I annonssamarbete med AKADEMIBOKHANDELN

Ett gäng riktigt bra julklappstips + 15% rabatt!

DSC09043

Det börjar närma sig juuuuuul (!) och jag misstänker att det är både en och två småttingar därute som börjat fila på sina önskelistor… ☺️ Jag tänkte därför agera nissa och tipsa om några av mina julklappsfavoriter! 🤶🏻 Klicka här för att komma till en samlingssida med alla mina favoriter. Anger ni kod VANJA15 får ni dessutom 15% rabatt på mina favoriter tom 10/12 när ni handlar på akademibokhandeln.se. 😙

DSC09028

Jag har ju haft ett samarbete med Akademibokhandeln hela det här året, och återigen vill jag förmedla vilken fantastisk presentbutik det är.  💝 De har såklart ett otroligt bra boksortiment – men också SÅ mycket mer! Som allt en kan tänka sig på ritfronten: pennor och kritor och block i alla möjliga färger och storlekar. 🙌🏻

DSC09029

På blockfronten finns även dessa magiskt fina, från Akademibokhandelns samarbete med naturfotografen Mattias A. Klum. 🐯 En hållbar kasse till pappas matbutiksvändor är en bra julklapp, eller ett vackert bokmärke till svärmors läsning.

DSC09055

Hos Akademibokhandeln finns presenter och julklappar för stora som små personer – och stora som små plånkor. 😘 Tror faktiskt ni kan bocka av större delen av släktens önskelistor i någon av deras över 100 butiker. 🎁

DSC09030

Sickna gölliga va? 😍 Kan varmt rekommendera att börja haffa julklappar redan nu. HUR många gånger har en inte sprungit runt i 23:e decemberkaoset bland en miljon andra panikslagna presentletare? Inte mysigt. 🤪 Nää, gör dig och dina stressnivåer en tjänst och fixa detta redan nu. Slink in här som sagt, för att se alla mina bästa tips från Akademibokhandelns sortiment.

DSC09032

Green Toys är ett varumärke jag verkligen gillar. Vi har flera av deras grejer hemma sen tidigare, de gör sina saker i återvunnen plast (såklart strängt kontrollerad enligt konstens alla regler). Deras grejer har lugna färger och snygga retroformer. Iggy har ÄLSKAT deras brandbil med avtagbara stegar, som nu Tintin precis börjat få upp ögonen för. Racerbilen ovan är en nyhet. 👆🏻 Kanske en perfekt klapp till Tintan? 😍

DSC09033

För er med yngre barn kan jag varmt rekommendera den här nyckelknippan, också från Green Toys. Vi hade precis en sån till Tintan, och den har det skramlats med och bitits på kan jag lova. 😂 Perfekta prytteln att sticka åt ungen när det börjar krisa i vagnen, funkar också att haka på vagnbygeln (så slipper man ett eventuellt kastande 👹).

DSC09048

Är ORIMLIGT peppad på att vi ska ha jul här hemma i vindslyan för första gången i år! The MYZ, liksom. ☺️🤶🏻🎁

DSC09034

Såklart vill jag även tipsa om några böcker. ”Alla Tre Julbakar” passar barn i Tintans ålder tycker jag, de andra två är för äldre barn. ”Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem” är en julsaga i 24 kapitel, perfekt att läsa ett varje dag för att tagga till inför jul. ❣️ Och ser ni den med granen? Det är en popup-bok! 😍

DSC09038

Hand upp alla som ÄLSKADE popup-böcker när ni var små! 🙋🏼‍♀️ FINNS det något mysigare? Detta är ”Räven och Tomten” av Astrid Lindgren, så fin!

DSC09074

Förutom att det går finfint att haffa sina klappar på Akademibokhandeln, så har de också alltalltallt för själva presentinslagningen. Papper, snören, pennor, etiketter, julkort – ja, allt! ✨

DSC09052

Hoppas ni blev lite inspirerade! 😚 Slink gärna in på min samlingssida där ni kan se och läsa mer om alla mina favoriter från Akademibokhandelns sortiment. Och glöm inte att ange kod VANJA15 för 15% rabatt (gäller tom 10/12, endast online)! God Jul önskar nissan! 🤶🏻🎁

 1. Åsa skriver:

  Tack för dina fina tips! Fantastiska bilder av Mattias, har helt missat. Glömmer lätt bort Akademibokhandeln, det får bli ett nytt besök i den lokala här snart.
  Rös när jag läste om Tintins finger, skönt att allt gick så bra, men förstår din panikkänsla. Alla dessa otroliga människor som arbetar inom vården, dygnet runt, året om.

  1. Ja, jag ska erkänna att jag innan detta samarbete inte hade så bra koll på hur grymma Akademibokhandeln faktiskt är på ANNAT än böcker. Hoppas verkligen att fler kan upptäcka detta via mina inlägg, det är verkligen en så himla bra presentbutik. Med VETTIGA presenter, liksom. 🙌🏻 Och JAAA – hjältarna inom vården alltså. <3 Extra plus tyckte jag det var att både sjuksköterskan och läkaren dessutom var unga tjejer. 😍

 2. Anna skriver:

  Hej!

