Två fina hörn i vindslyan, och två hållbara tips!

Innehåller annonslänkar

vanja wikström lägenhet le petit jardin 8

Känns som det var (för) länge sen det bjussades på inredning här i bloggen, n´est-ce pas? Well, i går plåtade jag badrummet så det kommer upp inom kort – men fram tills dess roar vi oss med att kika närmre på några andra platser i lyan. ✨

vanja wikström lägenhet le petit jardin 9

Som detta hörn! Där jag även placerat ut två saker som jag tänkte tipsa er andra blomster- å växtälskare om. Hållbara som tusan, dessutom. 💚

vanja wikström lägenhet le petit jardin 2

Först ut är denna magiskt vackra glasburk ni ser ovan. I den bor ett komplett litet ekosystem, som kräver i princip noll skötsel. 🌱

vanja wikström lägenhet le petit jardin

De sätts ihop för hand av två killar här i Stockholm, företaget heter Petit Jardin (betyder liten trädgård på franska, så passande ☺️). 🌳

vanja wikström lägenhet le petit jardin 10

Med hjälp av fotosyntes klarar de sig själva – och håller länge, länge. Tycker de är magiskt vackra! Perfekta julkappen till någon som älskar växter men saknar gröna fingrar kanske? 😂 (Lampan på marmorfot är från MADE.COM – tänker att någon säkert undrar. 😚 En av mina absoluta favoritlampor hemma. 🙌🏻)

vanja wikström lägenhet le petit jardin 11

Det andra hållbara tipset för oss växtälskare är detta – torkade blommor! Har ju eftersökt detta SÅ länge hos svenska blomsterhandlare, och ääääntligen börjar fler och fler blombutiker erbjuda eterneller av olika slag. 🌾 Plockade ihop ovan bukett själv (plättlätt egentligen, ALLT torkat blir typ snyggt ihop 😂), och satte i en vas jag hittade på Lagerhaus. Blev brutalt snyggt, tycker jag. Och hållbart. 👌🏻

vanja wikström lägenhet le petit jardin 4

Den här vinkeln tror jag inte ni sett så mycket än? Vår fåtöljhörna, numera begåvad med en lampa som Niklas hittade på Tradera. Förmodligen 60-tal, så SJUKT fin! Jättevacker på kvällen också; när den är tänd bildar det utstansade mönstret i lampskärmen ett ljusspel på väggen. Magiskt! Vi betalade 1500 pix för lampan, hade garanterat kostat (minst) tre gånger så mycket i fräsig inredningsbutik. 👍🏻

vanja wikström lägenhet le petit jardin 5

Lite skralt med grejer i den inbyggda hyllan än så länge. 🙃 Just sånt här har vi inte riktigt fått till än, the fluff liksom. Tavlor och mysfaktor i form av böcker å grejer. Men det kommer.

vanja wikström lägenhet le petit jardin 6

Även här har vi ett litet ekosystem! 🌱

vanja wikström lägenhet le petit jardin 7

Så himla vackra! Såg dem i receptionen hos en mediabyrå jag var på för några veckor sen, och blev helt ställd när de berättade att det var små egna ekosystem, som bara behövde vattnas någon gång per år. Att de klarade sig själva. Påminner mig också om det coola med vår planet, och hur den fungerar. Så mycket magi i att den (och vi!) ens KAN finnas till? Så finurligt uttänkt allt. ✨

vanja wikström lägenhet le petit jardin 3

Som sagt – nästa rum att visa blir badrummet. ÄLSKAR vårt badrum! 😭🙏🏻💘 Efter det tänkte jag plåta mitt sovrum. Det är dock inte så fint än som det SKA bli, då min säng blivit försenad och inte levereras förrän i februari. Så jag å ungarna sover fortfarande på en madrass på golvet.😬 Men men, sängen är bara FÖR JÄVLA SNYGG, så jag väntar snällt på den. När den är på plats kommer ni förstå varför. 😍

 1. F skriver:

  Visst är allting finurligt uttänkt. Hur konstigt ( och osmart) är det då att tro på att allting kom till utav sig självt och utan någon skapare?

  1. Sanna skriver:

   Håller med 🙏❤️

 2. Ingo skriver:

  Hej! Superfint! Var kommer tv-bänken från?

