ANNONS

Urmysig lilljul men hemsk natt

/

IMG_1910

I går var det som sagt lilljul hos Oliven och Mackanrackarn. Vårt julupplägg i år innebär att vi kör inte mindre än tre (!) jular. Tror ni kidsen e nöjda? 😂 Vi är dock också toknöjda – jag pallar inte ranta runt till tre olika ställen på själva julafton som det lätt blir när man som jag har en brokig familj + är tillsammans med någon (många vill såklart ha en jul med ”sin” familj om inte alla kan fira ihop, så antar att de flesta av oss pusslar), därför kör vi flera julfiranden istället. 👌🏻

IMG_0152

Iggys kusin Ruben ska ju också med till Costa Rica, och han åker redan i morgon. Därför körde vi en extra tidig jul ihop, en jul utan kusin Ruben är otänkbart. ❣️Ovan spanar de efter tomten…

IMG_2326

…som kom, hurra! 🎅🏼 UTAN att någon i familjen gick och köpte tidningen, hmmm…? 🤨 Ett bra move. 👍🏻👹

IMG_0172

Iggy var övertygad om att detta var en riktig tomte. Vi har ju en nisse här hemma, och för några dagar sen kom det även en gråtomte. 🙊 Iggy frågade tomten om han visste vilka de var, och tomten svarade utan att blinka att det ju måste vara Sigurd – och Nisse. Han saknade dem i tomtefabriken, sa han. Fint att tomtemagin i Iggys värld får existera ett år till. ❣️☺️

IMG_1480

Paketutdelning! Tintan var inte rädd alls för tomten vilket var kul. Det var dock inte helt oväntat, hon är en sån liten dare devil alltså. 👹😂

IMG_6736

Är så glad att jag grejat med en nisse i år (och gråtomten har ju också joinat familjen 🙊, ska visa bild på honom senare). Det är så få år som julen är sådär supermagisk för barn, och jag känner verkligen att jag gjort mitt allra bästa för att skapa så mycket magi som möjligt den här julen. Trots att jag inte direkt haft varken energi eller tid över egentligen. ✨

Det är inte helt lätt tycker jag, det här med att hitta de traditioner man vill ha med sin familj. Vad vill man ta med från sin egen barndom, och vad vill man lägga till? Vad är genomförbart och rimligt att kunna upprätthålla år efter år? Men nissen och gråtomten tror jag är här för att stanna, och eftersom Tintan är så liten än är det ju kanske fem, sex år till som vi får skapa minnen och magi. ❣️Blir ju också fint med traditioner som inte fokuserar på klapparna, att ALLT med julen liksom får vara med och glänsa.

IMG_1931

Niklas var med på det han orkade, och gick undan när det behövdes. ❤️ I dag är han tröttare än tröttast och känner sig allmänt lurig, så det blev såklart ett bakslag. Men som var värt det. ❣️ Nästa jul är på julafton, då är det bara jag, Niklas och ungarna som är hemma hos oss. Sen joinar mamma och Pär när de kommer till stan på eftermiddagen. Blir lugnt och mysigt.

På juldagen är det megajul här hemma, då har jag bjudit in hela min brokiga familj med hel- halv- och bonussyskon. Blir drygt 20 pers och ska bli SÅ mysigt. En tradition, hoppas jag. 🎄

IMG_1922

Vi avslutade lilljulen med att gå loss på den kanske godaste efterrätten som EXISTERAR – farmor Barbros pepparkaksglass med lingon. Så vansinnesgod! 😋 Urmysig dag och kväll. 🙏🏻

Skärmavbild 2019-12-22 kl. 10.05.51

Vi kom hem rätt sent, och i sängen gjorde jag misstaget att kolla min Google Analytics (ett verktyg som trackar alla mina besök), precis innan jag skulle sova. Upptäckte att det var NOLL personer inne på bloggen (brukar alltid vara 30-40 pers, även om jag kollar mitt i natten) och såg att besökssiffran för lördagen var 287 pers. Dagen innan var den runt 8000 och dagen innan dess 12 000. Fick panik, och trodde att alla fått för sig att jag lagt ner bloggen (på grund av inläggen om att jag inte kommer skriva om utmattningen i detalj mer). 😳

Kunde inte sova, var tvungen att skriva ett blogginlägg för att förklara att jag såklart inte slutat blogga, och klickade paniskt in mig på GA varannan minut – bara för att upptäcka att ingen var där. Sov som en kratta, drömde mardrömmar om att bloggen hade dött (🙈), och vaknade i dag till lika lite folk inne på sajten. Och ett kommentarsfält som inte funkar. Och en besökssiffra på 52 pers (trots att jag kan se att i alla fall 1000 pers klickat på en länk från Instagram som leder till gårdagens blogginlägg). Då hajade jag att nåt måste vara fel på tekniken, och att det nog inte var så att ni helt plötsligt fått för er att sluta komma hit. P U S T. Mailade Bonniers teknikavdelning och hoppas detta ska vara löst asap. 🙏🏻

Om inte annat så fick jag mig en tankeställare. Om hur enormt tacksam jag är för att ni kommer hit, hänger, läser och delar med er. Det är tack vare er som jag får ha detta superroliga jobb, det är tack vare er jag får SÅ mycket igenkänning och gemenskap. Det är tack vare er jag får ut åsikter om mina hjärtefrågor till en större massa, och det är tack vare er som jag har möjlighet att stötta projekt som Svanfeldts Coffee till exempel. Så, så tacksam för det och för vad den här bloggen har gett och fortsätter ge mig och oss. Söndagskramar. ❣️🙏🏻

0
330

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00