Ett väldigt fint nyår, med ett lite ovärdigt avslut

IMG_2341

Hoppas ert nyår blev bra, oavsett om ni firade med kompisar, hängde med familjen eller var för er själva. Så trixigt med såna här kvällar tycker jag, vet att så många mår dåligt över dem och har själv svårt att helt släppa hetsen om att det liksom SKA BLI EN SÅN TREVLIG KVÄLL. Därför tyckte jag det var så skönt när min kompis Corinne bjöd in till detta nyårsfirande redan i somras. Då var aktiviteten liksom redan klar.

Skulle egentligen känna noll hets om jag levde själv, tror jag. När jag var yngre (och singel) spenderade jag fler än en nyårsafton hemma själv på soffan. Med EN MASSA god mat. Jag köpte alltalltallt jag var sugen på, och N J Ö T. Det var underbart. ☺️ Men när jag liksom blev ”ett par” var det svårare att vara så avslappnad på nyår, kanske särskilt eftersom jag blev tillsammans med en sån festprisse (Niklas). Och nu när man har kids så är mitt fokus framförallt att de ska ha en lite speciell kväll. Och så blev det i år, vilket känns fint. ❣️

IMG_2426

Corinne och Tommy. 🎉 Och en barnstrumpa. #Småbarnspäronsnyår 😂

IMG_2342

Jag hade i alla fall en URMYSIG kväll! 🙌🏻 Supergod mat (musselsoppa med torskrygg till förrätt, och hemskjutet – värdens pappa som fällt – vildsvin med getostcreme och en toksmarrig quinoasallad med grillad sparris, kronärtskockor, rödlök och rostade mandlar till huvudrätt) och sjukt trevligt sällskap.

IMG_2422

Jag och Emilia. ✨ Nästan alla på middagen var småbarnspäron, så det var ett helt gäng med kids på plats. Som hade ASKUL..! De kutade runt som tokar, blåste i sina nyårstutor, stoppade munnarna fulla med godis och chips och lektelektelekte. 🎉

Tintan (som brukar lägga sig 20.30) fick jag i säng först vid halv elva, men hon var glad som en lärka fram tills dess. Iggy fick två nya kompisar som han hade svinroligt med, så han hade nemas problemas med att hålla sig vaken till tolvslaget.

IMG_2423

Maria och min underbara kompis Jonathan. ❣️ Att kidsen hade så roligt gjorde att jag verkligen kunde njuta av kvällen. Även om middagen SÅKLART avbröts cirkus sjutusenåttioelva gånger av antingen mina eller andras ungar. 🤪 Men så ÄR JU LIVET, just nu.

Känslan av hur lyckad en upplevelse blir beror ju på summan av förväntningarna kontra verkligheten – så länge man inte tror att nyår med småbarn ska innebära tokfest och dans på bordet till gryningen (NÅGON får säkert till det, men inte jag 🙈) så kommer man ju inte bli besviken. Och jag var bara överlycklig över att få klä upp mig en smula, äta god mat och prata (om än konstant avbrutet 😂) med fina mänskor. Och eftersom alla hade samma inställning blev det en rätt tacksam och härlig stämning hela kvällen.

IMG_2343

Hemgjord chokladpralin och chokladmousse (gjord på avocado) med pumpaflarn och guldpuder till efterrätt! 😋

IMG_2361

Tolvslaget var fantastiskt. Iggy har aldrig riktigt upplevt raketer tidigare, så detta var första gången han fick se såna. Han var heeeeelt tagen. Och jag med. Det var sjukt länge sen jag såg raketer, typ Vattenfestivalen? 🙈 Jag vet att de inte är några miljöhjältar direkt, men nu var de där uppe på himlen i alla fall – och jag är glad att jag fick uppleva dem. Så, så vackert. Hoppas på att någon uppfinner miljövänliga raketer till nyår 2020.

Tyvärr fick detta fina nyår inte riiiktigt ett värdigt avslut. Jag hade förbokat taxi både till middagen och hem. Brukar alltid åka Uber, men just barnstolsbiten är lite trixigare med dem så jag bokade Taxi Kurir istället. Det kommer jag ALDRIG göra igen. Taxin som skulle ta oss hem dök nämligen aldrig upp.

Bokningen var till kl 00.45, och hade blivit konfirmerad via sms. När klockan blivit 01 ringde jag Taxi Kurir för att se var bilen var. Hade såklart förståelse för att det kan vara lite extra struligt på just nyår och att bilen kanske inte kommer i tid, men hjälpen jag fick av deras mänskor i växeln var VÄRDELÖS. ”Det kommer ingen bil.” Nähä. ”Jag ser inga bilar i området.” Nähä. ”Jag kan avboka åt dig om du vill?”. Ehh, okej. Nej. Jag vill nog gärna ha den bil jag förbeställt för tre dar sen, och fått konfirmerat ska komma.

