jag har hållit på och provat kaffe fram och tillbaka de senaste veckorna för att hitta den absolut godaste smaken) köpte jag ”vanligt” kaffe i matbutiken. Jag haffade ett ekologiskt, svindyrt och av ”bra” märke. Men när jag bryggt mig en kopp var jag smått chockad – jag kunde knappt dricka det. Det var SÅ STOR SKILLNAD på det kaffet och ”mitt” kaffe. 😳

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 3

Anledningen till att jag inte gillat bryggkaffe tidigare är för att jag upplevt det som surt, beskt och med en bismak av något jag har svårt att förklara – men som jag INTE är förtjust i. I ”mitt” Beans and Brains-kaffe finns inget av det. Det är magiskt gott. Lent, fylligt, smakrikt – utan beska. Ingen bismak. ☕️👌🏻 Davids 27 000 timmar i kaffebranschen har betalat sig. 😂 (Kan tillägga att Niklas som är en riktig bryggkafferåtta helt håller med, och vill heller inte längre dricka något annat än mitt kaffe. 👹)

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 10

Här hittar ni min roast, som logiskt nog heter VANJA. ☺️ Man kan antingen köpa ett kilo åt gången (då får man fyra 250-gramspåsar), eller prenumerera (då bjussas man på frakten, leverans sker en gång per kvartal). ✨ Kaffet rostas nu i helgen, så det kommer verkligen vara PINFÄRSKT när det landar hemma hos er. ☺️ Perfekt som vardagsglädjegåva till sig själv, eller varför inte i julklapp till någon annan? Jag kommer köpa det i julklapp till alla vuxna i min familj. 💝

vanja wikström kaffe svanfeldts beans and brains 2

Ett genomsnittshushåll i Sverige konsumerar två kilo kaffe per månad. David och Dittes mål är att samla in 800 000 kronor till Hjärnfonden. Det klarar vi om 3 300 hushåll byter till Beans and Brains. Tänk vad kaffepengar kan göra. ❣️☕️

 1. Är kaffet ekologiskt och vart kommer bönorna ifrån? 🙂

  1. Bönorna kommer ifrån Brasilien, Colombia, Peru, Burundi och Etiopien, och när jag hade mitt första möte med Ditte och David frågade jag precis samma sak – om kaffet var ekologiskt. Det finns inga märkningar på förpackningen just för att Ditte och David tycker det är så självklart att innehållet ska vara lika BRA som gott, det ska liksom inte behöva basuneras ut – utan vara självklart. David, som jobbat i kaffebranschen ett helt liv, menar att Rain Forest Alliance-märkning är den bästa märkningen för alla inblandade, slutkund som kaffebonde. Läs mer om varför han resonerar så här (scrolla ner till ”Certifiering Beans & Brains”): https://svanfeldtscoffee.se/kaffeskola/ 🙂

 2. Ida skriver:

  Beställde direkt! Och jag har inte ens en kaffebryggare. Men jag får väl ta med mig kaffet till diverse festligheter kring jul så får vi alla smaka det som verkar smaka gott och verkligen GÖR GOTT. Fint! Ska bli kul att smaka när jag hittar första bryggaren:)

 3. Jessan skriver:

  Hej!
  Superbra såklart! Men jag har en ganska ytlig fråga…
  Var kommer dina jeans från o vad heter modellen?

  Tack tack!

 4. Elin skriver:

  Underbart 🥰 blir julklappar med en personlig tanke i år då!

  1. SÅ KUL att höra! <3<3<3 Så glad att jag får vara en del av detta - och att ni är med mig! 😀 Heja fina julklappar som är genomgoda! <3

 5. Vilken fantastisk grej! Vi köper bönor och maler och gör väldans gott kaffe här hemma. Och det där ska vi kolla in 🙂 Det tilltalar både mig som kaffeälskare och mitt hjärta för barns utveckling och rättigheter <3 Heja heja!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..