Hur har det gått för Iggy och Niklas då?

x

I torsdags åkte alltså Iggy och Niklas till Costa Rica. Tänkte ni skulle få se hur det gått för dem – nu när ni har koll på hur vi har det här hemma (TACK för alla fina kommentarer, vi NJUTER verkligen allihop, fast på olika sätt! ❣️).

4bc3068e-ce5a-4b88-9402-91f8ed62d181

Flygresorna (det är ju tre stycken 🤪) gick superbra! Iggy hade med sig pysselböcker, så det ritades en heeeel del (pappa Niklas som inspirerat till detta då han brukar rita som ett sätt att typ meditera).

750c828a-14e3-4d20-9f1d-31c029802f09

Självklart paddades det loss en del också – och åts glass tydligen! En padda på resa med kids är ett…måste. Skulle jag säga. 😅 Kom på en grej förresten! Efter vår resa till Bali 2017 satte jag ihop en lista över mina bästa ”flyga långt med barn”-tips, kanske någon av er som skulle behöva läsa det inlägget? I så fall hittas det här.

7c551a6b-d064-4ae9-9a64-b28e892da735

Att få flygmat är såklart alltid spännande också. Vi hade pratat en del om det innan Iggy åkte. Han var mest intresserad av efterrätten, och vi funderade mycket på om han skulle få en god eller en äcklig sådan. Jag hade nämligen förklarat att man får ha lite tur på den fronten. Ibland blir det kalas, ibland kalkon. Men det ser ut som en nöjd unge ovan, och vad jag kan utröna så är det någon form av chokladpudding på brickan, så måste nog säga att Iggy hade tur på efterrättsfronten. 😋

3e66fa31-b2da-404f-ac7e-b764b17b22f5

När vi åkt till Costa Rica förut så har vi åkt via New York. Rätt bökigt har jag tyckt, med två väldigt långa flygresor. Men den här gången flög de via Frankfurt (ovan på Frankfurts flygplats 👆🏻), mycket bättre! Då har man en kortare resa först, och sen en där man kan grisa ner sig i sin fåtölj och liksom känna att man landar för en stund. 👍🏻

9649260c-8e84-41b1-ae0b-c4836366645b

Även det flyget gick toppen, Iggy tittade på barnprogram, spelade spel och…

4d7843ba-d1c3-4edb-aa88-3546ce7c393b

…sov!

IMG_2497

Sent torsdag kväll kom de fram till Costa Rica, här är Iggy med Mackanrackarn och Essa på den lokala flygplatsen. ✈️ Ombytta för det nya klimatet! 🌴

e00338a9-e496-4856-9e05-e483988bbaa1

Resan gick hur bra som helst, men det visste vi redan. Att åka med Iggy är liksom nemas problemas. Min erfarenhet är att det är plättlätt att resa med kids 0-1 år, sen SKITJOBBIGT (därför jag inte gör det 😬) mellan 1-2 år, och sen lätt igen efter 2. Ser såklart olika ut för alla, men så har det varit för oss. Så ser fram emot att kunna resa med Tintan om nåt halvår eller så. Tills i sommar borde det ha blivit mycket lättare. ☺️

5d0d72e0-945b-41be-a585-b0c6a5563e81

Väl i Costa Rica sov de en natt på hotell i San José. Tidigt, tidigt på morgonen (så skönt när jetlaggen är åt ”rätt” håll) var de uppe och letade efter djur (och gjorde Ninjaposer uppenbarligen 😂) i väntan på att hotellets frulle skulle öppna innan det var dags att åka sista sträckan.

IMG_2526

Runt lunchvar det dags för sista etappen – lillflyget som tar en nästan hela vägen till magiska Santa Teresa. Tror åtta personer får plats totalt, de som sitter framför Iggy och Niklas är piloterna.

IMG_2499

Framme! Lillplanet landar på en asfaltsplätt i stil med en fotbollsplan, typ mitt i djungeln. Sen tar det ytterligare några timmar med bil att komma fram till Santa Teresa.  Hela familjen fick plats i lillplanet; farmor Barbro, Oliven, Mackanrackarn, Essa, Niklas och Iggy. Så himla fint att alla kunde åka tillsammans. ❤️

IMG_2502

Återförenad med kusin Ruben (som åkte ner strax före jul) på stranden i magiska Santa Teresa! ❣️Niklas bror Charlie syns i bakgrunden, han har hängt där sen i november. Så det är fullt med familj i stan.

IMG_2524

Varje morgon vaknar jag och Tintan till en laddning bilder och filmer som visar vad de haft för sig. Iggy är som fisken i vattnet, leker konstant med kusin Ruben och har det bara SÅ RACKARNS GÖTT. 🌴

86494b92-6bd7-4de7-95d9-cff54c2eda1c

På äventyr! 🐒 Alla bor tillsammans i ett hus vid stranden, ska be Niklas ta någon bild så ni får se det. Jag har varit där på middag en gång (det ägs av en kompis till Barbro), och det är sanslöst fint.

