Det kanske bästa tipset för barn ni någonsin fått!

IMG_2651

Nu ska ni få det kanske bästa tipset för barn ni någonsin fått (mitt näst bästa tips är Tekniska Museet, VANSINNESBRA!). Men. Detta ställe heter BUS – Barnens Underjordiska Scen – och det är så magiskt som en plats  kan bli här på jorden. ✨

IMG_2654

Det är bokstavligen ett Underland som de skapat i Underjorden. På Bondegatan på Söder i Stockholm. Efter att ha rutschat ner för en rutschkana landar man hos Hattmakaren, Farmor Kanin och Fröken Katt.

IMG_2642

I Underjorden pågår ett ständigt Afternoon Tea Party, och för 140 kr per person får man dricka hur mycket te/saft som helst – och äta så många kakor (många hembakta) som man orkar. 🍪

IMG_2621

Jag, mamma och Tintan var där i går och gick loss på pepparkakor, hallongrottor, saffransmuffins – och ost såklart. Tintan (som den lilla gosmus hon är 🐭) äääälskar ost. 🧀

IMG_2639

Tinta, mormor och kakorna. 💞

IMG_2646

Men. Hur härligt det än är med oavbruten fika, så är det inte det som gör Underjordiska så magiskt. Nej, det är alla miljöerna som byggts upp. Överallt är enormt detaljrika, kreativa och fantasifulla platser uppbyggda, och barnen får leka med alltalltallt. Det är ett ställe där kidsen deltar, inte tittar passivt. 💖

IMG_2608

Jag vill inte visa för mycket här i bloggen, detta är ett SÅ FANTASTISKT ställe som måste upplevas på plats. Och jag vill inte förstöra upplevelsen. Det finaste och roligaste ställe jag någonsin varit på med mina kids. Mamma var där för första gången i går och var helt golvad. ❣️

IMG_2741

Underjordiska passar (tycker jag) barn från ca 1,5 år upp till 12-årsåldern. Tintan hade svinkul i går, och när jag varit där med Iggy har han också älskat stället. 🙌🏻

IMG_2675

Det enda som är lite, lite dåligt är att de (obs, fantastiska FANTASTISKA mänskor! De har ju kirrat vääärldens finaste ställe! ❣️🙌🏻) som driver Underjordiska inte är toppen på kommunikation. 🙈 Det är inte lätt att ens få veta om att stället existerar, och ännu svårare att begripa hur tar sig in. 🤪 Tänker därför att jag hjälper dem och er på traven en smula och förklarar hur det funkar. Så slipper ni göra samma detektivarbete som jag för att lyckas få till ett besök. 😂

IMG_2841

Det finns en hemsida, men den är hemskt rörig. Om ni går direkt in här hittar ni i alla fall det som är aktuellt. Man kan inte bara komma förbi utan måste föranmäla sig. Det gör ni här. Man anger hur många som kommer, sen skickar BUS ett bekräftelsemail med info. Sen betalar man på plats med swish eller cash.

IMG_2795

Det vi gått på är ”Vintermys i Underjorden med Afternoon Tea och Hygge” kl 15-18. Då leker man runt i de fantastiska miljöerna, äter kakor och UPPLEVER. För detta är verkligen en upplevelse. Jag rekommenderar detta ställe INNERLIGT, och tror att de av er som tar er dit förmodligen kommer tycka precis som jag – att det är det kanske bästa stället för barn man någonsin varit på. ❣️ Det är så GENOMFINT. Och roligt! Och spännande!

