Så stolt över detta som både ÄR gott och GÖR gott!

Innehåller reklam för Svanfeldts Coffee

I dag ska jag ÄNTLIGEN få berätta om ett projekt som jag är en del av – och som jag är SÅ STOLT ÖVER! Något som både ÄR gott som som GÖR gott. 🙌🏻

Ni som hänger med på stories har ju hajat att jag har någon slags kaffegrej på gång. ☕️ Och det stämmer! Jag har nämligen fått äran att ha en alldeles egen kaffesort (”rostning”, för kaffenördar 🤪) hos Svanfeldts Coffee´s otroligt fina initiativ Beans and Brains.

Och är det någon av er som känner igen namnet ”Svanfeldt” så är ni helt rätt ute – visst är det genomfina Ditte och David Svanfeldt som dragit igång detta grymma initiativ. 👆🏻Dels för att de är SATANS BRA på kaffe, men också för att kunna ge tillbaka, som ett tack för all hjälp de fått och får för sin åttaåriga dotter Della som föddes med en CP-skada. 💘

10 kr per sålt kilo kaffe går nämligen till Hjärnfondens forskning om hjärnan i allmänhet, och barnhjärnan i synnerhet. ❣️Det innebär att man genom att köpa detta kaffe stöttar forskning om alltifrån ADHD till autism till CP-skada till MS till ångest. I en barnhjärna ska det finnas roliga funderingar och drömmar – inte sjukdom och skador. 👶🏻 Läs mer om Beans and Brains samarbete med Hjärnfondenhär.

Och vad är då min del i detta, som jag nu är så stolt över? Well, det är alltså paketen ni ser ovan – min alldeles egna VANJA-roast! 🙌🏻☕️ Ett nästintill ORIMLIGT gott kaffe, med smak av hasselnöt, kakao och brunt socker. Ja – ni hör ju… 😋😍

Och jag överdriver inte när jag säger att det är ORIMLIGT gott! David Svanfeldt är uppvuxen i kaffebranschen, och med sina 27 000 timmars kaffe-erfarenhet (yes, han har räknat på det 😂) har han nu tagit fram kaffets Rolls Royce, där jag då fått prova ut och sätta mitt namn på en av rostningarna.

Och det är bara SÅ RACKARNS GOTT! Här kan vi snacka vardagsglädje deluxe! 🎉☕️ Jag har aldrig riktigt varit en bryggkaffebrutta – förrän nu. Det är liksom inte förrän nu som jag FÖRSTÅTT hur GOTT bryggkaffe kan vara. 😍

När mitt provkaffe var slut (jag har hållit på och provat kaffe fram och tillbaka de senaste veckorna för att hitta den absolut godaste smaken) köpte jag ”vanligt” kaffe i matbutiken. Jag haffade ett ekologiskt, svindyrt och av ”bra” märke. Men när jag bryggt mig en kopp var jag smått chockad – jag kunde knappt dricka det. Det var SÅ STOR SKILLNAD på det kaffet och ”mitt” kaffe. 😳

Anledningen till att jag inte gillat bryggkaffe tidigare är för att jag upplevt det som surt, beskt och med en bismak av något jag har svårt att förklara – men som jag INTE är förtjust i. I ”mitt” Beans and Brains-kaffe finns inget av det. Det är magiskt gott. Lent, fylligt, smakrikt – utan beska. Ingen bismak. ☕️👌🏻 Davids 27 000 timmar i kaffebranschen har betalat sig. 😂 (Kan tillägga att Niklas som är en riktig bryggkafferåtta helt håller med, och vill heller inte längre dricka något annat än mitt kaffe. 👹)

Här hittar ni min roast, som logiskt nog heter VANJA. ☺️ Man kan antingen köpa ett kilo åt gången (då får man fyra 250-gramspåsar), eller prenumerera (då bjussas man på frakten, leverans sker en gång per kvartal). ✨ Kaffet rostas nu i helgen, så det kommer verkligen vara PINFÄRSKT när det landar hemma hos er. ☺️ Perfekt som vardagsglädjegåva till sig själv, eller varför inte i julklapp till någon annan? Jag kommer köpa det i julklapp till alla vuxna i min familj. 💝

Ett genomsnittshushåll i Sverige konsumerar två kilo kaffe per månad. David och Dittes mål är att samla in 800 000 kronor till Hjärnfonden. Det klarar vi om 3 300 hushåll byter till Beans and Brains. Tänk vad kaffepengar kan göra. ❣️☕️