Lite sorgligt, men mest härligt

Innehåller en annonslänk

DSC00440

I förrgår vaknade jag och Tintan till den här lappen på köksbordet – och en tom vindslya. Nu hade Iggy och pappa åkt till Costa Rica. ✈️

IMG_2484

Det var en lite märklig känsla att gå ut ur sovrummet på morgonen, mötas av noll familjemedlemmar och en kompakt…tystnad. Skönt, såklart – men var var LIVET, liksom? 🙊 Det kändes faktiskt lite sorgligt. Särskilt för Tintan som gick runt och sa ”Iggy, Iggy!”.

IMG_2390

Och på tal om Iggy – kvällen innan de åkte fick han sin första lösa tand! 😍 STORT, en klar milstolpe. Det var skräckblandad förtjusning men han var så, så stolt. Och jag så, så GLAD – att jag hann vara med på detta och att det inte hände när de redan åkt. 🙏🏻

tinta

Samma dag bestämde sig Tintan för att kirra en milstolpe hon med, och sa sitt eget namn för allra första gången. 😭😍 Såååå gölligt! Helt plötsligt bara kom det. Iggy och Niklas badade, och hon ville också bada och pekade därför mot badrummet och sa ”Tintin!”. Eller – ”Tin-TINNNNN!” rättare sagt, hon uttalar det så sabla gölligt! Var ju tvungen att dokumentera detta söta framsteg, resultatet kan ni spana in här. ”Tin-TINNNN!” 😍

IMG_2439

Och håll i er nu – men jag har faktiskt VARIT PÅ GYMMET den här veckan – FLERA DAGAR I RAD! Vad händer, har vi hamnat i Twilight Zone?! 🙊

Det var min granne Märta (Åsoms mamma) som drog med oss för första gången förra helgen. Hon hade fått en gratis träningsvecka att dela ut till en kompis, och gav den till mig. Så jag testade att lämna in kidsen på miniSATS medan jag slank ner i gymmet och promenerade en timma, lyssnandes på podd. Gick HUR BRA SOM HELST.

IMG_2440

MiniSATS är lite som ett (bemannat) lekland i miniformat, och när jag kom åkte ungarna rutschkana, slängde sig i romerska ringar och hade allmänt askul. Noll dåligt samvete för min del alltså, så jag har tagit vara på min gratisvecka och varit där nästan varje dag sen dess. Har inte tränat särskilt intensivt (finns noll energi till det), men gått en 50-minuterspromenix på gåband medan jag lyssnat på poddar. Magiskt skönt.

Så nu sitter jag och funderar på om jag ska haffa ett månadskort ändå. 🤪 Om inte annat för att kunna få till en promenad ett par gånger i veckan. Har tänkt att jag ska göra just detta (promenixa på typ lunchen) för att få röra mig, men så lätt att de inte blir av om det regnar, är för kallt osv etc med mera. Tror faktiskt jag ska slå till. Så kan jag promenixa på lunchen några dagar i veckan, och köra miniSATS någon gång på helgen tillsammans med Märta och Åsom. Och sen om jag orkar och vill, så kan jag uppgradera träningen längre fram och kanske köra något pass eller styrketräna. Min rygg är tyvärr riktigt dålig just nu, så behöver VERKLIGEN lyfta de där vikterna igen.

IMG_2449

De två dagar som jag och Tintan varit ensamma har jag njutit på rätt bra. 👹 Ätit klassiska Vanjamiddagar som den ovan: äggröra med tryffelsalt, bacon, prinskorv och avocado. Och så ketchup OCH en stor klick hallonsylt såklart (SÅ gött till baconen 😋).

IMG_2495

…och så har jag gått loss på ost efteråt. 😍 Suttit i soffan, tittat på sånt jag varit nyfiken på men liksom aldrig hunnit med (Tom Alandhs dokumentär om Monica Z t ex) och bara njutit av LUGNET och TYSTNADEN. Och ensamheten. Så, så ljuvlig. ✨

IMG_2478

I går hade jag barnvakt i fyra timmar. Passade på att jobba lite, och sen slinka iväg på en 90-minutersmassage. ALLTSÅÅÅÅ! 😭🙏🏻 Det var FAN-TAS-TISKT!

