ANNONS

Storjulen hemma hos oss blev precis så fin som jag hade hoppats

/

Innehåller annonslänkar

DSC00151

Jag kör lite julledigt här på bloggen, men nu är det dags att berätta om vår storjul som vi firade hemma hos oss på juldagen. 🤶🏻

IMG_2152

Jag hade inte särskilt mycket tid över för en fancy dukning men tycker det blev rätt bra ändå. Haffade två fakejulstjärnor i miniformat på en pysselbutik som jag råkade gå förbi, och plockade några grankvistar vid en granförsäljare som jag pytsade ner i små vaser. Vattenkannorna (som också kommer få agera urfina vaser) haffade jag på Homeroom för några veckor sen, och tallrikarna kommer från Åhléns. Alla serveringsgrejer har jag samlat på mig under året, just för att kunna ha så att det räcker till alla nu på jul (assietter har jag kvar, som synes 😂).

DSC00096

Förra året fick vi låna ihop till både bestick, glas, tallrikar och stolar – men i år har jag sett till att sakta men säkert samla på mig så att vi skulle ha allt vi behövde inför julfirandet. Känns så sjukt mysigt (och så himla VUXET? 🙊) att ha extraglas till stora middagar i källaren. ✌🏻

Både vin- och vattenglas kommer från Lagerhaus. Misstänker att ett gäng kommer gå sönder genom åren, då är det perfekt att köpa såna som inte kostar så mycket. Toppenglas för övrigt, ofta kan lite billigare varianter (hade IKEA´s förut) vara så tunna att de går sönder bara man försöker handdiska dem (det gjorde IKEA´s 😑). Men de här är både fina, lagom tjocka/tunna och prisvärda. 👌🏻

Besticken kommer också från Lagerhaus, och linneservetterna hittade jag på Homeroom. Knöt ett snöre runt dem, så blev det ganska fint på ett plättlätt sätt. ☺️

DSC00098

Fyra extrastolar behövdes, de fick jag låna av våra gulliga grannar. Till nästa år ska jag dock ha samlat på mig fina klappstolar är tanken, som får bo i källaren när det inte är stora middagar på gång. ✨ Såhär såg lyan ut några minuter innan gästerna kom. 👆🏻

DSC00162

Alla kom ungefär samtidigt. De fick glögg och började ganska omgående roa sig med alltifrån fotboll (vår korridor är SÅ bra för detta, lockar både gammal som ung! 😂)…

DSC00157

…till att sitta å snacka. ❣️

DSC00255

Min fina, fina syster Stina var på plats. ❤️

sonia och tintan

Tintan var julfin i paketdiadem – lånat av sin kusin Sonia. 🎁

DSC00228

Stina haffade min kamera och tog ett kort på vår gemensamma pappa (vi har olika mammor) – han levererade klockrent. 😂

DSC00273

Här har ni pappsen utan märklig min. 👆🏻Pratandes med min (hel)bror Markus. 💞

DSC00143

När Stina hade kameran bad jag henne ta en bild på mig. Jag ställde mig och försökte se lite fin ut…

DSC00146

…när det helt plötsligt kändes som om någon stod bakom mig å viftade…

DSC00147

…och GIVETVIS var det min mamma, som GIVETVIS inte kunde hålla sig från att pipa in och göra min posebild mycket mer kreativ! 🤪

DSC00148

SÅ glad att Stina fångade allt detta på bild, detta är verkligen min mamma i ett nötskal. 😂 👹

DSC00166

Tintan körde (bokstavligen) med mammas man Pär innan maten. ✨

DSC00141

Jag hann inte få någon bild på all urhärlig julmat som folk hade tagit med sig (vi körde knytis), men när det vankades efterrätt lyckades jag knäppa en bild. 🎂 Kakor och mörk choklad till de vuxna, och glass till de kids som inte gillade kakorna. Åsså mitt fantastiska VANJA-kaffe såklart. Alla blev nöjda. ☺️