IMG_2624

Visar inga fler bilder än så, tycker att Underjorden ska få behålla sin mystik så att jag inte berövar er wowkänslan när ni kommer dit första gången. 🐰✨🎩 Avslutar med denna bild på lilla Tinta – som här ser SÅ STOR UT? 🙊 Hennes ansikte liksom – en FLICKA verkligen, inte en liten babytjej. ❣️

 1. Bus skriver:

  Hej Vanja! Tack för detta och vilka fina bilder. Är det din mamma på bilden?
  Isåfall minns vi er väl!
  Jo, angående din kommentar om hur dåliga vi är på kommunikation så
  är förklaringen den att vi har varit ett ställe i många år som är baserat på
  ”underground” konst. Så det har inte varit ett företag eller en vinstdrivande verksamhet, utan en kommunal och statligt finansierad ”teater”.
  Vår hemsida har varit lite konstig med flit liksom.
  Hemligt och långsökt har ingått i profilen och detta har gjort att fått ett nära publikmöte eftersom de känner så så speciella som har hittat dit! Vi har gjort sådana här interaktiva verk med en deltagande publik i snart 20 år och alltid haft utsålt på allting. Vi har gjort allt från sagor och trollskogar till klassiska pjäser som Strindbergs Ett Drömspel.
  Dock så är det nu nya tider och vi lever nu helt utan kulturstöd.
  Vi pratar om att kanske ”utöka”och öppna upp helt för allmänheten.
  Som ett Place så som du beskriver det.
  Men då krävs personal och det har vi inte ännu dvs inte råd med.
  Så nu är hela stället antingen till salu eller till uthyrning för en driftig och pigg person som vill ha ett roligt jobb. Det är sådan stor efterfrågan att det hela säkert går att bygga vidare på med stor vinst!
  Sprid gärna detta för det tycker vi också- att det vore så toppen om det kunde leva vidare!
  Välkommen tillbaka både du barnen och mormor och alla andra!

  1. Heeej BUS, vad KUL att ni hittade detta! 😀 Javisst är det mamma på bilden. <3 Jag hajar, upplägget har inte varit att få så många som möjligt att hitta er och jag förstår till tusen procent att ni jobbat för slutsålda hus trots noll reklam. Har man väl fått nys om er vill man ju inget hellre än att någon annan också ska få uppleva er magiska plats! Så all cred till er som lyckats sprida ordet enbart via word of mouth. 🙌🏻 Otroligt ledsen att höra att ni blivit av med kulturstödet. ❤️Kanske är detta en möjlighet, som ni säger, att öppna upp för fler. Detta går GARANTERAT att göra vinstdrivande, hade jag själv inte haft häcken full med lite för många projekt hade jag gärna engagerat mig i det. Om ni vill kan jag ju puffa här i mina kanaler, så kanske jag kan hjälpa er på något sätt? Bara att hojta i så fall. Och vi ses snart! <3<3<3

 2. Snygg svart blus du hade på dig på julafton. Var är den köpt?
  Mvh Susanne

  1. Tack! Det är en jumpsuit från Indiska, men tyvärr är den slutsåld. <3

  1. Bus skriver:

   Hej . Ja det var en av dina följare som skvallrade om din blogg.
   Jo, det är så vi har jobbat med konst i alla år, med lite bus så att säga. Inte som vanliga världen med markandsföringskonsulter och kommunikationsstrateger. Vi har väl tyckt att det är lite o-spännande. Det är såå roligt att uppleva att den som kommer till oss är både lite irriterad och nyfiken. Och känner sig lite utvald och som att tillhöra den hemliga klubben. Så som ditt ”detektivarbetet” har gjort med dig förhoppningsvis, så det ska inte synas så mycket utan stanna i det lite fördolda….Men men nya tider och nu har vi ju släppt på fotografiförbudet så nu delas det ju hej vilt.
   Det är säkert roligt det också, fast på ett annat sätt.

   Ja, verksamheten är nu till salu till den som är entreprenörig av sig och gillar synas och sälja. Sprid gärna.

   Kram får oss ljusskygga underjordingar. Och alltid välkommen !

 3. Hej!
  Snygg svart blus du hade på dig på julafton.
  Var har du köpt den? Mvh Susanne

 4. Linda skriver:

  Vad roligt att du postar det här nu. Vi gick förbi där för ett par dagar sedan, på besök i Stockholm, läste på skylten och undrade vad sjutton det var. Lät superflummigt, men nu behöver jag inte undra mer.:)

 5. Sofia skriver:

  Tack, vilket supertips 🙏 Dit ska jag gå med mina kiddos 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..