ANNONS

Mysigaste hotellet på Söder och win win win!

/

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 13

Det går fortfarande inte att kommentera, så surt! 😫 Tack för att ni trycker på hjärtat istället. 🙏🏻 SÅ märklig känsla annars – som om jag bara knattrar ur mig inlägg ut i tomma luften. Så hemsk känsla! 🤪

Hursom. I morgon är det ju julafton, och då kommer min mamma och hennes man Pär till stan. I vanliga fall brukar de bo hos min bonusbror som har en extralya i sin byggnad, men för ett halvår sen byggdes den om till  butik – så nu är det trixigare för mamsen att hitta boende. 😩 När Iggys rum är klart kan hon såklart bo hemma hos oss, men just nu är det alldeles för kaosigt tyvärr.

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 7

Jag kom dock på en fiffig idé, och frågade NOFO Hotel som ligger ett stenkast från min port om vi kunde byta tjänster. Jag Ä L S K A R det stället; det är personligt, familjärt, otroligt mysigt – och sen har de en av Stockholms absolut bästa frullar!

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 5

Så jag mailade dem och frågade om mamma och Pär fick bo hos dem över jul mot att jag tipsade om hotellet. De tyckte det var en kalasidé, och det känner jag med – win win win för alla inblandade! ❣️ Mamma och Pär får njuta av tre otroligt lyxiga dagar på NOFO, hotellet får (SÅ välförtjänt!) PR genom mig – och ni (som så ofta frågar mig om just bra ställen att bo på i Estocolmo + var de bästa utefrullarna är) får ett guldtips. Win, win, win! 🙌🏻

IMG_5706

På somrarna har jag ofta hängt på NOFO´s gård, som på bilden ovan från i juni. (Där man inte ser så mycket av gården dock, jag ville mest visa upp min fräsiga klänning. 😂) Hotellet ligger på samma gata (Tjärhovsgatan) som jag bor på, och man slinker in genom ett litet valv – för att komma in på en kullerstensgård med världens mysigaste uteservering som får en att känna att man är i Paris. Sjukt enkelt att rulla in barnvagnen, äta gott och låta kidsen härja runt inne på gården. 👍🏻 Verkligen en liten oas mitt i stadsmiljön.

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 8

De helrenoverade hela stället innan sommaren, och förra veckan var första gången jag åt deras frulle efter att de öppnat igen. Och SATAN I GATAN! 🙈

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 4

Frullen är MAGISK! De har…allt. För alla. Oavsett vad man föredrar att mumsa loss på till frukost. Om man käkar soya eller havre eller mjölk, är vegan, inte tål gluten eller…ja, de har det helt enkelt. Och mycket är ekologiskt. 👌🏻

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 12

Dessutom är SÅ mycket hemgjort. Hembakat bröd, hemgjorda sylter…

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 9

…och den här (såklart hemgjorda) morotskakan vill man INTE missa! 😋 Bara det att en morotskaka ingår i frukostbuffén..! 🙌🏻 😍

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 3

För en croissantälskare var det väldigt härligt att få mumsa i sig riktigt smöriga croissanter. 🥐 Torra croissanter blir jag så sjukt besviken på – croissanter ska lämna blanka, feta avtryck på fingrarna när man tagit i dem, då innehåller de rätt mängd smör. 😋 Gött också med minisar – då kan man äta fler! 👹

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm

Frullen kan man slinka in och äta oavsett om man bor på hotellet eller inte. Och jag som ätit mig igenom min beskärda del av utefrullar genom åren kan VARMT rekommendera NOFO´s. Utan tvekan en av de bästa jag ätit! 👌🏻

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm bästa frukosten

Jag är så glad att jag upptäckt frukostbuffén (har tidigare mest käkat luncher här, framförallt på utegården på sommaren). Perfekt för morgonmöten i och med att det är så nära (hotellet ligger 150 meter från där jag bor 🙌🏻), och sen kan jag sitta kvar och jobba. Urmysigt, lugnt och så är det ganska många platser fast uppdelade på flera olika rum, så man känner sig väldigt ostörd.

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 2

Okej, nu hoppas jag att ni fått veta allt ni behöver om frukosten. Nu är det dags att kika på rummen! För självklart ska ni få spana in dem. 😍

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 14

Hotellet ligger i en 1700-talsbyggnad och är mycket personligt. Alla rum är olika, ovan bild är tagen i en av loungerna. Så mysigt att de har en tavla med BYRRH, jag hade i säkert tio år en gammal BYRRH-plåtskylt på väggen hemma som jag fyndat på en loppis i Provence. (BYRRH är en dryck, en apéritif.) Gjorde att jag kände mig ännu mera hemma på NOFO. ☺️

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 21

Alla rum är olika, och uppdelade på olika teman: New York, Paris, London och Skandinavien. Alltifrån rumsnummerna på dörren till inredningen följer temat. Mitt absoluta favorittema var Nevvan! 🗽

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 27

Rummen är URFINA, och så sjukt mysiga! Personliga till tusen, vilket jag veeeerkligen uppskattar. 👌🏻

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 23

Badrummen likaså! ÄLSKAR hotellbadrum, och är så nöjd med att vårt eget här hemma ju faktiskt känns lite hotelligt. ☺️

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 24

Det märks att inredaren lagt ner tid på att få till bra ljus i badrummet. I samtliga badrum jag fick slinka in i var det utmärkt sminkljus – och så blev man snygg. TACK Å BOCK! 👹🙏🏻

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 20

Här är ett annat rum, från en annan del av New York-avdelningen. Så himla, himla mysigt. Dessutom med snedtak och utsikt över Södermalms takåsar. ✨

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 17

Minns inte riktigt, men tror att detta rum var från Paris-sektionen. Sänggaveln! 😍

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 16

Och detta var mitt absoluta favoritbadrum. SÅ RACKARNS FINT! 💚

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 15

Även detta var Paris tror jag. 🧡 NOFO Hotel är fyrstjärnigt och ligger perfekt för den som vill bo centralt, men ändå lugnt. Det ligger alltså på Söder (bästa stadsdelen tycker jag såklart, det är ju här jag bor 😍), och på en mindre gata vilket gör att det ligger lugnt och en smula undangömt. Med den ljuvliga oasen till gård som bonus. 👌🏻 Nära till tunnelbana och bussar och det tar bara några minuter att ta sig in till city eller andra stadsdelar. Skulle jag välja ett hotell på Söder skulle jag definitivt välja NOFO. Det har alltalltallt som jag tycker om och ger en verkligen den där home away from home-känslan. ❣️

vanja wikström nofo hotel mysigt hotell södermalm stockholm 22

Så glad att mamma och Pär ska få bo på detta ljuvliga ställe nu i jul. Blir en fantastiskt fin julklapp som löste deras boendeproblem, och så fick jag tipsa er om ett riktigt favoritställe också. Bokmärk inlägget för kommande Stockholmstrippar – oavsett om ni behöver någonstans att bo, eller vill äta världens härligaste frulle. 😚🙌🏻💘

15
221

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00