Då blev det lite bökigt ett slag. Jag hade ju lagt Tintan (hon hade bara pyjamas på sig), och planen var att bara skyffla henne från sängen in i taxin. Men istället fick jag lägga henne i en soffa (hade plockat upp henne eftersom jag gått ut på vägen och skulle in i taxin jag trodde skulle komma) medan jag pratade med Taxi Kurir. Två trötta små barn, en klocka som närmade sig 02 – och en växelmänska som inte hade tillstymmelse till serviceinställning. Hon bara fortsatte upprepa att hon inte såg några bilar i området. Ingen ursäkt, inget förslag på lösning – inte ens information om jag skulle fortsätta vänta eller om det var bättre att försöka hitta ett annat sätt att ta mig hem på. Fick prata med trafikledningen, som var lika värdelös på kommunikation. 😑

Till slut löste det sig i alla fall. Jag hade ju inte druckit, och det fanns en bil jag kunde låna. Som såklart stod längst in på uppfarten, så efter att ha flyttat på sex bilar kunde jag äntligen packa in ungarna i bilen och köra hem. Som tur är (tror universum kände med mig och ville förenkla min situation en smula 🤪) hittade jag parkering precis utanför min port. Halleluja! Men jag kom hem närmare kl 03 istället för 01, och jag var arg som en DJÄVUL. Avskyr att vara arg, det är en vidrig energi att befinna sig i.

Kommer aldrig mer åka med Taxi Kurir, och vill också varna för att man uppenbarligen kan förboka en taxi hos dem flera dagar i förväg (bokar man för sent blir det ju fullbokat), få konfirmation på sms – men sen i alla fall stå utan bil. Så hemskt.

IMG_2370

Men men. Det löste sig ju i alla fall. Ytterligare en anledning att inte dricka – då kan man alltid låna någons bil och ta sig hem när det kniper. 🤪 Och summan av kardemumman är att det var ett sjukt mysigt nyår. Så himla glad för det. ☺️🎉

 1. Gaaah vilket avslut 😮😠 men duktig la mama som fixade det med bravur ändå 💖
  Bilderna från festen ser så härliga ut 😍 Nice 👌🏼

 2. Vi hade samma upplevelse, med Taxi Stockholm, när vi skulle resa utomlands i december. Så irriterad!!

  När taxin inte dök upp väntade vi fem minuter och kontaktade sedan dem via telefon som meddelade att de inte kunde se var taxin var, men att den snart skulle komma. Något som visade sig vara ren lögn.

  Efter ytterligare tio minuter, kl. 15:40, 15 minuter efter den bokade tiden, ringde jag igen och jag hamnade nu hos en annan person som meddelade att det blivit något fel på vår bokning och att hen skulle skicka ut förfrågan till förarna igen och att de skulle återkomma med info när bilen var på väg och förväntad ankomst tid.

  Vi fick ingen återkoppling och efter ytterligare 11 minuter, kl. 15:51, 26 minuter efter den bokade tiden ringde vi dem igen och får då info om att ingen bil är på väg och erbjuds heller ingen bra lösning på problemet.

  Det slutar med att vi får ta all vår packning; 5 väskor och tre handbagage, en 8-månaders bebis och en femåring, rusande till buss och vidare till Arlanda Express. Lyckligtvis hade vi tur med bussen så den kom 16:04 och vi kunde ta Arlanda Express 16:34 så vi hann med incheckning medans personalen säger ”kom nu, skynda er, vi ska stänga incheckningen nu”. Tur vi bor centralt så att denna nödlösning fanns, annars hade vi varit körda! Aldrig mer taxi till Arlanda!

  1. Men HJÄLP! Att ni inte fick hjärnblödning… VÄRSTA som finns, att behöva stressa när man ska resa – och med kids dessutom. Näää, usch! Vilken sabla PÄRS!

 3. Tess skriver:

  Mina vänner hade EXAKT samma upplevelse på nyårsafton med taxi kurir. Bekräftat men den dök aldrig upp. Med en bebis och bara ett babyskydd med (eftersom de förbokat hemfärden). Så illa! Och än värre att det inte verkar vara ett misstag utan genomgående 🙁

 4. Isa skriver:

  Taxi kurir suger! Jobbade med färdtjänst förut och taxi kurir vann upphandlingen i regionen. Vi har aldrig haft så mycket klagomål som då. Vet inte hur många gånger de fick vite pga uteblivna körningar, bland annat folk som skulle till sjukhus. Nu är det inte i Stockholm men gissar att de är lika värdelösa överallt. Åker aldrig med dem! När jag bodde själv i lägenhet i stan valde jag ett bolag som hade som rutin att stanna utanför porten och inte köra förrän de såg att man kommit in i lght och tänt lampan.

 5. Cat skriver:

  Aaaaalltid taxi stockholm numera efter dålig erfarenhet av taxi kurir. I bolaget, privat och som rekommendation till vänner från jordens alla hörn som kommer till stockholm på visit. De levererar alltid!

  1. Jag har tyvärr liknande erfarenhet med Taxi Stockholm.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..