IMG_2450

Tintan frågar efter Iggy och pappa, då tittar vi på bilder som de skickat till oss (ni ska få se hur det gått för dem också såklart) och längtar lite. För min del är det dock väldigt skönt att det bara är vi just nu. Att bara ha ett barns behov att tillgodose. För Tintan är det helt klart tråkigare.

Jag tycker verkligen att det på många sätt är lättare att ha två barn, framförallt att de faktiskt kan roa sig med varandra ganska bra (kommer ju bli ännu mer så ju äldre Tintan blir). Nu när Tintan är själv med mig så har hon lite svårare att komma igång och leka. Däremot är det SÅ mycket lugnare. Alla bråk (för yesssss det är ett GÄNG såna varje dag) och skrik som kommer med dem är ju eliminerade. Så jag har faktiskt skippat öronpropparna, som jag annars ALLTID bär.

På tisdag börjar föris, då får Tintan leka av sig där. Jag tror hon längtar efter sina kompisar där faktiskt. Men redan i kväll blir det roligare, för då kommer…

DSC00432

…mormor – HURRA! 😍🎉 Vi har bäddat i ordning till henne i Niklas rum, och om någon timma borde hon knacka på dörren och installera sig. Tror hon stannar nästan hela tiden som Niklas och Iggy är borta. Ska bli SÅ mysigt, och det kommer frigöra en massa tid för mig – tänker att hon kan hämta på föris några dagar i veckan så att jag kan jobba lite längre än till 16.

Men sen innebär det ju också att jag har någon som kan ratta Tintan om jag vill hitta på något. Har precis införskaffat Abundo, och ska kolla runt på alla grejer som finns tillgängliga att göra och sen boka in en massa kul tänker jag. 👹 Musik, film, teater, dans! Tillsammans med en kompis eller på egen hand, det spelar ingen roll. Jag vill bara UPPLEVA, få nya intryck.

DSC00437

När vi ändå befinner oss inne i Niklas rum vill jag bara visa er denna magiska lampa. Från House Doctor (älskar House Doctor, de har så mycket fint!). Som en liten rymdkompis, tycker jag att den ser ut. Vad nu det är? 😂 Älskar den i alla fall. Nu ska jag stänga ner datorn, för snart kommer mamma! ❣️

 1. Alltid lika roligt när barnen lär sig säga sitt eget namn 😊 och vad spännande med första tappade tanden!

 2. Fia skriver:

  Håller med alla ovan!
  Orimligt glad för din skull med allt❤❤❤
  Heja dig!
  Stor kram

  1. Fia skriver:

   Alla kommentarer under/ovan??🤪🙃

 3. Frida skriver:

  Så fin tränings tröja/jacka! Vars kommer den från?
  Och nattdukborden! 😀
  Tack för en kanonblogg 🙂

   1. Frida skriver:

    Tack för svar! haha, japp, stämmer bra de ;D

 4. Hanna skriver:

  Vaar är jackan ifrån?? 😍

  1. Hanna skriver:

   Alltså teddyjackan, inte träningsjackan 🙈

  1. HM! Stoooor i strl dock, jag har XS och den är ganska rejält oversize på mig ändå. Men älskar den, perfa att få plats med gossiga tröjor under nu när det e kallt! <3

 5. Kajsa skriver:

  Å vad härligt att du hinner njuta och få lite lugn och vardagslyx💞 är själv tvåbarnsmamma (till en snart 5 åring och en snart 9 månader) och vi är i en period där det känns som att det är ett endaste rattande och överlevnad. Nu längtar vi efter våren!
  Hoppas att ni alla får en härlig tid på sitt håll💐💞

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..