IMG_2525

Även om havet är lika varmt som luften så badas det såklart för fullt även i husets pool. 💦 Har inte hunnit ”prata” så mycket med Niklas, men han mår otippat bra även om det varit en låååång resa och väldigt lite sömn, och Iggy lever LAJF.

Så himla, HIMLA glad för att de kunde göra den här resan. 🙏🏻 Den kommer skapa så fina minnen för livet för både Iggy och Niklas. Och SÅ lyxigt för Iggy att få vara 100% i fokus också – utan en lillasyrra vars behov ständigt behöver prioriteras. Så, så tacksam för detta! Och längtar varje morgon efter att få se dagens laddning med bilder som kommit in under natten, att få se sitt lilla barn trivas så enormt alltså… 😭🙏🏻💘

 1. Mollan skriver:

  Åååh, vilka underbara bilder. Och Iggy är ju bara så vansinnigt gullig när han sitter och sover med lilla nackkudden 😭
  Så himla bra lösning ni kom fram till, det verkar verkligen gynna ALLA!
  Kram och god fortsättning! ❤️

 2. Vill verkligen inte vara missunnsam till varken dig eller din familjen, men tror att jag är på den mörkaste platsen man kan vara på just nu så vill väl egentligen bara skriva till någon (och då råkade det bli på det här härliga inlägget)!
  Du pratade någon gång om att leva istället för att bara överleva- och det är just ren överlevnad jag befunnit mig i senaste månaderna.
  Hela min grund har fallit samman: mitt lägenhetskontrakt har löpt ut, min kille har lämnat mig och jag har inget fast jobb. Det sorgliga är att nästan ALLT bottnar i pengar. Jag vill egentligen bara rymma härifrån men har inte en spänn på kontot. Jag vill bygga ett hem men är 1000 år ifrån en lägenheten.
  Jag vet inte vart jag ska ta vägen… Jag försöker vara positiv men det är jävligt svårt när allt går emot mig. Jag ser inte en lösning på detta.

  1. Mollan skriver:

   Men oj vad jobbigt 💔
   Jag förstår att det är svårt att tänka positivt, men du måste ändå försöka ha inställningen att allt löser sig i slutänden, för det gör det alltid. På ett eller annat sätt. Kanske blir det inte tipptopp på en endaste gång, men tillslut så kommer det alldeles säkert bli det!
   Har du någonstans att ta vägen där du bara kan få landa ett tag? Familj eller vänner? Bara så att du kan känna att du har någonstans att ta vägen? Annars får du söka hjälp jos socialen, ta kontakt med dem och berätta om din situation så får du se vad de kan hjälpa dig med.
   Jag håller tummarna för dig, ge inte upp utan fortsätt kämpa på och kriga! En dag kommer du vakna upp i DIN säng, i DIN lägenhet och gå till ett jobb du gillar och träffa roliga och snälla kollegor. Ha det som målbild. Lycka till! 💚

  1. Å, men fina du. Vilket piss, rent ut sagt. 💔 Jag har en kompis i lite liknande situation, hon tog kontakt med socialtjänsten och har fått jättefin hjälp. Med både lägenhet och jobb. Man klarar inte allt själv, finns det någon vän/familj du kan vända dig till som kan underlätta – gör det! Ensam är inte stark, och det finns ingenting att skämmas över. Alla – ALLA – hamnar i pissiga situationer i livet ibland, och då hjälper vi varandra! På precis samma sätt som en nedåtgående spiral gör att man hamnar längre ner i skiten, så kommer du så fort du fått EN sak på banan (jobb eller lya eller hjälp från socialen eller en vän som hjälper dig eller liknande) se att fler och fler saker ordnar upp sig på löpande band. DU FIXAR DETTA! Men BE OM HJÄLP, så så viktigt! Snälla, håll mig uppdaterad, ok? Det finns ALLTID lösningar, tänk på allt skit som mänskor går igenom – men kommer UR. Det kommer hända dig också, men du måste börja någonstans. Om det är svårt att reda ut det här själv (om du inte vet var du ska börja) så kan någon anna se din situation klarare och hjälpa dig med första steget mot att ordna detta. DET FIXAR SIG. Kram kram och massa kram! <3<3<3

 3. Var det inte för cirkus 1 år sedan du funderade på Iggy och hans ointresse till att rita? Och se så fint han gör det nu 😍 så noggrann! Vilken finmotorik! 💪🏼
  Allt har sin tid och sina intressen 😊

  1. Ja, helt rätt. SÅ onödigt att noja över någonting alls, typ, med kids. De flesta får ju till det mesta med tiden ändå. 🤪 Tror jag blivit påverkad av att alla Iggys komisar är ett år äldre iom att han är född i januari, och att de liksom legat ”längre fram”. Men allt har sin tid, såklart. <3

 4. Så underbart för Iggy och Niklas att få göra detta tillsammans! Fantastiska bilder <3

 5. Åsa skriver:

  Men åhåhåh vad underbart att läsa detta! SÅ viktigt och bra att ni gör detta. Ljuvligt att du får mer tid för jobb och egentid. Blev jätteglad att du tig en massage! Tintin kommer ha så roligt med din mamma, ingen tvekan :)) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..