  1. Tack snälla! Den är platsbyggd för att passa in perfekt just här. Enkel att göra själv dock (eller låta hantverkare kirra, går snabbt för dem som är så vana), bara hyllplan som ska sågas till i princip. 🙂 Vi gjorde den via Henke och Zandra, våra inredare på Esteriör. De ritade den tillsammans med finsnickaren och sen hade de en kontakt på snickarfronten som byggde och monterade. https://www.esterior.se/

 3. Sara skriver:

  Så fint ni har det! En fråga tv bänken var är den ifrån?

  1. Tack! Den är platsbyggd för att passa in perfekt just här. Enkel att göra själv dock (eller låta hantverkare kirra, går snabbt för dem som är så vana), bara hyllplan som ska sågas till i princip. 🙂 Vi gjorde den via Henke och Zandra, våra inredare på Esteriör. De ritade den tillsammans med finsnickaren och sen hade de en kontakt på snickarfronten som byggde och monterade. https://www.esterior.se/

 4. Therese skriver:

  Hur dyra julklappar tror du att folk köper? 😱 Jättefina ekosystem, men alltså sååå dyra 🙈

  1. Blev helt kär i ekosystemen, men håller med om att priset var saftigt (även om jag har full respekt för att saker och ting kostar! Med saftigt menar jag utanför min växtbudget :))) Men kolla här, en guide til hur man skapa ett eget liknande ekosystem: https://sofiamilk.se/blogg/2015/06/10/2015_june_att-skapa-ett-slutet-ekosystem-2

   Blev riktigt sugen på att testa 😀

   Så fint ni har det hemma, Vanja! Riktigt inspirerande!

   1. Å, men vad fiffigt! Klart man ska testa att göra ett eget, sjukt bra budgettips ju! Och roligt pyssel! 😀 tack för grym länk!

  1. Det är såklart individuellt, men kan ju också vara en fin presentidé till någon som fyller 40 som man skramlar ihop till i gänget eller liknande. 🙂

 5. anna skriver:

  Halloj! 🙂

  Du tipsade ju om den naturliga deon från Nuxe för ett tag sen. Jag klickade hem två st direkt, har länge varit på jakt efter en bra deo utan aluminium. Men tyvärr tycker jag inte den funkar… jag luktar svett trots att jag är hyfsat nyduschad, typ kvällen innan. Får gå och tvätta mig i armhålorna hela tiden. Är det nåt kroppen kan vänja sig vid kanske?

  Det vore värdefullt att få höra hur du genuint upplever den eftersom du använder den kontinuerligt och tipsade, fungerar den för dig som en vanlig deo eller ”gillar du läget” så att säga för att slippa använda vanlig?

  1. Halloj Anna! Lika bra som en aluminiumdeo tror jag (tyvärr) aldrig att de utan blir. Jag har testat och testat och testat SÅÅÅÅ många, och denna är ändå den absolut bästa av de jag försökt mig på. Har en till hemma från Vichy som heter Déodorant Minéral (står på den att den ska hålla 48h, stämmer såklart INTE men är också en av de absolut bättre jag testat, också utan aluminum) och jag växlar mellan dem. Har fått för mig (INGET vetenskapligt belägg för detta doc obs obs 🤪) att det funkar bättre om man inte hela tiden använder exakt samma deo, utan har två eller tre man växlar emellan. Så – långt svar på frågan, men summan av kardemumman är att nej, det funkar inte lika bra som en vanlig deo, men dessa två är de absolut bästa av alla jag testat. Sen funkar de såklart olika på olika mänskor också, och jag har bara kört med Nuxe sen slutet av sommaren, så att jag tycker att den funkar extra bra kan såklart också bero på att jag haft den under en svalare period. Fick tips om denna från en annan läsare under inlägget med deotipset, hon menar att dessa var sjukt bra: https://www.apotea.se/desti obs obs har inte testat men värt ett försök för din del kanske? Om nu Nuxe inte funkade så bra som du hade hoppats.

   1. Anna skriver:

    Åh tack för svar! Har bara testat en naturlig deo innan, bra att höra från dig som testat många olika. Gör slut på dessa och sen kanske jag provar en annan… annars får det bli vanlig ”giftdeo” för mig helt enkelt, hehe 😛 skrämmer nog bort kollegorna annars.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..