  Jag undrar om du eller nån annan läsare härinne kan göra mig lite klokare gällande barnvagnar 🙂 Om nån månad är det dags att köpa en. För mig är det viktigt att den är smidig att få in/ut ur bilen, lätt att styra och inte för tung. Sen finns det ju diverse olika delar typ bilbarnstol/maxi-cosi-type-things (är det samma som bilbarnstol?) men sånt kan inte jag? Hursom, nån som kan tipsa? Jag förstår ju t ex att Bugaboo Fox är bra men den kostar liksom 12 000… Har inte hittat något sånt begagnat än så länge. Skadar ju inte om den är hyfsat snygg och bra i kvalitén heller…

  Vanja, läsare, kom med tips snälla! Vad har ni/har ni haft för barnvagn? Är det så att dyrast är bäst så vill jag veta det, men hoppas det finns toppenbra budgetalternativ.

  1. Jag har erfarenhet av Bugaboo och Joolz. Båda skitbra, rätt likvärdiga (tror Joolz är något billigare). Har även sålt barnvagnar när jag jobbade i butik, och det viktigaste att ta reda på var alltid vad kunden/familjen hade för behov. Så – var bor du, var kommer du köra vagnen, vad kommer du göra med den? Bor du i stan med lite hiss är såklart storleken avgörande. Bor du på landet och ska köra mycket i terräng behöver du en vagn vars hjul klarar det. Åker ni ofta bil och behlver fälla ihop den varje dag ska det gå snabbt och smidigt. Osv etc. Just mina vagnar har varit toppen – för VÅRA behov. Kanske inte samma som dina. 🙂 Vi kör i princip enbart i stan där det ofta är mycket folk, så vi ville ha en vagn som var enkel att svänga och som kunde vända på en femöring. Vi har haft små rackarns hissar så storleken (bredden) har varit avgörande, en centimeter för mycket så fick vi inte in vagnen i hissen. Att den skulle gå snabbt att fälla ihop var också ett måste. Sen kan du tänka på hur länga ni är du och din partner – behöver ni en högre vagn eller går en låg bra (Bugaboon var ökänd för att vara sjukt låg förr, men tror att de höjt den för vår är toppen nu). Jag tycker såhär: gå in i en vagnbutik (typ Babyland eller liknande där de hart mååånga märken) och fråga tusen frågor och provkör vagnarna. Hitta er favvo. Sen – leta efter den begagnat. Vagnar är APDYRA så jag skulle satsa på att i första hand försöka hitta en beggad.

   Ang bilbarnstol skulle jag säga att Maxi-Cosin är den grej jag använt typ mest efter själva vagnen. SÅ BRA GREJ!! Men vill man ha en sån måste du kolla att den vagn ni gillar är kompatibvel med MC. Alt har adaptrar som kan funka. Den går ju att klicka på vagnen och för oss har de funkat mycket längre än ett år (vi har fått små ungar ha ha). PERFEKT som bilbarnstol, SÅ enkel att bara klicka av och på! Och när vi rest har vi skippat att ta med liggdelen och bara kört maxicosin, sjukt smidigt! Rekommenderar starkt en maxicosi, det kan du säkert också hitta på Blocket/tradera om du kikar ofta. Hojta om du har några fler funderingar! <3 😀 Kram!

   1. Rebecca skriver:

    Jag tycker att det är viktigt att tänka på att bugaboo vagnarna har extremt bara andrahandsvärde. Har köpt två st, en Fox och en donkey, direkt från Holland. Blir lite billigare än från svensk butik. Sen använt och sålt vidare bara ett par tusen under nypriset efter ca 1,5 år. Så för oss har det verkligen inte varit dyrt med bugaboo, tvärt om!

    1. Mmm, du har helt rätt! Andrahandspriset är grymt. BRA tillägg!

     1. Anna skriver:

      Supertack för era svar! Jag ska nog inte stirra mig blind på priset, verkar vara smart att köpa ett barnvagnspaket med alla olikar delar, då känns det ändå inte så dyrt med runt 10 tkr. Som jag förstår det behöver jag chassi med liggdel, sittdel samt ett babyskydd. Och babyskyddet ska man kunna klicka på chassit så blir det som en barnvagn. Och babyskyddet är en bilbarnstol. Och den får man sen byta ut till en större bilbarnstol. Har jag fattat? Haha. Puh, mycket att sätta sig in i.

      1. Ha ha HEEELT rätt! Och yes, det ÄR mycket att ta in, så mycket smågrejer hitan å ditan. Sjukt bra poäng av Rebecca också, detta med att andrahandsvärdet på vagnar är superbra. Så¨ta hand om vagnen du köper, så kan du garanterat kränga den till bra peng när ni inte behöver den längre. KUUUL med beeeebiiiiiis!!!!!! 😀

 3. Sara skriver:

  Din tröja! 😍 Så fin. Varifrån?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..