ANNONS

Två fina hörn i vindslyan, och två hållbara tips!

/

Innehåller annonslänkar

vanja wikström lägenhet le petit jardin 8

Känns som det var (för) länge sen det bjussades på inredning här i bloggen, n´est-ce pas? Well, i går plåtade jag badrummet så det kommer upp inom kort – men fram tills dess roar vi oss med att kika närmre på några andra platser i lyan. ✨

vanja wikström lägenhet le petit jardin 9

Som detta hörn! Där jag även placerat ut två saker som jag tänkte tipsa er andra blomster- å växtälskare om. Hållbara som tusan, dessutom. 💚

vanja wikström lägenhet le petit jardin 2

Först ut är denna magiskt vackra glasburk ni ser ovan. I den bor ett komplett litet ekosystem, som kräver i princip noll skötsel. 🌱

vanja wikström lägenhet le petit jardin

De sätts ihop för hand av två killar här i Stockholm, företaget heter Petit Jardin (betyder liten trädgård på franska, så passande ☺️). 🌳

vanja wikström lägenhet le petit jardin 10

Med hjälp av fotosyntes klarar de sig själva – och håller länge, länge. Tycker de är magiskt vackra! Perfekta julkappen till någon som älskar växter men saknar gröna fingrar kanske? 😂 (Lampan på marmorfot är från MADE.COM – tänker att någon säkert undrar. 😚 En av mina absoluta favoritlampor hemma. 🙌🏻)

vanja wikström lägenhet le petit jardin 11

Det andra hållbara tipset för oss växtälskare är detta – torkade blommor! Har ju eftersökt detta SÅ länge hos svenska blomsterhandlare, och ääääntligen börjar fler och fler blombutiker erbjuda eterneller av olika slag. 🌾 Plockade ihop ovan bukett själv (plättlätt egentligen, ALLT torkat blir typ snyggt ihop 😂), och satte i en vas jag hittade på Lagerhaus. Blev brutalt snyggt, tycker jag. Och hållbart. 👌🏻

vanja wikström lägenhet le petit jardin 4

Den här vinkeln tror jag inte ni sett så mycket än? Vår fåtöljhörna, numera begåvad med en lampa som Niklas hittade på Tradera. Förmodligen 60-tal, så SJUKT fin! Jättevacker på kvällen också; när den är tänd bildar det utstansade mönstret i lampskärmen ett ljusspel på väggen. Magiskt! Vi betalade 1500 pix för lampan, hade garanterat kostat (minst) tre gånger så mycket i fräsig inredningsbutik. 👍🏻

vanja wikström lägenhet le petit jardin 5

Lite skralt med grejer i den inbyggda hyllan än så länge. 🙃 Just sånt här har vi inte riktigt fått till än, the fluff liksom. Tavlor och mysfaktor i form av böcker å grejer. Men det kommer.

vanja wikström lägenhet le petit jardin 6

Även här har vi ett litet ekosystem! 🌱

vanja wikström lägenhet le petit jardin 7

Så himla vackra! Såg dem i receptionen hos en mediabyrå jag var på för några veckor sen, och blev helt ställd när de berättade att det var små egna ekosystem, som bara behövde vattnas någon gång per år. Att de klarade sig själva. Påminner mig också om det coola med vår planet, och hur den fungerar. Så mycket magi i att den (och vi!) ens KAN finnas till? Så finurligt uttänkt allt. ✨

vanja wikström lägenhet le petit jardin 3

Som sagt – nästa rum att visa blir badrummet. ÄLSKAR vårt badrum! 😭🙏🏻💘 Efter det tänkte jag plåta mitt sovrum. Det är dock inte så fint än som det SKA bli, då min säng blivit försenad och inte levereras förrän i februari. Så jag å ungarna sover fortfarande på en madrass på golvet.😬 Men men, sängen är bara FÖR JÄVLA SNYGG, så jag väntar snällt på den. När den är på plats kommer ni förstå varför. 😍

13
102

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00