DSC00181

Alltid mysigt att sitta vid baren för kidsen. ✨

DSC00197

Några goda bitar ost hade vi också bett någon att ta med sig. Nom nom. 😋

DSC00213

Stina och hennes kille Felix. Som varit barnvakter åt Iggy och Tintan ett par gånger, med den äran! 🙌🏻

DSC00221

När vi ätit oss (propp)mätta var det dags för julklappsutdelning, så vi förflyttade oss till hänghörnan. Vi vuxna körde julklappsspelet, så alla gav en julklapp var och sen lottade vi om vem som fick vad. Jag fick ett härligt kit med mammas olika muster. ❣️

DSC00237

Iggy fick en riktig succéjulklapp – nämligen Bamses trollerilåda. 🎩 Oj, oj, OJJJJ vad han trollat sen dess. V A R J E  D A G. 😅

vanja tomas

Jag och min bonusbrorsa Tomas. Honom fick jag på köpet när jag var runt 14 bast och mamma började hänga med Pär. SÅ glad för det. ❣️ Han bor bara några kvarter ifrån mig här på Söder, och är pappa till Sonia som ni såg ovan, och Hajen som är med i ”Barnsånger Med Vanja”.

DSC00244

Kittelfest! 😂

DSC00299

Alla i familjen fick även mitt eget kaffe i julklapp. Tintan var tomtenissa och fick hjälpa mig att dela ut till alla. ☕️

DSC00279

När alla hade fått varsitt paket kaffe fick hon dock blodad tand och KUNDE INTE SLUTA. Så Tintan fortsatte att dela ut kaffe…

DSC00280

…och fortsatte…

DSC00290

…och fortsatte…

DSC00283

…och fortsatte…

DSC00286

…tills hon hade tömt hela mitt kaffeförråd. 😂 Gästerna var dock snälla nog att ge tillbaka alla extrapaket de fått. 🤪🙏🏻

DSC00268

Pappa. ❤️ Sen hängde folk kvar tills det blev kväll, och det var bara sådär GENOMMYSIGT och SJUKT LYCKAT! 😭🙏🏻 Noll stress för min del, alla var så himla hjälpsamma och fixade alltifrån att samla ihop allt sönderslitet presentpapper till att städa köket och fylla diskmaskinen. 🙌🏻

Alla var så glada hela dagen och kvällen, och så tacksamma att vi orkade fixa med detta firande. Men jag kände mig bara så tacksam över att alla ville/kunde komma – och hoppas innerligt att jul hos oss på juldagen ska bli tradition. Eftersom vi körde knytis och alla hjälpte till så himla mycket (och Niklas gjorde den mat som vi bidrog med 🙏🏻) var det verkligen NOLL bökigt, och enbart njutbart. SÅ GLAD att vi gjorde detta.

DSC00200

Är också SÅ GLAD att vår lya verkligen är optimal för den här typen av sammankomster. Den funkar PERFEKT, precis som vi hoppats. Även om man står i köket och grejar så är man ändå MED liksom, tack vare att allt är så öppet. Verkligen världens bästa sociala lya! 😍

DSC00258

Så, så glad för vårt julfirande, och så SÅ tacksam för min stora, brokiga och fantastiskt kärleksfulla och hjälpsamma familj. Verkligen en familj i ordets rätta bemärkelse – det vill säga människor som älskar en och vill ens bästa. ❣️Jag är väldigt medveten om att alla inte har samma tur, och är en stor förespråkare för att välja sin familj. Familj har med KÄRLEK att göra, inte blodsband. Men jag har verkligen haft tur på det här området, för skulle jag få välja fritt vilka som skulle ingå i min familj, så skulle det bli just precis de här fina mänskorna. ❤️

DSC00322

Köket när alla gått. Inte så farligt alls, med tanke på att det var 20 pers som käkade julbord, efterrätt, drack kaffe osv etc med mera i en rackarns massa timmar. Så sjukt glad att vi fick ha den här julen, och hoppas som sagt innerligt att det blir tradition med juldagsfirande i vindslyan. ❤️

23
245

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00